תחליף לתוסף Google Translate
-
התוסף Google Translate שמותקן אצלי, לרוב הוא מקרטע או לא מגיב.
אני שואל אם ידוע על תוסף דומה שעניינו הקפצת חלון תרגום עם כפתור השמעה בעת בחירת מילה או טקסט.החלון שקופץ הוא בלי כפתור סגירה משלו, אלא שבעת שאני לוחץ על מקום אחר במסך החלון נעלם, כפי שיש בתוסף הנוכחי
-
@מתמחה-במחשבים
אולי כדאי שתבדוק למה התוסף מקרטע. אני לא חושב שתמצא תוסף ברמה הזו. -
סוף דבר
מצאתי תוסף אחר, אמנם פחות מדוייק, אך גם מהווה תחליף טוב
-
@WEB כי בנטפרי יש המון משתמשים על אותו אייפי, וגוגל הגבילו את זה כדי שלא יתרגמו דרך זה את כל העולם.
-
@dovid אמר בתחליף לתוסף Google Translate:
כי בנטפרי יש המון משתמשים על אותו אייפי
המון משתמשים על אותו IP ? למה?
-
@margalit כי ה ip של נטפרי הוא אותו דבר לכל המשתמשים.
-
@WEB כי בנטפרי יש המון משתמשים על אותו אייפי, וגוגל הגבילו את זה כדי שלא יתרגמו דרך זה את כל העולם.
ומה עם זה:
@ויקי-נטפרי אמר בדרישות מספק אינטרנט שרוצה לספק נטפרי:עקב הצורך לזהות את המשתמש באופן ייחודי לצורך תשלום לנטפרי וכן לצורך הגדרות סינון, הספק יקצה לכל קו IP קבוע ייחודי
-
@אביי לא, זה לא נכון. זה לא בגלל נטפרי אלא פשוט הספקים של נטפרי יש להם מחסור משמעותי יותר של כתובות.
גם באינטרנט הפרוץ ישנם ספקים שחולקים את אותו אייפי ציבורי למספר גדול של משתמשים וזה קורה בהחלט גם שם.@מעלה-ומוריד האייפי הזה הוא אייפי פנימי. בכל מקרה טכנולוגית מוכרחים להקצות אייפי פנימי לכל משתמש, אבל ההסכם מבקש שהכתובות תהיה קבועה וייחודית (שלא ישתמשו בכתובת של מישהו שעזב למישהו שהצטרף וכדומה).
-
@dovid זה אומר שאם האקרים ישתמשו בנטפרי, יקשה למצוא את המיקום שלהם כמו שקשה למצוא אנשים שהשתמשו במקומות מרכזיים כמו אוניברסיטאות?
-
@מתמחה-במחשבים לא, זה יסגיר אותם הרבה יותר מהר.
גם באוניברסיטאות, מאוד פשוט לזהות במקרי פשיעה, פשוט מתמקדים בחקירת התלמידים. -
ואין פתרון?
-
@aiib לעבור לחברה עם פחות אנשים פר כתובת.
בד"כ (יש מקרים הפוכים) ככל שחברה יותר קטנה כך יש לה פול כתובות קטן יותר, וממילא היא מכניסה יותר אנשים פר כתובת.
למרות שנשמע ממני שבחרות גדולות המצב יותר טוב, אין לי באמת מידע בעניין.https://www.telecomnews.co.il/מלאי-מספרי-IPv4-נגמר-בצפון-אמריקה-מה-עושים-מה-קורה-בישראל.html
https://www.isoc.org.il/freedom-of-internet/policy-papers/ipv6
-
@מתמחה-במחשבים באופן כללי IPv4 באמת מקשה על רשויות החוק למצוא פושעים, אבל לא מדובר באקרים כי לאקר מתחיל יש יכולת להסתתר בקלות גם עם כתובת ציבורית אישית שלו. אבל שוב, זה לא רק בנטפרי, אלא אצל רוב הספקיות בישראל - כלומר רוב הציבור.
-
@dovid או לחילופין שנטפרי יתנו עם החברות על הגבלה נורמלית של משתמשים לכתובת. לא?
-
@aiib ראשית אין הגבלה נורמלית, ומה שקיים הוא נחשב לנורמלי והוא ברוב החברות בארץ ככה (אפשר ב20/25 ש"ח לקנות אייפי פרטי בRL או בחברה אחרת מלבד 019 וזהו).
שנית נטפרי לא דורשת מהספקים כלום. לא אגורה, לא שרת ולא שום דבר מלבד דברים שקריטיים לכשרות האינטרנט. -
-
@aiib לא זה הכונה, הכונה היא שבנטפרי זה בכל החברות ככה, ואילו באינטרנט הכללי ניתן לעבור לחברה שבה לכל לקוח יש אייפי (שוב, אני בכלל לא יודע אם זה קיים, אני רק מתאר לעצמי שעדיין כן).
-
@dovid אם כך אז עוד משתמשים היו אמורים לדווח על בעיות כאלו.
אבל יתכן גם בעיות אחרות, אצלי לדוגמא לא עבד הכפתור של ההשמעה בחלון הקופץ ולאחר שביצעתי הקלטה, ראיתי שיש כתובת שעדיין חסומה. שלחתי פניה והכל פועל מצוין כעת. -
@WEB הבעיה של תוסף התרגום מדווחת.
זה גם לא כל הזמן - לי עובד ברוב הזמן. -
נדמה שמחוץ לנטפרי זה סטנדרטי באינטרנט קווי לקבל IP פרטי, (באינטרנט סלולארי לא מקבלים).
-
@yossiz בחינם? תשכח מזה. אולי יש חברות כאלו (שיש אייפי פרטי לכל אחד רק לא קבוע, כמו 014) אבל סטנדרט זה ממש לא.
-
-
@clickone על זה התכוונתי גם אני. זה רק בגדולים, ודאי שלא סטנדרט.
אני חושב ש@yossiz מתכוון שגם חברות שזה מאחורי NAT ניתן בד"כ לבקש להיות עם ציבורי, ועל זה אמרתי שלדעתי בחינם אין כמעט כאלה חברות כיום (אבל יש את האופציה של IPv6 שיש בכמה חברות ובינתיים נטפרי לא תומכת בזה). -
חבל להתווכח על מה התכוונתי...
התכוונתי למה ש@clickone כותב. אבל כתבתי רק נדמה לי... -
(אפשר ב20/25 ש"ח לקנות אייפי פרטי בRL או בחברה אחרת מלבד 019 וזהו).
דיברתי בעבר עם 019, ואמרו לי שאפשר לקנות ב15 שקל
-
@מתמחה-במחשבים 019+נטפרי?
-
-
@מתמחה-במחשבים לא קניתי, רק התענייתי
-
@מתמחה-במחשבים שוב, תשאל לגבי לקוחות נטפרי.
-
@clickone על זה התכוונתי גם אני. זה רק בגדולים, ודאי שלא סטנדרט.
אני חושב ש@yossiz מתכוון שגם חברות שזה מאחורי NAT ניתן בד"כ לבקש להיות עם ציבורי, ועל זה אמרתי שלדעתי בחינם אין כמעט כאלה חברות כיום (אבל יש את האופציה של IPv6 שיש בכמה חברות ובינתיים נטפרי לא תומכת בזה).סתם שאלה, אם אני מאחורי NAT אני מוגן מפני הזחלנים שמשוטטים ומחפשים פורט פתוח במחשב כדי להשתלט עליו?
זה אומר שכל הצורת פריצה דרך פורטים לא רלוונטית לגביי (חוץ מהאקר שנמצא באותה הרשת)?