תעלומה במזגן
-
להורי יש מזגן מרכזי שממוקם בבוידעם. לאחרונה מדי תקופה [וזה מה שמוזר, יכול לעבור שבוע שקט ואז שבוע אח"כ לא מפסיק...] יש נזילות בחדר שמתחת לבוידעם. הנזילה יוצאת מנקודת תאורה ונראה שזאת לא רטיבות אלא פשוט נשפך מהצינור של החשמל [אני לא רואה כ"כ עמוק אבל אין רטיבות בכל האזור אלא פשוט מטפטף למטה]
רמת הטיפטוף היא שבליל שבת בכמה שעות התמלאה דלי מים ועלה על גדותיו וגרם להצפונת קטנה.
טיפסתי לבוידעם ובחיבור של הצינור המים הכל נראה יבש ותקין. במיקום של הנזילה למטה גם יבש מלמעלה [מה שמסביר שייתכן שהמים פשוט 'נוסעים' ממקום אחר בצינור החשמל]
הצינור ניקוז מטפטף מצויין ללא הפסקה.
מה יכול להיות הסיפור?
ייתכן שלמזגן מרכזי יש 2 צינורות ניקוז? כי זכור לי בעבר שהיה צינור שיצא מהבוידעם במיקום אחר והוא היה יבש ולא שמיש במשך שנים. כיום אני לא רואה אותו בכלל.
אשמח לעזרה והכוונה!! -
@aiib אמר בתעלומה במזגן:
להורי יש מזגן מרכזי שממוקם בבוידעם. לאחרונה מדי תקופה [וזה מה שמוזר, יכול לעבור שבוע שקט ואז שבוע אח"כ לא מפסיק...] יש נזילות בחדר שמתחת לבוידעם. הנזילה יוצאת מנקודת תאורה ונראה שזאת לא רטיבות אלא פשוט נשפך מהצינור של החשמל [אני לא רואה כ"כ עמוק אבל אין רטיבות בכל האזור אלא פשוט מטפטף למטה]
רמת הטיפטוף היא שבליל שבת בכמה שעות התמלאה דלי מים ועלה על גדותיו וגרם להצפונת קטנה.
טיפסתי לבוידעם ובחיבור של הצינור המים הכל נראה יבש ותקין. במיקום של הנזילה למטה גם יבש מלמעלה [מה שמסביר שייתכן שהמים פשוט 'נוסעים' ממקום אחר בצינור החשמל]
הצינור ניקוז מטפטף מצויין ללא הפסקה.
מה יכול להיות הסיפור?
ייתכן שלמזגן מרכזי יש 2 צינורות ניקוז? כי זכור לי בעבר שהיה צינור שיצא מהבוידעם במיקום אחר והוא היה יבש ולא שמיש במשך שנים. כיום אני לא רואה אותו בכלל.
אשמח לעזרה והכוונה!!@aiib לפי התיאור שלך יש לך ואקום במזגן.
צריך לבדוק פילטרים + את מצב היחידה הפנימית שהיא לא סתומה.
איזה מזגן זה?
-
@zvinissim אמר בתעלומה במזגן:
לפי התיאור שלך יש לך ואקום במזגן.
איזה מזגן זה?כפי שכתבתי הפילטרים נקיים.
האם היחידה סתומה? איך אני יכול לדעת כזה דבר?
מה עושים לוואקום?
איזה מזגן? על המאוורר החיצוני כתוב תדיראן -
@aiib אמר בתעלומה במזגן:
לפי התיאור שלך יש לך ואקום במזגן.
איזה מזגן זה?כפי שכתבתי הפילטרים נקיים.
האם היחידה סתומה? איך אני יכול לדעת כזה דבר?
מה עושים לוואקום?
איזה מזגן? על המאוורר החיצוני כתוב תדיראן@aiib תצלם את היחידה הפנימית (מאחורה בלבד - תמונה ברורה) וגם את אחד הדפנות (לא משנה איזה כיון) ותעלה ואני אגיד לך
-
@aiib אמר בתעלומה במזגן:
@zvinissim מה זה אומר מאחורה?
יש לי גישה רק לחזית איפה שנמצא הפילטר [אל תשכח זה בתוך הבוידעם..]@aiib החזית של היחידה זה היכן שמחוברים השרשורים לכיון החדרים.
במקביל אליו היכן שהוא שואב את האוויר החוזר זה מאחורי המזגן - את זה אני צריך תמונה ברורה -
@aiib אמר בתעלומה במזגן:
מספיק ברור?
@aiib תוציא את הפילטר ותצלם
הכי ברור שאפשר התמונה של הסוללה
ותמונה של אחד הצדדים של המזגן (לא משנה איזה מה שהכי נגיש)אצטרך למצוא זמן עבור זה.... זה להחליף בגדים, לטפס לבוידעם בקושי, להתלכלך ולעבוד קשה בשביל להשיג את התמונה...
סתם מעניין, מה אתה רוצה לראות בתמונה של הצד של המזגן?
-
@aiib אמר בתעלומה במזגן:
@zvinissim מה אני אמור לראות בסוללה? האם היא מלוכלכת? וא"כ מה ניתן לעשות? [מברשת שיער סוסים?...]
@aiib אתה בנתיים לא צריך לראות כלום (זה אני שצריך לראות)
שלח תמונה ברורה קודם ונראה מה המצב (וכן תמונת דופן אחת)אחרי התמונה נהיה יותר חכמים
-
@aiib אמר בתעלומה במזגן:
@aiib אמר בתעלומה במזגן:
מספיק ברור?
@aiib תוציא את הפילטר ותצלם
הכי ברור שאפשר התמונה של הסוללה
ותמונה של אחד הצדדים של המזגן (לא משנה איזה מה שהכי נגיש)אצטרך למצוא זמן עבור זה.... זה להחליף בגדים, לטפס לבוידעם בקושי, להתלכלך ולעבוד קשה בשביל להשיג את התמונה...
-
@aiib אמר בתעלומה במזגן:
אצטרך למצוא זמן עבור זה.... זה להחליף בגדים, לטפס לבוידעם בקושי, להתלכלך ולעבוד קשה בשביל להשיג את התמונה...
החלטה שלך אם תה רוצה לפתור את הבעיה אם לא תזמין טכנאי
@aiib אמר בתעלומה במזגן:
אני רוצה לראות את סוג המזגן הזה מפני שתצטרך לעשות עוד משהו