קניתי מזגנים ב 10,900 ושילמתי בסוף 12,650 יש אופציה לתבוע?
-
@רחמים אמר בקניתי מזגנים ב 10,900 ושילמתי בסוף 12,650 יש אופציה לתבוע?:
@zvinissim החוקים מצויינים, רק שבמציאות הוא לא היה מוצא איש מקצוע שהיה עומד בכל החוקים בתמורה ל 10,900 ש"ח. מי שהיה מסכים לכל זה היה בוודאי לוקח 13 אלף או יותר.
@רחמים אתה צודק וכיוונת לדעת גדולים
גם ככה @שלומ הגיע ל 13K אז כבר לא היה שווה להגן על עצמו?
ובכלל שחכתי גם את חוק מס' 7 - בסכומים האלו תמיד לוקחים לפחות 2-3 הצעות מחיר
-
@zvinissim אמר בקניתי מזגנים ב 10,900 ושילמתי בסוף 12,650 יש אופציה לתבוע?:
@שלומ אמר בקניתי מזגנים ב 10,900 ושילמתי בסוף 12,650 יש אופציה לתבוע?:
בפוגיסטו הכבל שמתחבר לחשמל מגיע מהיחידה החיצונית ועל זה הוא לקח תשלום
@שלומ תרשום את דגם המזגן
אני אבדוק בדיוק מה החיבור שם -
@zvinissim אמר בקניתי מזגנים ב 10,900 ושילמתי בסוף 12,650 יש אופציה לתבוע?:
@רחמים אמר בקניתי מזגנים ב 10,900 ושילמתי בסוף 12,650 יש אופציה לתבוע?:
@zvinissim החוקים מצויינים, רק שבמציאות הוא לא היה מוצא איש מקצוע שהיה עומד בכל החוקים בתמורה ל 10,900 ש"ח. מי שהיה מסכים לכל זה היה בוודאי לוקח 13 אלף או יותר.
@רחמים אתה צודק וכיוונת לדעת גדולים
גם ככה @שלומ הגיע ל 13K אז כבר לא היה שווה להגן על עצמו?
ובכלל שחכתי גם את חוק מס' 7 - בסכומים האלו תמיד לוקחים לפחות 2-3 הצעות מחיר
אתם מגבירים את הכאב
-
@שלומ לא מבין מה הויכוח.
מזגנים יש מה שנקרא התקנה סטנדרטית שזה כולל תושבת וכ2 מטר צנרת וקידוח בלוק (לא יהלום), כל הפתעה נוספת שמגלים בעת ההתקנה מתומחר וזה יכול להיות סורגים ועוד. הבעיה כאן כנראה שלא נאמר שהמחיר הוא להתקנה סטנדרטית ולא כולל תוספות.
המחיר של 600 שח להתקנה סטנדרטית של מזגן 2 כס הוא מחיר טוב אני שילמתי 800 ש"ח להתקנה כזו, כנראה המחיר הראשוני הוא זול בגלל שכל פעם תוספות.בתקופה זו קשה מאוד לעבוד לפי הספר. לקחת 2-3 הצעות מחיר לאחר ביקור ולבקש הכל רישמי בכתב, המתקינים מלאים בעבודה ולא מחפשים משהו שמתנהל יותר מידי רישמי.
-
@Shmuel754 אמר בקניתי מזגנים ב 10,900 ושילמתי בסוף 12,650 יש אופציה לתבוע?:
בתקופה זו קשה מאוד לעבוד לפי הספר. לקחת 2-3 הצעות מחיר לאחר ביקור ולבקש הכל רישמי בכתב, המתקינים מלאים בעבודה ולא מחפשים משהו שמתנהל יותר מידי רישמי.
במיוחד שעלות ביקור יהיה באזור ה200 ש"ח (טעיתי ?!) * 3 = כבר 600 התחלתי
-
בקשר לכבל החשמל, היום בביקורת טסט של חברת החשמל דורשים שכל מכשיר חיצוני שיש לו הזנת חשמל שיהיה מפסק חיצוני שבעת תיקון הטכנאי מנתק את החשמל מהמערכת ולא שמישהוא בצד השני יחבר בטעות את החשמל בעת שהטכנאי מטפל בציוד, זה ענין בטיחותי מהמדרגה הראשונה.
האם הטכנאי חיבר את החשמל ללא מפסק או עם מפסק תיקני שגם עולה כסף?
-
טוב סליחה שאני חולק על כולם אבל עם כל הכאב ועוגמת הנפש קצת הגזמתם. כל המתקינים לוקחים תןוספות שונות ומשונות מלבד התקנת בסיס שנעה בין 400-700 ש"ח הארכת קו חשמל זה תוספת פירוק מזגן ישן זה תוספת חציבה בבטון זה תוספת. הארכת צנרת. כל דבר תוספת.
הדבר היחיד שבאמת לא בסדר זה ההבטחה למזגן 1.25 והוא התקין 1 כח. מלבד זה. זה מבאס מעצבן מרגיז אבל כל המתקינים היו עושים אותו הדבר.
(ואגב 10,900 זה יותר זול מ10,700 כי ב10,700 חישבת התקנה אחת. 600 ש"ח התקנה לכל מזגן)
צר לי זה המצב -
@aiib אמר בקניתי מזגנים ב 10,900 ושילמתי בסוף 12,650 יש אופציה לתבוע?:
@Shmuel754 ועל המזגנים הוא לא מרוויח כלום?
@aiib מרוויח טוב מאוד (לא רוצה להגיד סכומים לא יצא הענים ולא נכאיב יותר מידי).
עצם העיניין.
לפי החברה אלו מזגני אינורטר (לפי האתר בחו"ל המקורי) ולפי החוברת במקורית צריך 4 חוטים (2 מתח+1 תקשורת+1 הראקה).אם ההזנה היא חיצונית חייב להיות פקט לפני הכניסה למזגן (ואם באמת זה הזנה חיצונית ואין פקט זה כבר יכול לגבול ברשלנות)
עכשיו אני מנסה להבין מהיכן הוא לקח חשמל אם הוא לקח משקע שבחדר אז הוא צריך להוסיף עוד 2 חוטים להזנה (זה כבר עולה לכבל 6 חוטים).
לדעתי הדבר הפשוט ביותר הוא להיכנס לאתר הזה ולבדוק אם הוא מתקין מורשה.
במידה וכן תתלונן בחברה והם כבר ינערו ואתו טוב טוב (מאבק)בקשר להצעות מחיר - מתקין שמכבד את עצמו (ולא חפאר) יגיע לבית שלכם ללא עלות וייתן לכם הצעת מחיר מסודרת ואם בכל זאת הוא יקח לכם ביקור אזי הביקור אמור להתקזז עם העבודה ככה יוצא שלא שלמתם ביקור
-
@mdy אמר בקניתי מזגנים ב 10,900 ושילמתי בסוף 12,650 יש אופציה לתבוע?:
טוב סליחה שאני חולק על כולם אבל עם כל הכאב ועוגמת הנפש קצת הגזמתם. כל המתקינים לוקחים תןוספות שונות ומשונות מלבד התקנת בסיס שנעה בין 400-700 ש"ח הארכת קו חשמל זה תוספת פירוק מזגן ישן זה תוספת חציבה בבטון זה תוספת. הארכת צנרת. כל דבר תוספת.
הדבר היחיד שבאמת לא בסדר זה ההבטחה למזגן 1.25 והוא התקין 1 כח. מלבד זה. זה מבאס מעצבן מרגיז אבל כל המתקינים היו עושים אותו הדבר.
(ואגב 10,900 זה יותר זול מ10,700 כי ב10,700 חישבת התקנה אחת. 600 ש"ח התקנה לכל מזגן)
צר לי זה המצב@mdy אתה רק לא הוספת שאת עלות התוספות אומרים לפני ביצוע העבודה ולא לאחר ביצוע העבודה.
הלקוח לא חייב להסכים ואם זה נאמר לפני אפשר להיפרד כידידים.פרט מזה התקנת מזגן ב 400 ש"ח זה התקנה במחיר הפסד ולכן המתקין תמיד מנסה להוסיף לו תוספות (אם תרצה אני יכול להוכיח לך את זה)
-
@zvinissim בסיפור, הוא אמר לו לפני, שיש תוספות. תקרא שוב.
שנית התקנתי לא פעם ולא פעמיים ב400 ש"ח בלי שום תוספת. התוספות הללו ידועות ומוכרות לכל מתקין ולכל מי שהתקין אי פעם מזגנים. אין שם ברשימה שום תוספת מוזרה ולא מוכרת.
אני לא נכנס לאיך הדברים הוצגו ונעשו, כי לא הייתי שם. אבל, לפי הפרטים היבשים והעלויות. אין שום טענה. עם כל מתקין הוא היה יוצא באותו נזק פלוס מינוס.
מה לעשות. לא תמיד בעל המקצוע אשם. -
@mdy אמר בקניתי מזגנים ב 10,900 ושילמתי בסוף 12,650 יש אופציה לתבוע?:
@zvinissim בסיפור, הוא אמר לו לפני, שיש תוספות. תקרא שוב.
שנית התקנתי לא פעם ולא פעמיים ב400 ש"ח בלי שום תוספת. התוספות הללו ידועות ומוכרות לכל מתקין ולכל מי שהתקין אי פעם מזגנים. אין שם ברשימה שום תוספת מוזרה ולא מוכרת.
אני לא נכנס לאיך הדברים הוצגו ונעשו, כי לא הייתי שם. אבל, לפי הפרטים היבשים והעלויות. אין שום טענה. עם כל מתקין הוא היה יוצא באותו נזק פלוס מינוס.
מה לעשות. לא תמיד בעל המקצוע אשם.@mdy יכול להיות שגם איני פספסתי משהו בהתחלה.
לא תמיד הלקוח צודק וישנם פעמים רבות שהמתקין צודק והיות וגם אני לא הייתי שם קשה לבדוק את העובדות.היות והבירור המחיר היה טלפוני המתקין היה צריך להגיד שהמחיר הוא להתקנה בסיסית ורק לאחר שהוא רואה את המקום הוא ידע בדיוק. (יכול להיות שזה נאמר ופשוט הוא לא שם לב לזה)
באופן כללי אם המתקין היה מגיע מראש לבית וראה את השטח היה נמנע הרבה עוגמת נפש ללקוח.
וב"כ מתקינים טובים שמוכרים כאלו מזגנים מגיעים לבית ונותנים הצעה שלא יהיו פשלות בהמשך (נראה לי מוזר שמתקין ייתן הצעה על מזגן כזה בטלפון מבלי לראות את המקום).
אני כבר רשמתי שאם המתקין אמר לכתכילה את המחיר הסופי לפני תחילת העבודה הלקוח יכל להגיד לו תשאיר לי את המזגנים ואני אשלם עליהם ואחפש מתקין אחר במחיר שמתאים ליהיות ואני עבדתי מספיק שנים במיזוג (שירות) אני מכיר את כל הטריקים והשטריקים של המקצוע הזה.
והיות והמקצוע הזה "פרוץ" (רק לאחרונה מתחילים למסד אותו) ולכן כל מתקין עושה מה שמתאים לו ומה שבא לו.היום בשביל להיות מתקין מזגנים אתה יכול לעבוד אצל מישהו כמה חודשים ולהכיר את המקצוע ולקנות ציוד ולעבוד - זה חלק גדול מהבעיה בארץ.
לעצם העיניין
היות ואני לא מכיר את מזגני בפוגיסטו אבל בכל החברות שמחשיבות את עצמם כגון: מצובושי, סמסונג, דייקן ועוד אחרות לא מרשות למתקינים שאינם מורשים מטעמם להתקרב למזגנים שלהם אחרת הנזק יותר מהתועלת והמתקינים שלהם עוברים הדרכות מדוייקות עם דגשים להתקנה.מעניין מה מיוחד במזגי בפוגיסטו ממזגני אלקטרה/תדיראן?
בקשר להתקנות של 400 ש"ח
המחיר הזה זול מידי ואפילו מחיר הפסד להתקנה ואסביר מדוע (גם להתקנה ש 2 מטר צנרת התקנת חלון).
קח לדוגמא מזגן אלקטרה שמגיע ללא כבל וללא צנרת עם המזגן.אביזרים להתקנה:
- צנרת 2x. - סט מוכן תקני עולה באזור ה 50 ש"ח
- כבל חשמל - כבל חשמל 5 גידים או 4+4 בערך 6-10 ש"ח למטר (על 2 מטר צנרת צריך 3 מטר כבל)
- גינשטל (מתקן) - מתקן עולה כ 60-70 ש"ח
- רק החלקים עולים למתקין כ 150 ש"ח לפני מע"מ (נשאר למתקין 250 ש"ח ועכשיו תתחיל לחשבן את הוצאות המתקין ותראה לכמה תגיע בסוף)
הוצאות למתקין
- רכב
- דלק
- טלפון.
- ציוד - פטישון,מברגה,ברגים,לפלפ,וכו' (נכון שהוא כבר קנה אותו אבל יש השקעה רישונית שהוא צריך לכסות אותו)
- עוזר מתקין (משכורת+מסים וכו')
- ביטוחים
- מיסים
- הובלת המזגן
- בלאי הרכב (הוצאות תיקון במוסך, טסט וכו')
ועוד הרשימה ארוכה..... (תעשה גם חשבון שנתי וגם פרטני - יחיסית להתקנה יחידה)
וכל זה עוד לפני רווח.
בשביל להתקין מזגן ב 400 ש"ח הוא צריך לעשות 10 מזגנים ביום בשביל שיתחיל להיות רווחי.בשביל זה אמרתי שמחיר התקנה של 400 ש"ח זה מחיר קרוב להפסד (ואפילו הפסד) ואם יש מתקין שמוכן לקחת כזו התקנה שיערב לו (לא מתערב בשיקוליו הכספיים/העיסקיים)
אז נכון שהמתקין לוקח בחשבון שיש לו עוד "רווח" ממכירת המזגן (משהו כ-100 ש"ח ±) עדיין העלויות שלו יותר גדולות ממחיר ההתקנה.
עכשיו זה לאחר מעשה כך שאין הרבה מה לעשות.....