אחת ולתמיד: קנס בביטול ניוד קו ?!
-
@אבי אמר באחת ולתמיד: קנס בביטול ניוד קו ?!:
@margalit אמר באחת ולתמיד: קנס בביטול ניוד קו ?!:
@אבי
באיזה חברה זה?
(אני כבר מנחשת אבל רוצה להיות בטוחה)הוט מובייל
לא מה שניחשתי, ולא מכירה כ"כ את החברה.
אבל רגע, ממי הקנס? מהחנות או מהחברה? -
@שלומ אמר באחת ולתמיד: קנס בביטול ניוד קו ?!:
אם היה כתוב שזה על דעת להישאר 3-4 חודשים ברור שהוא מחויב לו
היה כתוב בהודעה.
לא נחתם שום חוזה, וגם לא כתוב בהודעה כמה הקנס ואיך בדיוק גובים אותו
אי אפשר להוריד ללקוח כסף מהאשראי ללא איזושהי אסמכתא, הודעה בחנות לא מספיקה לזה -
@שלומ
אם לא עשו חוזה נשארת ברירת המחדל על כללי הסטטוס קוו שבדוגמא שלך אוסר לגנוב, ובדוגמת הפלאפון משאיר את החוק של ביטול קנסות היציאה מחברות התקשורת.
אפשר להחתים את הלקוח שבמידה והוא מבטל את הניוד יתחייב לשלם על השירות שקיבל, אבל זה לא יכול להיות 'קנס יציאה' שאסור על פי חוק, ובכל מקרה זה לא יכול להיות על בסיס מודעה בחנות ללא חתימה של הלקוח. -
@אבי אמר באחת ולתמיד: קנס בביטול ניוד קו ?!:
שלט גדול בחנות מזהיר "שלא תגידו לא ראינו לא שמענו, ביטול ניוד בתוך ארבעה חודשים לניוד יחייב בקנס"
@אבי בטוח?????
מידיעה ברורה מחברה מסוימת העמלות שהסוכנים מקבלים על על תנאי של 3 חודשים.
קרי: אם הלקוח עשה עסקה הסוכן יקבל את העמלה שלו בסוף החודש אך אם המנוי יעזוב בתוך ה 3 חודשים הוא יצטרך להחזיר את העמלה (יקזזו לו בחשבונית הקרובה)
לאחר 3 חודשים הסוכן לא מחזיר את העמלה לחברת הסלולר (אם תרצה אני אבדוק שוב)- לכן לא נשמע לי הגיוני 4 חודשים.
- זה בעיה של הסוכן ולא שלך כלקוח. החוק לא נראה לי שיכול לחייב אותך כלקוח להחזיר את העמלה לסוכן.
זכותך כלקוח להתנייד כל חודש לחברה אחרת (אפילו כל שבוע)
-
@zvinissim אמר באחת ולתמיד: קנס בביטול ניוד קו ?!:
לכן לא נשמע לי הגיוני 4 חודשים.
כמה זמן צריך להישאר בחברת הסלולר
גם אני יודע שבכל החברות זה 4 חודשים התחייבות לא לנייד חוץ מחברה אחת (לא יודע אם זה הוט או גולן) שזה שלוש -
@מעמד אמר באחת ולתמיד: קנס בביטול ניוד קו ?!:
גם אני יודע שבכל החברות זה 4 חודשים התחייבות לא לנייד חוץ מחברה אחת (לא יודע אם זה הוט או גולן) שזה שלוש
ע"פ הרגולציה אסור למכור חבילות בהתחייבות היום.
- אם עשית עסקה אצל משווק אתה ביכול לעשות ביטול עסקה תוך 14 יום.
- אפשר להתנייד מתי שבא לך ללא קשר למשווק או לתנאים שלו לביטול עסקה . (סה"כ הוא רק המתווך)
בקשר לעמלה:
- המשווק אינו יכול לדרוש ממך את העמלה שהוא הפסיד.
- המשווק מקבל עמלה ע"פ ההסכם שלו מול חברת הסלולר (בהודעתי למעלה רשמתי 3 חודשים - הכל לפי הסכם) ולכן ההתחשבנות שלו היא אך ורק מול חברת הסלולר ולא מול הלקוח.
- לא בטוח ששלט כזה הוא חוקי בכלל אתה כלקוח יכול לנייד מתי שבא לך ללא קשר למשווק
-
@אבי @שלומ בכל עסקה שמתבצעת בכל דבר ניתן על פי חוק לבטל תוך 14 ימים ואז החנות לא מרוויחה שקל!!!! יש תקנה הקובעת 5% מערך המוצר או 50 ש"ח הנמוך מביניהם, כל בעל חנות יודע שבחלק מהמקרים הוא לא מרוויח.
על פי חוק אין שום הצדקה לחיוב להישאר בחברה זה לא שונה מכל סוכן ביטוח או סוכן בכל תחום שמקבל עמלה רק אם הוא הביא לקוח פעיל לחברה.
הלכתית אני לא פוסק אבל לדעתי ככל ומטרת המעבר חזור היא כי השירות החדש לא טוב אין סיבה לשלם עליו.
בדרך כלל במקרים אלו סוכני סלולר מוכנים לעבוד עוד 3 דקות לביצוע ניוד לחברה שלישית כדי לא להפסיד את העמלה עליו הם טרחו כמה דקות ביום האתמול -
היה לי בעבר חשש כזה (שלא תהיה קיטה בבית) לפני מעבר לחברה סלולרית
סיכמתי עם המוכר שבמידה ולא תהיה קליטה, אני אחזור אליו והוא ינייד אותי לחברה אחרת.
(העיקר שהניוד יהיה אצלו, וככה הוא ירוויח מהניוד לחברה הבאה)
והוא הסכים לזה.אולי תנסה פשוט לחזור לחנות שבה ניידת ולבקש ממנו שינייד אותך לחברה אחרת כי בזו אין קליטה. (אם הוא יסרב לזה אז לכאורה באמת זה בעייה של המכר. אתה לא צריך לסבול.... -- אב לא נראה לי שיסרב)
עריכה: עכשיו אני רואה ש @by6199 כבר כתב את זה....
-
פרק ב:
לא רק שלא הייתה קליטה, עברו 12 שעות ועדיין לא היו שיחות נכנסות
המוכר הסביר (אחרי בזבוז זמן נוסף של הליכה עד החנות וכו'...) שהם נותנים מספר זמני שאמור להתעדכן תוך 24 שעות....
עברו 24 שעות ללא זמינות (וללא קליטה) ועדיין לא נושענו.
הרמתי טלפון לסלקום: "אפשר בבקשה לחבר שוב את הקו על אותו הסים מאתמול?" ותוך כמה דקות היה בחזרה קו וקליטה מצויינת.
כדי לצאת הוגן חזרתי שוב לחנות וסיפרתי לו שעברתי בחזרה לסלקום, ורק אז הוא נזכר לגלות לי ש.. כן, יש בעיות איתם, וגם הקליטה שלהם לא טובה באזור שלי (כי למרות שהם משתמשים בתשתית של חברה אחרת, החברה בעלת הבית עושה להם בעיות...)
אחרי שהחכמתי מתגובות החברים בפורום, אכן קיבלתי על הדברים אישור רשמי ממנו, וסיכמנו שאנייד שוב לחברה אחרת כדי שירויח את העמלה.מסקנות:
אם עדיין לא ניידתם, פשוט תתקשרו לחברה ותבקשו להמשיך את המבצע.
אם ניידתם ואתם לא מרוצים מכל סיבה שהיא, אתם יכולים ע"פ חוק לנייד מיידית לחברה אחרת, הקנס הזה הוא איום סרק.
אם רציתם לצאת הוגנים (ואולי זו גם ההלכה, צריך שאלת רב) לכו ותניידו שוב לחברה אחרת אצל אותו סוכן, כך שכולם יהיו מרוצים.
ואגב, החברות הגדולות שנדרשות על פי חוק לאפשר לחברות הקטנות להשתמש בתשתיות שלהם, לא באמת נותנים 'אירוח מלא', כך שלא מחייב שתהיה קליטה זהה.תודה לכולם
-
לא יודע... אם בחנות יש שלט המודיע שהניוד הוא על תנאי ואתה רואה את זה ובוודאי אם יש כל שהיא הוכחה הכי קטנה לזה אם זה חתימה או שאתה אפילו אומר בפה את זה שאתה מתחייב להישאר והמוכר מודיע לך שאם תעבור יגבה XX כסף מכרטיס האשראי שלך ממש אין שום בעיה חוקית או הלכתית מהמוכר לגבות ממך את הסכום שסוכם.
בתור סוכן אני אומר את זה שככה אני עושה... מחתים/מקליט שיחה עם הלקוח שהוא מודע למצב הזה ויודע מה יקרה.