ניקוי מחשב
-
@דוב אמר בניקוי מחשב:
כמה חברים ביקשו ממני אם אני יכול לטפל להם במחשב שנהיה מאוד איטי, יש לי קצת התמצאות, אבל אשמח אם למישהו מהחברים הנדיבים יש זמן לכתוב הדרכה מה צריך לעשות בשביל זה,
תודה לכולכם.
(אם יש כבר מדריך כזה אשמח לקישורים)צריך לבדוק למה הוא איטי.
אם זו בעיית חומרה או תוכנה.
לבדוק אם זה לא בעיה פיזית בדיסק הקשיח ורכיבים נוספים.
אם זה בודאות בעיית תוכנה- לפעמים @shraga צודק מאד!!, לפעמים כן אפשר לטפל יותר קל בלי פירמוט. -
כמובן, רק אני מתכוון על מחשב שנהיה קצת איטי או שהוא פשוט ישן, בקיצור אני חושב שכל מחשב לאחר כמה שנים זה טבעי שמתחיל להיות איטי וכבד, וודאי שלהתקין מחדש זה הכי טוב, רק לא תמיד אנשים רוצים להשקיע בו יותר מידי.
האם יש פעולות קבועות שאפשר לבצע כדי להקל על המחשב כגון מחיקת קבצים זמניים ודברים נוספים שיקלו על הפעולה שלו? -
@דוב אמר בניקוי מחשב:
מחיקת קבצים זמניים ודברים נוספים
אני רק אוסיף פה את 2 הגרושים שלי...
אנשים טוענים שמחיקת קבצים זמניים עוזר. אנשים גם טוענים (חלק מהם בתוקף) שניקוי רג'יסטרי עוזר. אני אומר שאין לזה שום בסיס תיאורטית. ומליון סיפורים שיעידו שכן עזר לא ישנה את זה... -
@פרסומון אמר בניקוי מחשב:
לבדוק אם זה לא בעיה פיזית בדיסק הקשיח ורכיבים נוספים.
מומלץ להחליף לssd את הכונן של מערכת ההפעלה.
מצרף סרטון שמישהו שלח לי במקרה עכשיו
c347d9f1-729b-4414-b1a3-db54c5bcf118.mp4 -
@yossiz אמר בניקוי מחשב:
@דוב אמר בניקוי מחשב:
מחיקת קבצים זמניים ודברים נוספים
אני רק אוסיף פה את 2 הגרושים שלי...
אנשים טוענים שמחיקת קבצים זמניים עוזר. אנשים גם טוענים (חלק מהם בתוקף) שניקוי רג'יסטרי עוזר. אני אומר שאין לזה שום בסיס תיאורטית. ומליון סיפורים שיעידו שכן עזר לא ישנה את זה...מה כן הכיוון לדעתך.
-
@דוב אני לא יכול להגיד דברים ברורים בלי לראות את המחשב, אבל כמה פעולות שאפשר לנקוט, ואני כותב אותם לא בהכרח בסדר הנכון,
-
כמו ש @shraga כתב, הדבר שיקפיץ הביצועים הכי הרבה, זה לשדרג ל-SSD. אבל כמדומני ששאלתך לא היתה איך לשדרג, אלא איך להגיע חזרה לביצועים מקסימליים בתוך החומרה הקיימת
-
אם האיטיות מורגש בבירור - תבדוק במנהל המשימות בשעת מעשה,
- אם יש צריכת CPU גבוה, - לבדוק איזה תהליך גורם, (הפעולות אחרי זה תלוי מאוד בגורם)
- אם צריכת הראם גבוה (מעל ל85%), - או לשדרג ראם, או לדאוג שזוללי הראם לא ירוצו
- אם לא זה ולא זה, כנראה שיש בעיה בדיסק הקשיח.
- אם האיטיות קורה במצבים מאוד מסויימים, מסתבר שזה בעיית תוכנה (ושוב א"א לתת הדרכה כללית במצב כזה).
-
אם הדיסק הראשי הוא HDD
- לבדוק בריאות הדיסק (נתוני SMART)
- איחוי מערכת הקבצים יכול להועיל (זה עצה קצת מיושנת, לאחרונה לא שומעים על זה הרבה, אולי כי ווינדוס אמור לעשות את זה אוטומטי ברקע)
-
להוריד כל תוכנות האבטחה למיניהם למעט אחד, והוא שהאחד הוא עם מוניטין, אחרת, להוריד גם אותו ולהתקין משהו עם מוניטין
-
להוריד כל דבר שלא נצרך, יש בזה 2 תועליות
- זה מקל על איבחון בעיות כי אין כאן מליון גורמים פוטנציאליים
- זה פותר בעיות כי יש פחות גורמים פוטנציאליים
-
אם יש עדיין איטיות מוכחת (ולא דמיוני, "כמדומני, שלפני שנתיים ומשהו היה לוקח שנייה וחצי פחות להפעיל..."), אז מגיע הזמן להוציא את הכלים הכבדים...
-
-
@yossiz תודה רבה!!!
ועוד משהו, "אומרים" שלשמור הרבה קבצים על שולחן העבודה זה גם מאט את המחשב, האם בזה כן יכול להיות שיש בזה משהו?
ואני נזכר שעבר מישהו הראה לי מחשב שהיה לו אפשרות מובנית להחזיר את המחשב לקדמותו כמו שקיבלו אותו כשהיה חדש, ובאמת זה עבד יפה. האם יש את זה בהרבה מחשבים?
מה שאני מדבר לא היה נקודת שיחזור פשוטה, אלא משהוא מובנה. אבל האם נקודת שיחזור עושה את אותה עבודה, וא"כ כדאי בכל מחשב לעשות דבר ראשון נקודת שיחזור?
תודה לכולכם. -
@דוב אמר בניקוי מחשב:
"אומרים" שלשמור הרבה קבצים על שולחן העבודה זה גם מאט את המחשב
שטויות... (אבל מסוג יותר גרוע ממה שאני ציטטתי, פשוט סיפורי סבתא)
ואני נזכר שעבר מישהו הראה לי מחשב שהיה לו אפשרות מובנית להחזיר את המחשב לקדמותו כמו שקיבלו אותו כשהיה חדש, ובאמת זה עבד יפה. האם יש את זה בהרבה מחשבים?
כן, אבל זה אותו דבר כמו הפירמוט שהציע @shraga למעלה (רק שזה עם כל הדרייברים שצריך)
מה שאני מדבר לא היה נקודת שיחזור פשוטה, אלא משהוא מובנה. אבל האם נקודת שיחזור עושה את אותה עבודה, וא"כ כדאי בכל מחשב לעשות דבר ראשון נקודת שיחזור?
נקודות שחזור לא נשמרות לעולם, ככל שהזמן עובר הם צורכות יותר ויותר מקום, וכאשר אין מספיק מקום, ווינדוס מוחק את הישנות מפני החדשות.
אבל אפשר לעשות תמונת מערכת כאשר המחשב במצב טוב, ולשחזר לזה. -
הצילו!!! אני באמת שאלתי בשביל כמה חברים שדיברו איתי לאחרונה, אבל כדי להצדיק את השאלה פתאום המחשב שאני יושב עליו נהיה איטי בצורה מחרידה עד כדי עכבר שלא זז וכדו' (הרגע קצת יותר טוב), אשמח מאוד לעזרתכם בעניין,
אציין שהחלפתי אנטי ווירוס בשעות האחרונות. היה אווסט ששמתי לב פתאום שהוא משום מה לא מופעל, וניתקלתי בכל מיני בעיות אז התקנתי אסאט שבכל אופן רציתי להחליף אליו, ופתאום הכל תקוע. (נקמה מאווסט , המתנה של הרבה שניות בשביל להכניס את האייקון הזה)
אני חושב שהשורה הראשונה לפני זה טיפסה לשימוש בזיכרון הרבה יותר ממה שעכשיו.
-
@אלישי תודה, בינתיים המחשב חזר לעצמו כך שנראה לי מיותר בינתיים לשגע אותכם עם זה, רק שבאמת לא הבנתי אם הCPU היה על 7% כמו שמופיע בתמונה למטה, אז לכאו' זה לא הבעיה אלא הזיכרון ראם שהיה בצריכה מלאה 95%, לא? (כשסידרתי לפי הCPU זה קפץ כל הזמן בלי פורפורציות והתחלף בקיצוניות בין התהליכים).
ברשותכם אחזור לנידון שלמעלה.
@yossiz אמר בניקוי מחשב:
@דוב אמר בניקוי מחשב:
כן, אבל זה אותו דבר כמו הפירמוט שהציע @shraga למעלה (רק שזה עם כל הדרייברים שצריך)
אם זה קיים אשמח לדעת איפה למצוא את זה.
ולפי מה שהבנתי @shraga דיבר על התקנה מחדש ובשביל זה אני צריך את המערכת הפעלה תוכנות חוקי וכו' שלא תמיד יש לי, אני מדבר על חזרה של המערכת למצב שבו קניתי אותו כולל הכל, מחיקת כל הקבצים והתוכנות שיחזור בדיוק לאותו מצב.
האם יש אפשרות לכזה דבר בכל מחשב או חלק מהמחשבים?מה שאני מדבר לא היה נקודת שיחזור פשוטה, אלא משהוא מובנה. אבל האם נקודת שיחזור עושה את אותה עבודה, וא"כ כדאי בכל מחשב לעשות דבר ראשון נקודת שיחזור?
נקודות שחזור לא נשמרות לעולם, ככל שהזמן עובר הם צורכות יותר ויותר מקום, וכאשר אין מספיק מקום, ווינדוס מוחק את הישנות מפני החדשות.
אבל אפשר לעשות תמונת מערכת כאשר המחשב במצב טוב, ולשחזר לזה.האם נקודות שיחזור לא נשמרות גם אם נשמרו באופן ידני ולא אוטומטי?
אשמח לשמוע על יצירת תמונת מערכת, מה היא משחזרת בדיוק, וההבדלים בין זה לנקודת שיחזור, וכדו'. -
@yossiz אמר בניקוי מחשב:
@דוב אמר בניקוי מחשב:
"אומרים" שלשמור הרבה קבצים על שולחן העבודה זה גם מאט את המחשב
שטויות... (אבל מסוג יותר גרוע ממה שאני ציטטתי, פשוט סיפורי סבתא)
ממש לא שטויות
זה לא מאט את המחשב
זה מאט את טעינת הפרופיל , הקבצים שעל שולחן העבודה הם חלק מטעינת הפרופיל -
@master אמר בניקוי מחשב:
ממש לא שטויות
זה לא מאט את המחשב
זה מאט את טעינת הפרופיל , הקבצים שעל שולחן העבודה הם חלק מטעינת הפרופילא. להגיד שזה מאט את המחשב כן שטויות
ב. גם מה שאתה אומר נשמע לי ממש לא נכון, (אני חושש מלחלוק על מאסטר בלי לעשות ניסויים מדעיים... אבל) זה תקייה רגילה, שבמקרה, התוכן שלו מוצג כל הזמן על שולחן העבודה, הפתיחה שלו, שאתה צודק שזה קורה תמיד כחלק מטעינת הפרופיל, לא יקח יותר זמן ממה שיקח פתיחת תקייה שיש בו אותם קבצים, האם משום כך נייעץ לאנשים לא למלאות תקייות יותר מדי כי זה מאט את המחשב, אתמהה?!?
עריכה/הוספה:
ג. כל מתכנת עם טיפת מוח בקדקדו (ואני מאמין שיש אחד או שניים כאלו בתוך מייקרוסופט...), ידאוג שטעינת שולחן העבודה יקרה בצורה אסינכונית כך שזה לא מאט על כלום חוץ מעל הטעינה עצמה. -
@WWW אמר בניקוי מחשב:
סרטון חזק.
מעניין אם זה אמיתי.לא בטוח לגבי ה HDD
לגבי הSSD הסרטון משקף את המציאות.