חוקי הפורום

בניית ישום על אקסס



  • שלום.
    יש לי מסד אקסס בנוי ואני מעוניין לבנות יישום שיקרא את הנתונים מהטבלאות ומסדי הנתונים של האקסס, זה אפשרי? ואיך?



  • איך אני מעתיק מודול שנבנה באקסס לתוכנב שנבנית בויזואל סטודיו?



  • הקפצה.



  • @hp079 אמר בבניית ישום על אקסס:

    יש לי מסד אקסס בנוי ואני מעוניין לבנות יישום שיקרא את הנתונים מהטבלאות ומסדי הנתונים של האקסס, זה אפשרי? ואיך?

    @hp079 אמר בבניית ישום על אקסס:

    איך אני מעתיק מודול שנבנה באקסס לתוכנב שנבנית בויזואל סטודיו?

    @hp079 אמר בבניית ישום על אקסס:

    הקפצה.

    יש פה אנשים שמכירים את הנושא טוב, אז למה אתה לא מקבל תשובות?
    תן לי לנחש ...
    א. לא ברור איפה אתה אוחז בידע בתכנות, אבל מתוך השאלה אפשר להסיק שאתה מתחיל?
    ב. השאלות שלך מאוד עמומות ורחבות היקף (למשל, לא כתבת באיזה שפה/טכנולוגיה אתה רוצה להשתמש עבור היישום שלך - ויזואל סטודיו זה לא שפה)
    ג. מכיון שכך, עלול הקורא להסיק (ובצדק) שאתה מבקש תשובה שילמד אותך כל תורת התיכנות על רגל אחת?

    לדעתי, אם אתה רוצה תשובות -
    א. תכתוב ברור איפה אתה אוחז מתחיל/מתקדם, מה אתה יודע ומה לא
    ב. תפרט בדיוק מה אתה רוצה - למשל "אני רוצה קווים כלליים (שלא יעשו בשבילך את העבודה אבל יצביעו על הנושאים שתצטרך ללמוד)", או אם יש לך שאלה מפורטת תפרט יותר, למשל "האם ניתן לקרוא לפונקציה שנכתבה ב-VBA משפה פלוני אלמוני?" (אני מאמין שהתשובה כאן היא: לא)



  • @yossiz
    אני רוצה לבנות בויזואל בייסיק (דוטנט).
    באקסס בניתי תוכנה שמורכבת מטופס שבאמצעות מודול ויזואל מבצע פקודות ויזואל שבניתי במודול חיצוני (דהיינו לא בטופס עצמו אלא באקסס).
    להוסיף מודולים בויזואל סטודיו אני יודע, אבל הוא מציג לי שגיאה כשאני מעתיק אותם, ניסיתי לתקן את זה ולא הלך לי.

    • יצויין, כי אני די מתחיל בויזואל סטודיו, לכן אם יש למישהו מדריכים כתובים על התוכנה ותפריטיה, וכן על צורת כתיבת קוד בשפת ויזואל דוטנט או בסי פלאס פלאס, שיעלה בבקשה.


  • @hp079 תקן אותי אם אני טועה, (כי אני לא כ"כ מכיר את אקסס)

    שבאמצעות מודול ויזואל מבצע פקודות ויזואל שבניתי במודול חיצוני

    אני לא מכיר את אקסס מספיק להבין למה אתה מתכוון, (יש פה מישהו שמבין למה כוונה? אם כן שיענה במקומי...) אבל המודול נכתב ב-VBA? אם כן לא נ"ל שתוכנה חיצונית יכולה להשתמש בה. (אתה יודע ש-VBA של אקסס ו-VB.NET הם שפות שונות, ובעיקר סביבת הרצה שונה לחלוטין?)

    אבל הוא מציג לי שגיאה כשאני מעתיק אותם

    מה אתה מעתיק? DLL? (אני לא מכיר את אקסס, כבר אמרתי?) איזה שגיאה אתה מקבל?

    וכן על צורת כתיבת קוד בשפת ויזואל דוטנט או בסי פלאס פלאס

    יש מרחק די גדול בין VB.NET ל-++C...
    וסתם עצה טובה, (כמובן דעתי בלבד...) אם אתה מתחיל יותר כדאי להתחיל ב-#C מ-VB.NET. מבחינת היכולות הם אותו דבר, אבל #C היא שפה יותר נורמלית. (וזה גם יעזור לך בבוא היום לקפוץ ל++C)



  • @yossiz ועל זה נאמר שאתה מפציץ נתונים ואחרי זה אומר 😋

    @yossiz אמר בבניית ישום על אקסס:

    (אני לא מכיר את אקסס, כבר אמרתי?)



  • @yossiz אמר בבניית ישום על אקסס:

    מה אתה מעתיק? DLL? (אני לא מכיר את אקסס, כבר אמרתי?) איזה שגיאה אתה מקבל?

    אני מעתיק את הטקסט של הפקודות.

    אבל נשמע מדבריך שמה שרציתי זה בלתי אפשרי, אז א"כ תוכל אולי לדאוג לי לקטלוג הפקודות של #c (עדיף בעברית , אפשר גם באנגלית)



  • @hp079 אמר בבניית ישום על אקסס:

    אני מעתיק את הטקסט של הפקודות.

    זה ודאי לא יעבוד.

    א"כ תוכל אולי לדאוג לי לקטלוג הפקודות של #c

    דבר כזה לא קיים. #C זה שפת תכנות לא ערימה של פקודות. צריך ללמוד אותו בצורה מסודרת. (VB.NET - למרות הדמיון החיצוני ל-VBA - הוא בערך אותו דבר בעטיפה שונה)

    אני לא יודע מה המטרה שלך, אבל אולי תוכל להגיע למטרה מתוך אקסס בלי לבנות משהו חיצוני?

    אבל גם כאן תצטרך להשקיע קצת ללמוד את VBA (שהוא גם שפת תכנות) ואקסס...



  • @yossiz אז למשהו ללימוד שפת c אבל עדיף משהו טקסטואלי ולא וידיאו כיון שאני קורא וקולט מהר וסתם חבל על הזמן שאני יבזבז על להקשיב לאיזה מרצה.





  • @yossiz חמוד!
    אבל יש משהו יותר קולע למטרה? שאני לא אצטרך לחפש כל פעם עד שאני ימצא מי כותב היטב ובצורה מובנת? יש המלצות?



  • @hp079
    אני מצטרף להמלצה של @yossiz ללכת על C#.
    בעיקר משיקולי אופנה 😮 אם אתה כותב המון בVBA, אז אתה יכול בשקט להתחיל עם VB.NET

    העתקה של מודול מVBA לVB.NET אמורה להיות חלקה, למעט התאמות מסויימות.
    לדוגמא: אם יש לך קריאות לפונקציות כמ docmd אז תצטרך לממש אותם או להתאים אותם מחדש לVB.NET
    וכן פונקציה כמו Nz וכו'
    וכמובן עבבודה עם אובייקט recordset

    אני זוכר שראיתי בעבר חבילה שמממשת את רוב הפונקציות הפנימיות האלו בדוטנט אבל לא זוכר כעת איפה ראיתי.

    אם אין לך בעייה להעלות לכאן את המודול, או אפילו תתחיל בפונקצייה אחת, וננסה ללמוד ביחד איתך איך להמיר אותו לדוטנט.



  • כאן יש מדריכים מאוד יפים


  • תכנות

    @מלא יש לך משהו על VBA ? חיפשתי המון ולא מצאתי



  • @ליבל אמר בבניית ישום על אקסס:

    @מלא יש לך משהו על VBA ? חיפשתי המון ולא מצאתי

    זה גניבה לאור היום 🙂
    נושא חדש אשכול חדש

    @dovid אולי צריך להוסיף בחוקי הפורום התייחסות להסטת אשכולות, שיהיה 'חוק' 😘

    נ. ב.
    בעבר ראיתי כמה מדריכים ישנים אבל אני לא מוצא אותם עכשיו.

    נ. ב.2
    אולי במקום להשקיע במכונית ישנה, תכניס את האנרגיה במשהו מתקדם?
    אם תתעקש על VBA, תפתח נושא על הנושא והחברה יתנו לך הדרכות.


התחבר כדי לפרסם תגובה
 

בא תתחבר לדף היומי!