איפיון מימשק לניהול תורים - הצעות
-
שלום לכולם
מערכת לזימון תורים במרפאה, מסד הנתונים די פשוט, לכל עובד יש ימים בשבוע ושעות עבודה, טבלה נוספת היא התורים שמשעה X עד שעה Y לכל מטופל.השאלה הגדולה היא המימשק, והתקשורת שלו מול מסד הנתונים. אני לא יודע אפילו איך להתחיל, בראש האקססאי/דטה בייסי שלי אני מצייר לנגד עיני טבלה, שתפקידה להציג את כל השעות האפשריות (כל תור הוא מוגדר 10 דקות) לכל עובד ורק היכן שיש תור מוזמן בטבלת התורים "הנקייה" (כלומר שמכילה רק את הזמנים שבהם באמת יש תורים) היא מציגה שהתור תפוס. ואז הפקיד רואה מתי יש חלונות ומזין לתוך טבלה זו נתונים, אלו בתורם נכנסים לטבלה "האמיתית" באמצעות טריגר.
בקיצור הרעיון שלי הוא בעצם לגרום לדטה בייס (מדובר אגב ב mysql במקרה הזה כי צריך סינכרון עם מרכזיית אסטריסק) לייצר טבלה ענקית של נניח, חודש קדימה. וזאת תהיה הטבלה שאיתה משתמש הקצה כגון פקידה יתממשק. טבלה זו תיווצר בכל פעם מחדש, בעקבות התאריכים המתקדמים לפי החוק של איינשטיין שהזמן מתקדם כל הזמן (תסתכלו על השעון ותראו שהחוק הזה נכון...)
אם יש למישהו רעיון למימשק שהוא חצי מוכן או משהו אשמח לשמוע. כל פלטפורמה תהיה טובה, בתנאי שתחסוך עבודה.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב30/07/2014 21:33 (+03:00)
-
אני הייתי מנהל את זה בקונטרול של לוח שנה וחוסך את הצורך בייצור של טבלת זמינויות ומספק ממשק גרפי מתאים
הבעיה היא שהטובים הם בתשלום . . .
יש ל WEB את זה
זה לא לגמרי אפוי אבל לדעתי עם מעט עבודה אפשר להביא תוצאה יפהאולי אפילו אפשר לנהל ב OUTLOOK . . .
פורסם במקור בפורום CODE613 ב30/07/2014 22:38 (+03:00)
-
איך יהיה אפשר לדחוף תורים???.
ברמת הדטה בייס זה בנאלי, שאילתת update פשוטה שמוסיפה 10 דקות לכל ערך תאריכי, על פי התנאי שלך.
ברמת המימשק זה באמת צ"ע וזה די תלוי מימשק.
אם הולכים עם מימשק זול קרי: אקסס, אין סיכוי לפונקציונליות של גרירה והשלכה, שעוד תהיה "כה חכמה" עד כדי כך שתעשה שאילתת update בהתאם לגרירה וההשלכה.פורסם במקור בפורום CODE613 ב31/07/2014 00:35 (+03:00)
-
מה באמת הממשק?
אם אקסס, ויש לך מצב לאפשר את הלוח תיכנון בחלון צף (לא לשונית) - אני ממליץ לך ללכת על אובייקט דוטנט (המצ"ב - לא זוכר מאיפה הורדתי אותו במקור) + DLL INTEROP לאקסס.
calendar_src.zipואז, יש לך אירוע שיכול להפעיל אירוע בקלאס באקסס (דרך הINTEROP) - והוא יפעיל לך את הטריגר או הUPDATE.
מצד שני, הוא יכול גם לפנות באופן ישיר לMYSQL כדי לעדכן.עריכה:
לאחר חיפוש שוב בגוגל, לכאורה זה מכאןפורסם במקור בפורום CODE613 ב31/07/2014 00:42 (+03:00)
-
תודה על ההצעה, עוד לא בדקתי לעומק, אולי כדי לחסוך זמן, הניהול הזה מחובר בוורידים שלו ל CRM המקומי, למידע על לקוחות, העדפות, שעות של העובדים, חופשות ושאר ענינים עד אין חקר. הציפיה שלי היא שהקלנדר יוכל "להכיל" את המידע, לא שיהיה כל כך חכם כי זה התפקיד של הדטה בייס בתפיסה שלי, אבל אי אפשר לבנות רק על פתקים צהובים, בשביל זה יש גוגל קלנדר והוא לא ממש יעיל...
פורסם במקור בפורום CODE613 ב31/07/2014 00:52 (+03:00)
-
הבעיה היא שהטובים הם בתשלום . . .
לא נראה לי שזה ירתיע את הארגון, הרי לא מדובר באלפי דולרים, אלא במאות לכל היותר, מן הסתם שעות עבודה שייחסכו ממני יכסו את זה.
אז אם יש לך אחד מה"טובים" שבאמת התנסית בהם, אשמח לשיתוף.פורסם במקור בפורום CODE613 ב31/07/2014 00:53 (+03:00)
-
@softs
הבעיה היא שהטובים הם בתשלום . . .לא נראה לי שזה ירתיע את הארגון, הרי לא מדובר באלפי דולרים, אלא במאות לכל היותר, מן הסתם שעות עבודה שייחסכו ממני יכסו את זה.
אז אם יש לך אחד מה"טובים" שבאמת התנסית בהם, אשמח לשיתוף.לא התנסיתי אבל יש לי המלצה ממישהו שאני מכיר היטב בכל מקרה תוריד את גירסת הנסיון
https://www.devexpress.com/Products/NET/Controls/ASP/Scheduler/pricing.xmlפורסם במקור בפורום CODE613 ב31/07/2014 01:27 (+03:00)