פיתות מעולות במחבת
-
מחר בחירות ויש צורך למלאות את היום עם הילדים.. אם יש לכם מלאי של קמח אז בכלל מעולה.. הדבר הזה יכול להיות תעסוקה נחמדה וטעימה..
מתכון של בצק לחלה מעולה לזה אבל עדיף שיהיה מעט דליל אני שם 700-750 מ"ל מים לקילו קמח כחצי כוס שמן כף מלח (מעדיף שמרים טרים) וזהו.
מערבב היטב אחרי שהבצק מתגבש מחכה כרבע שעה ונותן עוד לישה קטנה מחכה לתפיחה עוד כשעה ואז מחלק ל כדורים קטנים כ120 גר כל אחד ואז עוד התפחה של רבע שעה ואז מתחיל לעבוד:
כל כדור שוטח ביד רטובה ממים לגודל של פיתה גדולה ואז מחמם מחבת נקיה, הפוכה (אני משתמש בווק) בחום הכי גבוה שקיים ולאחר כדקה שהמחבת חמה מאוד (פשוט להניח את המחבת על האש הדולקת) לוקח בצק רטוב ממש ומניח בגב המחבת,ואז בגלל המים הבצק נדבק למחבת, מחכה כחצי דקה ועובר לשלב הבא.
בשלב זה אני מרים את המחבת ומעל האש נותן לצד העליון של הפיתה להישחם בתנועות הלוך-חזור (הפיתה לא נופלת לאש בגלל שהיא דבוקה למחבת מהמים), אפשר ממש לתן לבצק להחרך מהאש ,יש להקפיד שלא יגע בברזלים
אחרי שזה שחום כהוגן אני מניח בחזרה לאש כמו המצב הראשוני ואז עם מזלג מפריד בעדינות את הפיתה מהמחבת (אחרי כמה לחיצות זה יוצא בקלות) וזהו יש לכם פיתות מעולות לניגוב חומוס\להעמיס בשרים. -
@ארי63 אמר בפיתות מעולות במחבת:
@מעמד משחים, האש היתה עליו בחצי דקה ראשונה וגם אח"כ שאתה מפריד הוא ממשיך
@ארי63 אמר בפיתות מעולות במחבת:
כל כדור שוטח ביד רטובה ממים לגודל של פיתה גדולה ואז מחמם מחבת נקיה, הפוכה (אני משתמש בווק) בחום הכי גבוה שקיים לוקח בצק רטוב ממש ומניח בגב המחבת, מחכה כחצי דקה ואז בגלל המים הבצק נדבק למחבת.
נראה מהמילים שלך שהוא לא נמצא מול האש בחצי דקה הראשונה אלא דבוק למחבת !
-
@מעמד אמר בפיתות מעולות במחבת:
@ארי63 אמר בפיתות מעולות במחבת:
אני משתמש בווק
מה זה ?
המחבת של הסינים
מחבת עמוקה להקפצה -