דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • קטגוריות
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש
  • חוקי הפורום
כיווץ
תחומים

תחומים - פורום חרדי מקצועי

💡 רוצה לזכור קריאת שמע בזמן? לחץ כאן!
  1. דף הבית
  2. גומלין - כללי
  3. מקפיאים ביתיים - מאמר השלמה למקררים

מקפיאים ביתיים - מאמר השלמה למקררים

מתוזמן נעוץ נעול הועבר גומלין - כללי
7 פוסטים 6 כותבים 1.1k צפיות
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • zvinissimZ מנותק
    zvinissimZ מנותק
    zvinissim
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי
    #1

    בהמשך למאמר של המקררים אני ממשיך לעניין המקפיאים הביתיים זהו רק מאמר משלים לנושא הקירור

    שוב אני לא מדבר על עניין שבת אלא על סוגים וטכנלוגיות

    במקפיא ביתיים יש 2 סוגים עיקריים

    1. מקפיא Defrost
    2. מקפיא No frost

    ושני טכנלוגיות

    1. ON-OFF
    2. inverter

    בשונה ממקררים שיודעים לעשות את שני הפעולות מקפיא יודע לעשות רק פעולה אחת ולהקפיא.

    את שיטות העבודה והטכנולוגיות תוכלו לקרוא הפוסט של המקררים אני רק אתמקד בדברים החשובים.

    מקפיא Defrost

    מקפיאי Defrost יכולים להגיע בגדלים שונים והם הפשוטים ביותר וזהו המקפיא הנפוץ ביותר.
    שיטה זו שיש מאייד אחד ענקי שמתפרס בכל פנים המקפיא בצורת מדפים ואת המוצרים שמים על המדף עצמו שזה העצם המאייד רק שיש דלתית שסוגרת את המדף.

    שיטת ההקפאה הזו היא שיטת הקפאה זו היא שיטת הסעת החום הטבעית בין המוצרים ליחידת הקירור ולכן יחסית איטית אי לכך יש לתת זמן למוצרים לקפוא.

    יתרונות של מקפיא Defrost

    1. מקפיא זול מאוד ויחסית.
    2. קומפקטי (רובם מגיעם נמוכים)
    3. תיקונים יחסית פשוטים וזולים (ולפעמים כמעט אין תקלות)

    יחסרונות של מקפיא Defrost

    1. בד"כ המקפיאים האלו יחסית נמוכים ולכן המקום בהתאם.
    2. צריך להפשיר מידי חצי שנה את המקפיא. (בדומה למקרר Defrost)
    3. המוצרים יכולים להדבק לסוללה

    הערה למקפיא Defrost
    היות שבשנים האחרונות עושים את מאיידי המקפיאים האלו מאלומיום לכן, לאחר ההפשרה צריך לייבש טוב טוב את החלק הפנימי והמאייד . אפילו להשאיר את דלת המקפיא 24 שעות פתוחה לייבוש סופי.
    מה שקורה זה שאם נשארים טיפות מים ולא מיובשות הם אוכלות את האלומניום ונוצר רשת של חורים שלא רואים אותה בעין. (אנשים לפעמים לא מבינים למה הם ניקו את המקפיא ולאחר מכן יש בעיה בגז)

    מקפיא No frost

    בד"כ מקפיאים אלו מגיעם גדולים יותר (7 מגירות) ויש בפנים מאייד מקופל עם מאוורר שמזרים אויר קר לחלל המקפיא והיות והאויר הקר זורם ע"י מאוורר (מאולץ) אין לנו בעיה לשים את כל הדברים בתוך מגירה נשלפת.
    בדומה למקרר No frost גם מקפיא זה מידי כמה שעות עושה הפסקות להפשרה מלאה וחוזר לעבוד.

    יתרונות של מקפיא No frost

    1. אין צורך בהפשרה מידי חצי שנה
    2. מגירות נוחות להכנסת המזון
    3. אין כמעט קרח על המוצרים עצמם

    חסרונות של מקפיא No frost

    1. בד"כ המקפיאים האלו יחסית גבוהים ולכן המקום בהתאם.
    2. תקונים עלולים להיות יותר יקרים (פקוד אלקטרוני,גו"ח,טיימר הפשרה וכד')
    3. מחיר המקפיא יחסית יקר ביחס למקפיא Defrost

    אז מה באמת לקנות מקפיא No frost או Defrost?

    טוב, זה כבר יותר פשוט מאשר מקרר.
    הכל תלוי לפי טעמכם האישי ומיקום בבית ותקציב.

    ושאר המסקנות מהמקררים נשארים אותו דבר בדיוק.
    (כמדומני שפרט לילדים שאין להם מה לעשות מלפתוח מקפיאים)

    פורום אופיס
    לכל הטיפים שלי

    הבוס הגדולה אבי יםא 2 תגובות תגובה אחרונה
    12
    • ארי63א מנותק
      ארי63א מנותק
      ארי63
      כתב ב נערך לאחרונה על ידי
      #2

      מושקע מאוד .אולי ראוי להתיחס בטעם לוואי שיש כאלה שטוענים שנוצר בנו פרוסט.

      רק מי שלוקח סיכון והולך רחוק, מגלה עד כמה רחוק הוא יכול להגיע (א.א.)

      margalitM zvinissimZ 2 תגובות תגובה אחרונה
      1
      • margalitM מנותק
        margalitM מנותק
        margalit
        השיב לארי63 ב נערך לאחרונה על ידי
        #3

        @ארי63 אמר במקפיאים ביתיים - מאמר השלמה למקררים:

        מושקע מאוד .אולי ראוי להתיחס בטעם לוואי שיש כאלה שטוענים שנוצר בנו פרוסט.

        לא קראתי את כל המאמר אבל @ארי63 גרם לי לקרוא חלק.
        כשאני חושבת על מקפיא הדבר הראשון שחשוב לי זה הטעם לוואי שיש במקפיאי No frost אז באמת כדאי להוסיף את זה.
        ותודה על הפוסט נשמור לשעת הצורך.

        -על כל דקה שאתה עצבני, אתה מאבד 60 שניות של אושר-

        תגובה 1 תגובה אחרונה
        3
        • מנתקמ מנותק
          מנתקמ מנותק
          מנתק
          כתב ב נערך לאחרונה על ידי מנתק
          #4

          מי שישתמש בזה גם בשבת כדאי לברר גם על איזה יש התקן. כי במשמרת השבת (שזה ההכשר היחידי מלבד הבד"ץ שההתקנים אינם שנויים במח') אומרים שלא לכל אחד ניתן להתקין ואם לא התקנת יש חששות חמורות של חילול ש"ק

          kdoshatmchne@gmail.com

          לחץ כאן למידע אודות סינון מערכות מולטימדיה ברכב

          ראה עוד

          תגובה 1 תגובה אחרונה
          2
          • zvinissimZ מנותק
            zvinissimZ מנותק
            zvinissim
            השיב לארי63 ב נערך לאחרונה על ידי
            #5

            @ארי63 אמר במקפיאים ביתיים - מאמר השלמה למקררים:

            אולי ראוי להתיחס בטעם לוואי שיש כאלה שטוענים שנוצר בנו פרוסט.

            @zvinissim אמר במקפיאים ביתיים - מאמר השלמה למקררים:

            שיטת ההקפאה הזו היא שיטת הקפאה זו היא שיטת הסעת החום הטבעית בין המוצרים ליחידת הקירור

            המשפט הזה אומר הכל

            אנשים לא יודעים אבל מקרר Defrost יותר טוב למזון מאשר מקרר No frost ואסביר מדוע.

            כאשר אתם שמים אוכל במקרר או במקפיא מיד מתחיל מעבר החום מהמזון לכיוון המאייד ולכן במקררי Defrost הקירור הוא איטי ולא מאולץ. מה שאין כן במקררי No fros שהאוויר הנע בחלל המקרר הוא מאולץ.
            כאשר שמים אוכל במקרר והוא לא סגור היטב המאוורר שמסחרר את האוויר בחלל לוקח איתו גם את הריחות שיש במזון ומעביר אותם לחלל תא המזון/ההקפאה. מה שאין כן במקררי Defrost ששם יש רק מעבר החום שעובר לחלל.
            אם כבר מדברים על הנושא תמיד עדיף מעבר חום טבעית (Defrost) מאשר מאולץ (No fros)

            דוגמה לכך אם תשימו לך במקומות קרים ובמקומות שיש רדיאטורים לחימום על הקיר עם מים חמים (כמו שיש בירושלים וכד') שם האוויר החם יותר נעים מאשר שמחממים את המקום עם מזגן זאת משום שהאוויר נע בעדינות למקור החום ומחמם את החלל בצורה איטית מאוד.
            כך גם במקרר למזון יותר טוב שיתקרר באיטיות מאשר מאולץ. (בעיקר במזון טרי)
            בהקפאה בגלל שאנו רוצים שההקפאה תהיה יחסית מהירה ביחס למזון עושים בד"כ אוויר בהסעה מאולצת (No fros).
            ישמם דגמים של מקררים יוקרתיים שמפצלים את המקרר ל-2 כאשר תא מזון הוא קירור בצורה טבעית (Defrost) לשמירת המזון ותא הקפאה בצורה מאולצת (No fros) להקפאה מהירה.

            אטמו טוב את האוכל במכילים ובכך לא יעבור הריח לשאר המוצרים

            פורום אופיס
            לכל הטיפים שלי

            תגובה 1 תגובה אחרונה
            3
            • הבוס הגדולה מנותק
              הבוס הגדולה מנותק
              הבוס הגדול
              השיב לzvinissim ב נערך לאחרונה על ידי הבוס הגדול
              #6

              @zvinissim די פרוסט זה המקרר עם הקרח ששומר יותר טוב על האוכל מטעם לוואי, או שזה הנו פרוסט?

              תגובה 1 תגובה אחרונה
              0
              • אבי יםא מנותק
                אבי יםא מנותק
                אבי ים
                השיב לzvinissim ב נערך לאחרונה על ידי
                #7

                @zvinissim אמר במקפיאים ביתיים - מאמר השלמה למקררים:

                מקפיאי Defrost יכולים להגיע בגדלים שונים והם הפשוטים ביותר וזהו המקפיא הנפוץ ביותר.
                שיטה זו שיש מאייד אחד ענקי שמתפרס בכל פנים המקפיא בצורת מדפים ואת המוצרים שמים על המדף עצמו שזה העצם המאייד רק שיש דלתית שסוגרת את המדף.

                גם במקפיאים מסוג Defrost יש מגירות. ובכך זה מונע גם מהמוצרים להדבק
                לגבי החסרונות... הקרח מונע לפעמים מהדלת להסגר כמו שצריך ובמיוחד אם הדלת נשארה פתוחה שהקרח נמס וקופא במקומות ממש לא נוחים.
                דבר נוסף אחרי ניקיון והפשרה לא העמיס לכל גובה המדף, שאחרי חודשיים בערך מצטבר קרח וא"א להוציא את המוצרים אא"כ מגרדים את הקרח.
                אבל אחרי הכל הרבה אנשים מחפשים רק אותו בגלל הטעם והריח לוואי שיש במקפיאים No frost .

                תגובה 1 תגובה אחרונה
                0
                • dovidD dovid העביר נושא זה מ-טיפים ורעיונות ב-

                בא תתחבר לדף היומי!
                • התחברות

                • אין לך חשבון עדיין? הרשמה

                • התחברו או הירשמו כדי לחפש.
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון
                0
                • דף הבית
                • קטגוריות
                • פוסטים אחרונים
                • משתמשים
                • חיפוש
                • חוקי הפורום