מקפיאים ביתיים - מאמר השלמה למקררים
-
בהמשך למאמר של המקררים אני ממשיך לעניין המקפיאים הביתיים זהו רק מאמר משלים לנושא הקירור
שוב אני לא מדבר על עניין שבת אלא על סוגים וטכנלוגיות
במקפיא ביתיים יש 2 סוגים עיקריים
- מקפיא Defrost
- מקפיא No frost
ושני טכנלוגיות
- ON-OFF
- inverter
בשונה ממקררים שיודעים לעשות את שני הפעולות מקפיא יודע לעשות רק פעולה אחת ולהקפיא.
את שיטות העבודה והטכנולוגיות תוכלו לקרוא הפוסט של המקררים אני רק אתמקד בדברים החשובים.
מקפיא Defrost
מקפיאי Defrost יכולים להגיע בגדלים שונים והם הפשוטים ביותר וזהו המקפיא הנפוץ ביותר.
שיטה זו שיש מאייד אחד ענקי שמתפרס בכל פנים המקפיא בצורת מדפים ואת המוצרים שמים על המדף עצמו שזה העצם המאייד רק שיש דלתית שסוגרת את המדף.שיטת ההקפאה הזו היא שיטת הקפאה זו היא שיטת הסעת החום הטבעית בין המוצרים ליחידת הקירור ולכן יחסית איטית אי לכך יש לתת זמן למוצרים לקפוא.
יתרונות של מקפיא Defrost
- מקפיא זול מאוד ויחסית.
- קומפקטי (רובם מגיעם נמוכים)
- תיקונים יחסית פשוטים וזולים (ולפעמים כמעט אין תקלות)
יחסרונות של מקפיא Defrost
- בד"כ המקפיאים האלו יחסית נמוכים ולכן המקום בהתאם.
- צריך להפשיר מידי חצי שנה את המקפיא. (בדומה למקרר Defrost)
- המוצרים יכולים להדבק לסוללה
הערה למקפיא Defrost
היות שבשנים האחרונות עושים את מאיידי המקפיאים האלו מאלומיום לכן, לאחר ההפשרה צריך לייבש טוב טוב את החלק הפנימי והמאייד . אפילו להשאיר את דלת המקפיא 24 שעות פתוחה לייבוש סופי.
מה שקורה זה שאם נשארים טיפות מים ולא מיובשות הם אוכלות את האלומניום ונוצר רשת של חורים שלא רואים אותה בעין. (אנשים לפעמים לא מבינים למה הם ניקו את המקפיא ולאחר מכן יש בעיה בגז)מקפיא No frost
בד"כ מקפיאים אלו מגיעם גדולים יותר (7 מגירות) ויש בפנים מאייד מקופל עם מאוורר שמזרים אויר קר לחלל המקפיא והיות והאויר הקר זורם ע"י מאוורר (מאולץ) אין לנו בעיה לשים את כל הדברים בתוך מגירה נשלפת.
בדומה למקרר No frost גם מקפיא זה מידי כמה שעות עושה הפסקות להפשרה מלאה וחוזר לעבוד.יתרונות של מקפיא No frost
- אין צורך בהפשרה מידי חצי שנה
- מגירות נוחות להכנסת המזון
- אין כמעט קרח על המוצרים עצמם
חסרונות של מקפיא No frost
- בד"כ המקפיאים האלו יחסית גבוהים ולכן המקום בהתאם.
- תקונים עלולים להיות יותר יקרים (פקוד אלקטרוני,גו"ח,טיימר הפשרה וכד')
- מחיר המקפיא יחסית יקר ביחס למקפיא Defrost
אז מה באמת לקנות מקפיא No frost או Defrost?
טוב, זה כבר יותר פשוט מאשר מקרר.
הכל תלוי לפי טעמכם האישי ומיקום בבית ותקציב.ושאר המסקנות מהמקררים נשארים אותו דבר בדיוק.
(כמדומני שפרט לילדים שאין להם מה לעשות מלפתוח מקפיאים) -
@ארי63 אמר במקפיאים ביתיים - מאמר השלמה למקררים:
מושקע מאוד .אולי ראוי להתיחס בטעם לוואי שיש כאלה שטוענים שנוצר בנו פרוסט.
לא קראתי את כל המאמר אבל @ארי63 גרם לי לקרוא חלק.
כשאני חושבת על מקפיא הדבר הראשון שחשוב לי זה הטעם לוואי שיש במקפיאי No frost אז באמת כדאי להוסיף את זה.
ותודה על הפוסט נשמור לשעת הצורך. -
@ארי63 אמר במקפיאים ביתיים - מאמר השלמה למקררים:
אולי ראוי להתיחס בטעם לוואי שיש כאלה שטוענים שנוצר בנו פרוסט.
@zvinissim אמר במקפיאים ביתיים - מאמר השלמה למקררים:
שיטת ההקפאה הזו היא שיטת הקפאה זו היא שיטת הסעת החום הטבעית בין המוצרים ליחידת הקירור
המשפט הזה אומר הכל
אנשים לא יודעים אבל מקרר Defrost יותר טוב למזון מאשר מקרר No frost ואסביר מדוע.
כאשר אתם שמים אוכל במקרר או במקפיא מיד מתחיל מעבר החום מהמזון לכיוון המאייד ולכן במקררי Defrost הקירור הוא איטי ולא מאולץ. מה שאין כן במקררי No fros שהאוויר הנע בחלל המקרר הוא מאולץ.
כאשר שמים אוכל במקרר והוא לא סגור היטב המאוורר שמסחרר את האוויר בחלל לוקח איתו גם את הריחות שיש במזון ומעביר אותם לחלל תא המזון/ההקפאה. מה שאין כן במקררי Defrost ששם יש רק מעבר החום שעובר לחלל.
אם כבר מדברים על הנושא תמיד עדיף מעבר חום טבעית (Defrost) מאשר מאולץ (No fros)דוגמה לכך אם תשימו לך במקומות קרים ובמקומות שיש רדיאטורים לחימום על הקיר עם מים חמים (כמו שיש בירושלים וכד') שם האוויר החם יותר נעים מאשר שמחממים את המקום עם מזגן זאת משום שהאוויר נע בעדינות למקור החום ומחמם את החלל בצורה איטית מאוד.
כך גם במקרר למזון יותר טוב שיתקרר באיטיות מאשר מאולץ. (בעיקר במזון טרי)
בהקפאה בגלל שאנו רוצים שההקפאה תהיה יחסית מהירה ביחס למזון עושים בד"כ אוויר בהסעה מאולצת (No fros).
ישמם דגמים של מקררים יוקרתיים שמפצלים את המקרר ל-2 כאשר תא מזון הוא קירור בצורה טבעית (Defrost) לשמירת המזון ותא הקפאה בצורה מאולצת (No fros) להקפאה מהירה.אטמו טוב את האוכל במכילים ובכך לא יעבור הריח לשאר המוצרים
-
@zvinissim די פרוסט זה המקרר עם הקרח ששומר יותר טוב על האוכל מטעם לוואי, או שזה הנו פרוסט?
-
@zvinissim אמר במקפיאים ביתיים - מאמר השלמה למקררים:
מקפיאי Defrost יכולים להגיע בגדלים שונים והם הפשוטים ביותר וזהו המקפיא הנפוץ ביותר.
שיטה זו שיש מאייד אחד ענקי שמתפרס בכל פנים המקפיא בצורת מדפים ואת המוצרים שמים על המדף עצמו שזה העצם המאייד רק שיש דלתית שסוגרת את המדף.גם במקפיאים מסוג Defrost יש מגירות. ובכך זה מונע גם מהמוצרים להדבק
לגבי החסרונות... הקרח מונע לפעמים מהדלת להסגר כמו שצריך ובמיוחד אם הדלת נשארה פתוחה שהקרח נמס וקופא במקומות ממש לא נוחים.
דבר נוסף אחרי ניקיון והפשרה לא העמיס לכל גובה המדף, שאחרי חודשיים בערך מצטבר קרח וא"א להוציא את המוצרים אא"כ מגרדים את הקרח.
אבל אחרי הכל הרבה אנשים מחפשים רק אותו בגלל הטעם והריח לוואי שיש במקפיאים No frost . -