דרוש עזרה בניסוח של כלל בעימוד - שיהיה ברור
-
@יהודי-פשוט הכין מדריך מעולה (שם הוא נקרא 'גרפילוק')
איך תגישו חומר לעימוד
בפורום מקצועות (אין לי כעת את הקישור לשם)
הוא כתב שם ארבעה כלליםאני הוספתי כעת כלל חמישי שהוא לא כתב כי כנראה שהוא לא עשה את זה אף פעם.
ואני מעונין לשמוע חוות דעת האם הנוסח מספיק ברור או שאפשר לפשט אותו יותר ?
מצפה לשמוע תיקונים/שיפורים/הוספות/הרחבה לכלל הזה
הנה הכלל- כלל חמישי – אתם מביאים ספר שהוא מרובה טקסטים ?
אל תכניסו את כל הטקסטים לקובץ אחד. אלא כל טקסט בקובץ נפרד.
דוגמא: אתם רוצים להוציא משנה ברורה ,יש שם טקסט אחד של השולחן ערוך והרמ"א. טקסט שני - באר הגולה. טקסט שלישי - באר היטב. טקסט רביעי- שערי תשובה. טקסט חמישי – משנה ברורה. טקסט שישי – באור הלכה. טקסט שביעי – שער הציון.
אל תכניסו את כל הטקסטים הנ"ל בקובץ אחד במחשבה שכך יהיה יותר קל למעמד כשהכל מגיע בקובץ אחד ויותר מסודר.
בצורה הזו - יהיה למעמד יותר עבודה (שתתורגם לכסף) ותצטרכו לשלם על הכנת הקבצים לעימוד בנפרד, לפני שתתחילו לשלם על העימוד בכלל.
מה דעתכם ?
- כלל חמישי – אתם מביאים ספר שהוא מרובה טקסטים ?
-
@מעמד כרגע אתה מסביר מעולה דרך דוגמא ספציפית. אם אתה רוצה לשדרג, בכל ניסוח שהוא, תפחית את השימוש בדוגמה, ובמקרה שקשה כמו כאן תתן דוגמא כוללת ולא פרטית. למשל:
מצוי בספרי קודש, שישנם כמה קבוצות טקסט בעמוד, כמו פירושים שונים, ציונים וכדומה. עדיף להגיש כל קבוצה כזו בקובץ נפרד והמעמד יאחד אותם לדף אחד כל אחד במקומו.
נ.ב. כדאי גם להוסיף הסבר מה לכתוב כדי שהמעמד ידע להיכן לשייך כל טקסט. -
@רוב-יועץ אמר בדרוש עזרה בניסוח של כלל בעימוד - שיהיה ברור:
כרגע אתה מסביר מעולה דרך דוגמא ספציפית. אם אתה רוצה לשדרג, בכל ניסוח שהוא, תפחית את השימוש בדוגמה, ובמקרה שקשה כמו כאן תתן דוגמא כוללת ולא פרטית. למשל:
מצוי בספרי קודש, שישנם כמה קבוצות טקסט בעמוד, כמו פירושים שונים, ציונים וכדומה. עדיף להגיש כל קבוצה כזו בקובץ נפרד והמעמד יאחד אותם לדף אחד כל אחד במקומו.ברב טקסט קשה להסביר בצורה מופשטת, אבל בדוגמאות זה נראה לי יותר מובן.
דוקא נראה לי שהסבר שלך יותר מורכב קצת, כי הוא יכול לשאול מה זה קבוצות טקסט, וכשאתה מפרק אותם לחלקים קטנים ברמה של טקסט ומסביר ברחל בתך הקטנה - הם מבינים.
יצא לי כמה פעמים לדבר עם חברים על רב טקסט והסברתי להם שזה כמה טקסטים הם לא הבינו עד שהזכרתי את המשנה ברורהנ.ב. כדאי גם להוסיף הסבר מה לכתוב כדי שהמעמד ידע להיכן לשייך כל טקסט.
אדרבה אני מוכן לשמוע מה לכתוב