התייעצות
-
@upsilon01 אמר בהתייעצות:
@A0533057932
@mdy
להגיע לדף של הראוטר זה לא מסובך בכלל
שם אתה צריך להזין את 6 הספרות האחרונות של המספר הסידורילא הבנתי. אני יכול לעשות סיסמא למישהו אחר???? ככה שהוא לא יוכל להיכנס בלי סיסמא?? הזוי לא? או שיש פה אי הבנה
הבנת בדיוק מה שצריך, אני מתחבר לרשת של השכן, נכנס להגדרות של הראוטר שלו, נועל אותו עם קוד כרצוני או מכבה לגמרי את שידור האלחוטי או מאפס לו את כל ההגדרות או מגדיר לו ספק אחר וכו' וכו' בקיצור אתה בעה"ב!!!
גועל נפש!!!
למה לא לעשות את זה יפה ?
וחוץ מזה... מה הועלנו? עכשיו אתה יודע את הקוד
ואתה גולש חופשי.....אני שמעתי מפי אחד מקרובי ר' שריאל רוזנברג שהיה מעשה בדיוק כזה ובעל האינטרנט נודע לו מי סגר לו [יותר נכון ההוא אמר לו שעשה לו את זה], והוא דרש שיבוא איתו לדין תורה כדי לשלם לו כמה פעמים שהזמין טכנאי לסדר את הראוטר. באו אצל הגרמ"ש קליין שליט"א וההוא טען "אז למה הוא לא בא לדבר איתי והייתי סוגר עם קוד" והרב קליין ענה לו שאדם שמרעיל את כל הסביבה עם אינטרנט פרוץ זה דומה למי שפותח בלון גז ומסכן את כולם - אף אחד לא צריך לבוא אליך בדרכי נועם ולבקש יפה שתסגור את מיכל הגז אלא באים בכח וסוגרים וכן הוא בזה, עכ"ד. והדברים פשוטים עד למאד (היה מדובר על רשת ללא סינון כלל)
בה"ע
-
@A0533057932
@mdy
להגיע לדף של הראוטר זה לא מסובך בכלל
שם אתה צריך להזין את 6 הספרות האחרונות של המספר הסידורילא הבנתי. אני יכול לעשות סיסמא למישהו אחר???? ככה שהוא לא יוכל להיכנס בלי סיסמא?? הזוי לא? או שיש פה אי הבנה
הבנת בדיוק מה שצריך, אני מתחבר לרשת של השכן, נכנס להגדרות של הראוטר שלו, נועל אותו עם קוד כרצוני או מכבה לגמרי את שידור האלחוטי או מאפס לו את כל ההגדרות או מגדיר לו ספק אחר וכו' וכו' בקיצור אתה בעה"ב!!!
גועל נפש!!!
למה לא לעשות את זה יפה ?
וחוץ מזה... מה הועלנו? עכשיו אתה יודע את הקוד
ואתה גולש חופשי.....אני שמעתי מפי אחד מקרובי ר' שריאל רוזנברג שהיה מעשה בדיוק כזה ובעל האינטרנט נודע לו מי סגר לו [יותר נכון ההוא אמר לו שעשה לו את זה], והוא דרש שיבוא איתו לדין תורה כדי לשלם לו כמה פעמים שהזמין טכנאי לסדר את הראוטר. באו אצל הגרמ"ש קליין שליט"א וההוא טען "אז למה הוא לא בא לדבר איתי והייתי סוגר עם קוד" והרב קליין ענה לו שאדם שמרעיל את כל הסביבה עם אינטרנט פרוץ זה דומה למי שפותח בלון גז ומסכן את כולם - אף אחד לא צריך לבוא אליך בדרכי נועם ולבקש יפה שתסגור את מיכל הגז אלא באים בכח וסוגרים וכן הוא בזה, עכ"ד. והדברים פשוטים עד למאד (היה מדובר על רשת ללא סינון כלל)
> בה"ע
ماذا يعني هذا؟
-
יש שטענו שהועיל והרוב לא יודעים שיש במולטימדיה ברכב אפשרות להגיע לאינטרנט פרוץ לכן אין לפרסם את המכשול הזה בביהכ"נ וכדו' שזה בגדר אוי לי אם אומר שהולכים לגלות לאלו שלא יודעים את האפשרות. ומאידך אם יש לך על המסך אפלקציית "חיפוש גוגל" למה זה נקרא שלא יודעים?! כל זה נאמר בהקשר למה שרצו לתלות מודעות ולפרסם שיש לחסום את זה . מה דעתכם
אחר שמכיר אני מאד את כבודו, ויודע אני בך שבן עלייה מופלג אתה - הלא בוודאי שנועצת ברבותיך הגדולים אשר מעולם אנשי השם המה, שלהם ההשקפה הנכונה והראייה הישרה, מהי הדרך אשר הולכת ישר במשעול הכרמים [בהם מצויים השועלים], ומהי הדרך אשר תיטה לימין ולשמאל [אפי' אומרים לך וגו'], ועל מי ועל מה יש להכות, שלא נצטרך בעתיד להכות על חטא..
מה הייתה דיברתם, ומה הורוך ?!
ילמדנו רבנו,
ושכמ"ה. -
@עברי-אנכי אמר בהתייעצות:
יש שטענו שהועיל והרוב לא יודעים שיש במולטימדיה ברכב אפשרות להגיע לאינטרנט פרוץ לכן אין לפרסם את המכשול הזה בביהכ"נ וכדו' שזה בגדר אוי לי אם אומר שהולכים לגלות לאלו שלא יודעים את האפשרות. ומאידך אם יש לך על המסך אפלקציית "חיפוש גוגל" למה זה נקרא שלא יודעים?! כל זה נאמר בהקשר למה שרצו לתלות מודעות ולפרסם שיש לחסום את זה . מה דעתכם
אחר שמכיר אני מאד את כבודו, ויודע אני בך שבן עלייה מופלג אתה - הלא בוודאי שנועצת ברבותיך הגדולים אשר מעולם אנשי השם המה, שלהם ההשקפה הנכונה והראייה הישרה, מהי הדרך אשר הולכת ישר במשעול הכרמים [בהם מצויים השועלים], ומהי הדרך אשר תיטה לימין ולשמאל [אפי' אומרים לך וגו'], ועל מי ועל מה יש להכות, שלא נצטרך בעתיד להכות על חטא..
מה הייתה דיברתם, ומה הורוך ?!
ילמדנו רבנו,
ושכמ"ה.האמת שלא הבהרתי את עצמי מספיק בשאלה בתחילת האשכול, כי מה שהורו שאם לא ידוע - אין לגלות גם אם יצילו כמה מאלו שכבר כן יודעים ונופלים. השאלה שרציתי לשאול כאן היא מה ידוע לכם האם באמת לא יודעים שמונח לפניהם האינטרנט כולו ללא סינון כלל הרי אפקלציות גוגל ויטוב עומדים שם גלויים לעין כל וא"כ לא ע"ז הורו ודין מערכת מולטימדיה כדין כל מחשב שהדבר ידוע שטעון חסימה.
-
@מנתק לדעתי יש כאן באמת מצב בעייתי. האבא שקנה את הרכב, לא מספיק 'פתוח' ואין לו זמן ורוחב דעת לחפש לבדוק ולדעת. מבחינתו אם יש דלק, מים ושמ והאוטו נוסע - מספיק.
הבעיה היא שהבן שלו נכנס לאוטו, וכל הנסיעה הוא מתבונן מה יש במסך, ומה יכול להיות בו, ואז הוא מתחיל לקשר עם מה שהחברים דברו בישיבה וכו'... [כשאני הייתי ילד הייתי משגע את אבא שלי בשאלות על תמרורים...]
מספיקה פעם אחת שהוא יהיה באוטו לבד... וההורים בכלל לא מודעים לזה. -
-
@מנתק
אז לפי מה שאני מבין,
האבא(@רוב-יועץ) שקנה את הרכב כנראה לא שם SIM
והרכב לא כ"כ נייד כמו טאבלט שאפשר להתחבר לוויפי בכל מקום
מלבד זאת שבד"כ לא משאירים את המפתחות לבחוריםאני לא אומר שלא צריך לחסום, אבל זה שיקול אם צריך לפרסם את הדבר או לא
הרבה מאד מערכות שראיתי אך לא כולם, המתקין גם מכניס סים טוקמן גלישה של בערך 10 גיגה שאמור להספיק לשנה (כי בצורה נורמלית זה אמור לשמש לוייז בלבד ולא לגלישה כללית באינטרנט). תמיד זה היה סים של חברת פלאפון.
-
@מנתק בדרך כלל מקבלים סים כמתנה על רכישת הרכב, לפעמים לשנה לפעמים לשנתיים. לפעמים אומרים לבעל הרכב שהוא מקבל סים וזה בתוספת פיצקאלאכית של כמה שקלים לחודש, אחרי שהוא משלם כמה אלפים על הרכב כבר לא משנה לו כ"כ כמה שקלים.....
ככה סיפרו לי כמה רוכשי רכב, ועוד הרימו גבה "מה זה בעיתי?! לא ידעתי!" [או שעשו עלי פוזות כדי לא להתביש....]