התקן חיצוני דורש אתחול - קצת ידע לא יזיק
-
כפי שכתבתי
@משחזר-מידע אמר בקצת ידע לא יזיק - דו"ח הSMART:הבא בתור כנראה יהיה - בעז"ה - נושא שנראה לי שהרבה מאד נתקלים בזה:
כרטיס זכרון/און קי שדורש אתחולאז...
קורה לא אחת שמכניסים התקן חיצוני ודורש איתחול
אקדים ואומר שלעשות סריקה (chkdsk) ו/או אתחול הוא לא פתרון
(יכול לגרום ליותר נזק)הסיבות שהתקן חיצוני דורש אתחול יכול להיגרם מכמה סיבות, אבל לא נתייחס כרגע לגורם הבעיה אלא בפתרונות
במצב שהתקן דורש אתחול וההתקן מזוהה במערכת הפעלה במלא גודלו, ברוב המקרים תוכנות שחזור ישחזרו את החומר
במצב שהתקן דורש אתחול ולא מזוהה במלוא גודלו (לדוגמה אונקי שמזוהה בכמה עשרות MB)
ראיתי באחד האשכולות שיש תמימות דעים בנושא וכולם הסכימו שמה פה אחד שאין מה לעשות... ולפח
כאן אצטרך לחלוק על כל החברים הנכבדים שהגיבו שמההבעיה: שרק הcontroller מזוהה אבל הוא לא מצליח לתקשר עם הצ'יפ (NAND, Monolith BGA או whatever) שבו מאוחסן החומר
לרוב מדובר בבעיה פיזית שנגרם ע"י קצר או שבר, ולכן אין תוכנה שיכולה להתמודד עם זה
(בעיה פיזית אי אפשר לתקן עם לוגי (תוכנה))
הפתרון: על מנת לשחזר מדיה כזאת, (כל עוד שהצ'יפ שבו מאוחסן החומר תקין,) צריך לקרא את הצי'פ שבו מאוחסן החומר (ולפענח את החומר) -
@משחזר-מידע ברוב המקרים שנתקלתי במצב כזה היה שבר או סדק באמצע הכרטיס לרוב זה קורה בכרטיסי מיקרו כך שגם השבב זיכרון עצמו הלך
אמנם יש מקרים שהכרטיס שלם לגמרי וזה קורה לזה יש לך פיתרון תוכנתי? -
@aknvtchtk אמר בהתקן חיצוני דורש אתחול - קצת ידע לא יזיק:
ברוב המקרים שנתקלתי במצב כזה היה שבר או סדק באמצע הכרטיס
כתבתי
@משחזר-מידע אמר בהתקן חיצוני דורש אתחול - קצת ידע לא יזיק:
(כל עוד שהצ'יפ שבו מאוחסן החומר תקין,) צריך לקרא את הצי'פ שבו מאוחסן החומר (ולפענח את החומר)
@aknvtchtk אמר בהתקן חיצוני דורש אתחול - קצת ידע לא יזיק:
יש לך פיתרון תוכנתי?
גם על זה כתבתי
לרוב מדובר בבעיה פיזית שנגרם ע"י קצר או שבר, ולכן אין תוכנה שיכולה להתמודד עם זה
(בעיה פיזית אי אפשר לתקן עם לוגי (תוכנה)) -
@בערל אמר בהתקן חיצוני דורש אתחול - קצת ידע לא יזיק:
רק אוסיף משהו אולי טיפשי באשכול כזה.
לא טיפשי בכלל
צודק לחלוטין -
@משחזר-מידע דבר ראשון, יש פעמים שיש הודעה שיש שגיאה בכונן וצריך לעשות אתחול. זה עוד בזמן שהקבצים קיימים וניתנים לקריאה. האם לעשות שיחזור? פתרון אחר?
במקרה שאתה ציינת אני מבין שאתה מתכוון שיפנו אליך. בבעיה כזו מה סדר גודל של מחיר? -
@aiib אמר בהתקן חיצוני דורש אתחול - קצת ידע לא יזיק:
דבר ראשון, יש פעמים שיש הודעה שיש שגיאה בכונן וצריך לעשות אתחול. זה עוד בזמן שהקבצים קיימים וניתנים לקריאה. האם לעשות שיחזור? פתרון אחר?
סדר הדברים שאני מציע וכך צריך לעבוד
לעשות העתק אחד על אחד מה שנקרא בעברית צחה Sector by sector clone
וכל הנסיונות שרוצים לבצע אם זה Chkdsk או הרצת תוכנות שחזור, אך ורק על ההעתק@aiib אמר בהתקן חיצוני דורש אתחול - קצת ידע לא יזיק:
במקרה שאתה ציינת אני מבין שאתה מתכוון שיפנו אליך. בבעיה כזו מה סדר גודל של מחיר?
תקרא שוב
אני ציינתי עובדות
כתבתי שאני חולק על כל אלה שהסכימו באופן גורף ואומרים שאין מה לעשות ולפח
וכתבתי שיש פתרונותלאן לפנות ?! לגמרי תלוי בך !
הפתרון: על מנת לשחזר מדיה כזאת, (כל עוד שהצ'יפ שבו מאוחסן החומר תקין,) צריך לקרא את הצי'פ שבו מאוחסן החומר (ולפענח את החומר)
-
Sector by sector clone
השאלה היא מה עושים כשהוא מציין שהמחיצה היא רק 31 מ"ב, גם אז אפשר לתקן את זה?
והאם זה טוב לשימוש חוזר באיזושהיא דרך? -
@אלישי אמר בהתקן חיצוני דורש אתחול - קצת ידע לא יזיק:
Sector by sector clone
השאלה היא מה עושים כשהוא מציין שהמחיצה היא רק 31 מ"ב, גם אז אפשר לתקן את זה?
והאם זה טוב לשימוש חוזר באיזושהיא דרך?כתבתי על זה כבר בפוסט הראשון
הבעיה: שרק הcontroller מזוהה אבל הוא לא מצליח לתקשר עם הצ'יפ (NAND, Monolith BGA או whatever) שבו מאוחסן החומר
והוספתי
.
@משחזר-מידע אמר בהתקן חיצוני דורש אתחול - קצת ידע לא יזיק:לרוב מדובר בבעיה פיזית שנגרם ע"י קצר או שבר, ולכן אין תוכנה שיכולה להתמודד עם זה
(בעיה פיזית אי אפשר לתקן עם לוגי (תוכנה)) -
דבר ראשון, יש פעמים שיש הודעה שיש שגיאה בכונן וצריך לעשות אתחול. זה עוד בזמן שהקבצים קיימים וניתנים לקריאה. האם לעשות שיחזור? פתרון אחר?
סדר הדברים שאני מציע וכך צריך לעבוד
לעשות העתק אחד על אחד מה שנקרא בעברית צחה Sector by sector clone
וכל הנסיונות שרוצים לבצע אם זה Chkdsk או הרצת תוכנות שחזור, אך ורק על ההעתקתוכל להסביר יותר? כי לא הבנתי כלום...
-
@משחזר-מידע בהתקנים נשלפים של חברת סאן-דיסק בעיקר מופיע הבעיה הספציפית (31 מ"ב) דיי הרבה פעמים, והם מחליפים לך את הדיסק-נשלף ברגע שזה אתה פונה אליהם, מכיוון שזה קרה להמון אנשים, האם זה נגרם מקצר (מה שלא מסתבר שיקרה בכמויות הזויות אך ורק בהתקנים של חברה ספציפית)? וא"כ למה חברת סאן-דיסק ממהרת להחליף את זה בלי דרישה וחקירה? (מה שהם לא עושים בבעיות אחרות).
והאם דיסק נשלף שוינדוס אכן לא מזהה אותו אך כל תוכנת שיחזור (Active File Recovery למשל) מזהה אותו, האם יש תוכנה כלשהיא שמתקנת אותו אוטומטית? -
תוכל להסביר יותר? כי לא הבנתי כלום...
ככה זה שאתה מאמץ את המוח לפענח הצפנה של 2048bit שבוע שלם
וכשאתה ממש לקראת סיום הלקוח מתחיל לעשות קונצים:
"נראה לי שיש לנו גיבוי מלפני XYZ ויכול להיות שלא נצטרך את העבודה"חשבתי לעצמי שכל המוסיף גורע
ולכן ניסיתי לעשות את זה הכי קצר
אני רואה שלא הובנתיאז ננסה לפרט יותר
אקדים ואומר שלעשות סריקה (chkdsk) ו/או אתחול הוא לא פתרון
(יכול לגרום ליותר נזק)ההקדמה ^ הובן ?
המקרה הראשון דובר על התקן חיצוני שדורש איתחול
והוא מזוהה במלא גודלו במערכת הפעלה
דהיינו דיסק של 1000GB מזוהה (בוינ לדוגמה כ 931.32GB +-)
ודורש איתחולבמקרה כזה, עושים העתק אחד על אחד של הדיסק (Sector by sector cone)
וכל מה שרוצים לנסות לדוגמה (Chkdsk ו/או הרצת כל מיני תוכנות שחזור) מבצעים אך ורק על הCloneלרוב, תוכנות השחזור יוכלו לשחזר את החומר
קאפיש ?
-
@אלישי
במקרה של סנדיסק
לרוב מדובר בבעית FW ולכן הם ממהרים לשלוח חדש -
@משחזר-מידע אני מדבר על מקרה קודם, שהמחשב כותב שיש בעיה ומציע שיחזור. ניתן ללחוץ ביטול ואז הדיסק זמין רגיל.
השאלה היא האם להתייחס לאזהרה של המחשב שהדיסק לא תקין ולעשות סריקה או לגבות את הדיסק ואז לעשות איתחול. או פשוט לא להתייחס עד שיגיע למצב שכבר נצטרך את העזרה שלך... -
@aiib
במקרה שהמחשב מזהיר שהדיסק לא תקין
לבדוק דבר ראשון
את דוח הSMARTאת התיקון שהוא מציע תוכל לעשות גם אחר כך
-
@aiib
רגע רגע רגע
נדמה לי שאנחנו לא משדרים על אותו גל
אתה מדבר על מקרים כמו כיבוי מחשב בכוח ו/או הוצאת התקן חיצוני מבלי להוציא אותו מסודר (הוצאה במצב בטוח)
שאח"כ הוא מבקש סריקה ? -
במקרה כזה, עושים העתק אחד על אחד של הדיסק (Sector by sector cone)
איזו תוכנה מומלצת להעתקה שכזו?
-
@משחזר-מידע במקרים שהמחשב מבקש סריקה לדיסק אונקי ללא ידע מדוע. אולי הסיבות שציינת אפשריות
-
@משחזר-מידע במקרים שהמחשב מבקש סריקה לדיסק אונקי ללא ידע מדוע. אולי הסיבות שציינת אפשריות
אז בודקים
בקשת סריקה בגלל הסיבה הזאת נקראת dirty bit
אפשר לבדוק את זה האם זה dirty bit
https://www.google.com/search?q=manually+clear+dirty+bit -
@משחזר-מידע איך מבצעים Chkdsk דרך CMD לכונן שוינדוס לא רוצה לפתוח אבל הוא נותן אות כונן, (ואיך מבצעים אותו באם ווינדוס לא נותן לו אפי' אות כונן?)