אשף הפקס נפתח לשניה ומיד נעלם, הבו פתרון
-
שלום וברכה,
שואל עבור חבר,
יש לו מכשיר פקס MFC-1810 של brother,
שליחת הפקס אמורה לעבוד בצורה שבוחרים את המדפסת לוחצים "הדפס", ואז נפתח האשף של התוכנת שליחה של brother, הבעיה היא שהאשף נפתח לשבריר שניה ונעלם.מה שניסיתי זה הסרה והתקנה מחדש של הדרייבר שמופיע שם באתר,
זה לא עזר,יש למישהו רעיון כלשהו לפתרון הבעיה? או פתרון חילופי?
תודה מראש למסייעים
-
@shraga אין לי פתרון, אבל כמה רעיונות, (סליחה על הפוסט הארוך, אתה לא חייב לקרוא הכל :))
מה קורה כאשר תוכנה "נפתח לשבריר שניה ונעלם"? לכאורה יש 1 מתוך 2 אופציות - או שהתוכנה קרסה (בגלל חריגה שאינו מטופל ע"י התוכנה ואז ווינדוס מסיימת את התהליך) או שהתוכנה עצמה הבחינה במשהו חריג וסגרה את עצמה.
איך נאבחן את הבעיה?
שלב מינוס א. חיפוש גוגל... אני מאמין שזה כבר עשית
(בעצם יש שלב שלפני חיפוש גוגל. שלב מינוס ב: צריך מינימום הבנה במחשבים כדי להבין את הבעיה מספיק לעשות חיפוש נבון, אם תחפש "פקס לא עובד, מה עושים!?!" לא תקבל כלום... זה גם בטח ידוע לך)
(יש עוד שלב של נסיונות לפתור את הבעיה בלי להבין אותה, הסרה והתקנה מחדש, איתחול המחשב וכו' וכו' מדובר אחרי שנסית כל זה וזה לא עובד)
עכשיו נלך מהקל אל הכבד...
א. יש תכונה מאוד שימושי של תוכנת Everything, שאני משתמש בו כל הזמן, תוסיף עמודה "שינויים אחרונים" וסדר את הרשימה לפי עמודה זו, כך תראה בזמן אמת קבצים שנוצרים או משתנים במערכת. (בעצם אצלי ככה זה מוגדר כל הזמן, וכך יש לי תצוגה חיה של מה שקורה במחשב כל הזמן במחינת יצירת ושנויי קבצים. שמרת קובץ לפני שנייה ושכחת איפה שמרת? תפתח everything וזה יהיה בראש הרשימה. התקנת תוכנה - איפה הקבצים? תפתח Everything. וכן הלאה...)
במקרה של קריסה מסתבר שתראה קבצים שנוצרים בתקיית WER (כלומר, Windows Error Reporting) ואז ייווצר קובץ בשם "Report.wer" שכולל בתוכו פרטי הקריסה.
במקרה שהתוכנה עצמה הבחינה במשהו לא תקין ייתכן שיש קובץ LOG עם יותר מידע, ע"י Everything תראה מיד איפה זה.
ב. מכיון שא"א שפתרון כל בעיה בכל תוכנה יהיה כתוב איפה שהו ברשת, צריך להכיר כלים לאבחון בעיות, והכלי בה"א הידיעה לבעיות כאלה הוא Procmon. חובה לכל משתמש מתקדם להכיר אותו! בכלי זה תוכל לראות כל מה שקורה במחשב. כל מפתח רג'יסטרי, כל קובץ, כל חיבור רשת שכל תהליך יוצר או פותח או מוחק וכו'. התוכנה כוללת יכולת סינון מתקדם כך שתוכל לקבל רק הרשומות שמעניינים אותך.
בד"כ תראה שברגעים שלפני הקריסה, התהליך שקרסה ניסתה לגשת לקובץ או מפתח רג'יסטרי והגישה נדחתה או שהנתיב לא קיים.
שוב פעם, אחרי גוגל, זה הכלי בה"א הידיעה לאיבחון בעיות!!!
דוגמא קטנה: איפה ברג'יסטרי טמונות הגדרות רזולוצית מסך?
http://tchumim.com/post/43748
איך מגיעים לזה? באמצעות Procmon תוך כמה שניות!ג. במקרה של חריגה שלא טופלה וא"א לאבחן אותה באמצעות procmon אז מתשמשים ב-debugger. אבל זה לא לבעלי לב חלש...
-
@yossiz אמר באשף הפקס נפתח לשניה ומיד נעלם, הבו פתרון:
א. יש תכונה מאוד שימושי של תוכנת Everything, שאני משתמש בו כל הזמן, תוסיף עמודה "שינויים אחרונים" וסדר את הרשימה לפי עמודה זו, כך תראה בזמן אמת קבצים שנוצרים או משתנים במערכת. (בעצם אצלי ככה זה מוגדר כל הזמן, וכך יש לי תצוגה חיה של מה שקורה במחשב כל הזמן במחינת יצירת ושנויי קבצים. שמרת קובץ לפני שנייה ושכחת איפה שמרת? תפתח everything וזה יהיה בראש הרשימה. התקנת תוכנה - איפה הקבצים? תפתח Everything. וכן הלאה...)
המשבצת שמסומנת במסגרת אדומה, צריכה להיות מסומנת או לא ?