האם באמת צריך ללכת ללימודי תואר כדי להיות מתכנת?
-
@מנצפך אמר בהאם באמת צריך ללכת ללימודי תואר כדי להיות מתכנת?:
מי שרוצה לפתח מערכות שקשורות לעיבוד מידע, כגון ראייה ממוחשבת או אלגורתמים מורכבים, חייב כנראה ללמוד תואר.
לענ"ד גם בזה אין צורך בתואר על כל אופניו אלא סה"כ לימודים מעמיקים יותר בנושא זה.
נפק"מ ללימוד עצמי וכן במכללות שאינם אקדמאיות -
@aiib מסכים על מכללות שאינן אקדמיות.
אבל הרבה יותר קשה בלימוד עצמי.יש אחד בשם רחמים שעשה תוכנה לפיענוח טקסט.
והוא אמר לי שהוא למד את זה לבד.
זה מקרה נדיר.אני מכיר אותו אישית
הוא אכן כשרוני מאדאבל אני חושב שהמקרה שלו כן יכול ללמד על הכלל.
במיוחד מי שיודע ללמוד דף גמרא לבד -
@aiib אמר בהאם באמת צריך ללכת ללימודי תואר כדי להיות מתכנת?:
מי שרוצה לפתח מערכות שקשורות לעיבוד מידע, כגון ראייה ממוחשבת או אלגורתמים מורכבים, חייב כנראה ללמוד תואר.
לענ"ד גם בזה אין צורך בתואר על כל אופניו אלא סה"כ לימודים מעמיקים יותר בנושא זה.
נפק"מ ללימוד עצמי וכן במכללות שאינם אקדמאיותבלי תואר רלוונטי לא נראלי מישהו יסתכל עליך בתחום הזה. כך שאני מסכים עם @מנצפך
לגבי השאר, זה מאוד תלוי. אם אתה רוצה להיות פרילנס, שזה כנראה הכי מצוי אצלינו, אין לך שום צורך בתעודה או תואר. תעשה את העבודה ותעשה אותה טוב, ותצליח.
(אולי תיתקל בבעיות תחזוקה ו"חובות טכניים" שנובעים מזה שלא למדת את הנושא הזה, אבל אני מאמין שעם קצת חשיבה, והרבה מעבר על פרויקטים קיימים בגיטהאב, פשוט לתפוס שיטות עבודה.)כדי לעבוד בחברות וסטארטאפים, למרות שהיחס לתואר הוא שולי למדי, אבל עדיין ירצו ידע תיאורטי נרחב, שלפעמים מי שלמד לבד יהיה לו חסר.
-
@avi_av אמר בהאם באמת צריך ללכת ללימודי תואר כדי להיות מתכנת?:
בלי תואר רלוונטי לא נראלי מישהו יסתכל עליך בתחום הזה. כך שאני מסכים עם @מנצפך
לא בטוח. אני מכיר מספיק אנשים שלא למדו, ועובדים במקומות מכובדים ללא שום תואר ולימודים.
מה שכן, הם רוצים הרבה פעמים את הידע התיאורתי כמו שכתבת, וזה לא מופקע לקבל אותו.לדעתי, בעיקר בודקים היום במקומות עבודה כמה אתה יודע לחפש נכון ומהר בגוגל
-
@clickone אמר בהאם באמת צריך ללכת ללימודי תואר כדי להיות מתכנת?:
@avi_av אמר בהאם באמת צריך ללכת ללימודי תואר כדי להיות מתכנת?:
בלי תואר רלוונטי לא נראלי מישהו יסתכל עליך בתחום הזה. כך שאני מסכים עם @מנצפך
לא בטוח. אני מכיר מספיק אנשים שלא למדו, ועובדים במקומות מכובדים ללא שום תואר ולימודים.
מה שכן, הם רוצים הרבה פעמים את הידע התיאורתי כמו שכתבת, וזה לא מופקע לקבל אותו.לדעתי, בעיקר בודקים היום במקומות עבודה כמה אתה יודע לחפש נכון ומהר בגוגל
דיברתי על התחומים הספציפיים של data science,
deep learning ושאר הנגזרות.
בהם ספציפית לא נראלי מישהו ייקח אותך בלי תעודה רצינית.