יש וירוס בפורמט פקטורי?
-
כידוע, האנטי וירוס למיניהם מדווחים על התוכנה הנהדרת כוירוס
אך אישית לא נתקלתי בוירוס/השפעה על המחשב
מישהו יכול להחכים אותי או להרחיב בנושא, מה הוירוס בדיוק?
-
@dovid מלא וירוסים
איך אני פוגש אותם במחשב?
כלומר באיזה צומת נפגשים איתם -
זה לא וירוסים! זה adware וPUA וזה קיים רק בinstaller - תוכנת ההתקנה.
דרך אגב, מאיפה הורדת אותו?
ההורדה שלי קיבל ציון יותר טוב
אחרי ההתקנה התוכנה עצמה נקייה, בשעת ההתקנה התוכנה יכולה להציג פרסומים או להציע עוד תוכנות בלתי רצויות, לדעתי אין ממה לחשוש בפרט אם אתה על נטפרי. עשיתי הקלטת תעבורה בשעת ההתקנה וכמה דומיינים נחסמו. -
ראשית ברוב האנטיוירוסים זה לא וירוס.
גם באלה שכן, ברובם זה רק "תוכנה בלתי רצויה פוטנציאלית" (שים לב לזיהוי של קספרסקי שמתחיל בהרגעה "not a virus"), שזה אומר א. שזו תוכנה לגיטימית שעושה מעשים לא הכי לגיטימיים, ב. שהיא נמצאת במחשב הרבה פעמים בלי בכלל שהתקינו/רצו אותה, ע"י תוכנה אחרת.
מה הנזק שכזו תוכנה עושה? למשל היא עוקבת אחרי הגלישה של המשתמש וכדומה, ולפי זה מציגה לו פרסומת ע"י חלונות קופצים או ע"י השתלטות על איזורים באתרים. והיא מרויחה על זה המון כסף, מה שמצדיק את קיומה הנפלא בחינם. -
-
@dovid אני משתמש שנים בפורמט פקטורי בלי שום בעיה [ואני מכיר היטב כל תהליך שרצה ושם לב לכל דבר לא במקום]. תוכנת ההתקנה הוא בעייתי, התוכנה נראה נקייה, וגם לא מתחפרת עמוק בתוך מערכת ההפעלה ממילא אין שום סיבה שיגרום שום בעייה.
מי שבכל זאת חושש יכול פשוט להעתיק את תקיית התוכנה ממחשב אחר בלי להתקין. -
@yossiz אמר ביש וירוס בפורמט פקטורי?:
@dovid אני משתמש שנים בפורמט פקטורי בלי שום בעיה [ואני מכיר היטב כל תהליך שרצה ושם לב לכל דבר לא במקום]. תוכנת ההתקנה הוא בעייתי, התוכנה נראה נקייה, וגם לא מתחפרת עמוק בתוך מערכת ההפעלה ממילא אין שום סיבה שיגרום שום בעייה.
מי שבכל זאת חושש יכול פשוט להעתיק את תקיית התוכנה ממחשב אחר בלי להתקין.לא התייחסתי ספציפית לתוכנה הזאת.