תוכנות מותקנות מאיטות את המחשב?
-
@shraga
אני חושב שבעיות של איטיות קיימות רק בוינדוס שהוא כל היום אוסף עליך מידע ומאוד רוצה לעזור לך... במקום לעשות מה שאתה רוצה, ולכן כל תוכנה היא נמצאת בריג'רסטרי ובתיקיות מערכת של דרייברים למיניהם ועוד (כל תוכנה לפי מה שהיא).כך שהגישה לכל מידע וקובץ נהיה יותר מסורבל, ולא מועיל נטרול בעליה למחשב.
אני מתאר לעצמי שבלינוקס זה בנוי לגמרי שונה, ומה שאתה צריך מופעל מה שלא לא,
אבל בגלל זה הוא לא נגיש למשתמש הפשוט. -
זה מיתוס שהרבה תוכנות מותקנות מאיטות את המחשב [כמו שזה מיתוס שצריך לנקות את הרג'יסטרי מפעם לפעם], אם הם לא מופעלים אוטומטית אין סיבה בעולם שהם יאיטו את המחשב כמו שהרבה תמונות מאוכסנות לא מאיטות את המחשב. אם הדיסק הקשיח מלא אז בהארדיסק רגיל [לא בssd] זה יכול לגרום האטה.
@yits אמר בתוכנות מותקנות מאיטות את המחשב?:
אני חושב שבעיות של איטיות קיימות רק בוינדוס שהוא כל היום אוסף עליך מידע
זה נכון שהם אוספים מידע אבל זה התחיל רק בגירסאות האחרונות, וזה לא מאט את המחשב (בד"כ, יש תוכנה שרצה מפעם לפעם לאסוף נתונים וזה יכול לקחת משאבים לפרק זמן), המיתוס הזו קיים כבר שנים.
אני מניח שלמיקרוסופט יש הרבה יותר ענין שווינדוס ירוץ טוב ממה שהם מעוניינים במידע שהם אוספים עליך.לינוקס רצה יותר מהר בסוגי עבודות מסויימים [למשל פתיחת הרבה קבצים והרצת הרבה תהליכים קצרים מאוד בpipe] אבל זה קשור יותר למערכת הקבצים וארכיטקטורה של הקרנל.
-
@yossiz
זה מיתוס שהרבה תוכנות מותקנות לא מאיטות את המחשב,
המציאות מוכיחה שכן,
אני לדוגמא, שומר מכל משמר שלא להתקין תוכנות ממקורות לא ידועים, אלא תמיד מאתר היצרן וכו', ובכל זאת לאחר תקופה המחשב עולה בצורה איטית יותר למרות שבstartup לא עולה כלום, העבודה על המחשב עצמו די סבירה, בעיקר האיטיות מורגשת בעת העלייה, ויש לי ssd,
מידיי פעם אני מפרמט ומתקין מחדש והמחשב טס -
@shraga התצפית שלך מוטעית לדעתי.
ריבוי תוכנות כשלעצמו איננו גורם כלל. אלא שברוב המקרים, מי שמתקין תוכנות גם מתקין כאלו שלא מיטיבות עם המחשב, בא נאמר כל תוכנה שלישית היא תוכנה גרועה לביצועים.
להתקנת תוכנה כשלעצמה אין ולא יכולה להיות שום השפעה על מהירות המחשב. ריבוי הערכים ברגיסטרי בתוכנה נורמלית שקול להשפעה של פירור אבק לצריכת הדלק של מכונית שסוחבת אותו.
כל השפעה שישנה אחרי התקנות תוכנה מגיעה מהתקנות של רכיבים שעולים עם הפעלת המחשב כמו תוכנות עזר דרייברים ושירותים (הstratup לא מראה לך הכל), והכי קובע - מה הרכיבים האלה עושים.