תיזמון משימות SQL SERVER
-
@רחמים
אני מבין שכל הצורך ב ODBC הוא כאשר משתמשים באקסס כממשק וב SQL SERVER כמסד נתונים ואז ה ODBC מקשר בין הממשק למסד, אבל אם משתמשים ב WPF אז לא צריך כלל את ה ODBC. הלא כן?כן בדרך כלל, odbc זה כאילו מימשק אונברסלי, מה שדוט נט עשו זה ספרייה ייעודית ל sql server ספרייה ייעודית ל my sql וכן הלאה, אבל לו יצוייר מסד נתונים שאין לו ספרייה לדוט נט, או שפת תיכנות כלשהי, שאין לה ספרייה למסד נתונים כלשהו, אז ישתמשו בחיבור ODBC, וזה המצב באקסס.
רק מה חבל שמייקרוסופט ביטלו את סוג הקובץ ADP.
ADP זה בעצם היה פרוייקט של אקסס שמחובר לSQL SERVER, שעבר מאד מאד זריז ביחס לODBC, כי זה היה ממשק לDB עצמו, כמעט כמו בדוטנט...עריכה:
מצאתי את הדיון הזה. מעניין לקרוא...פורסם במקור בפורום CODE613 ב11/02/2014 10:43 (+02:00)
-
אני מבין שכל הצורך ב ODBC הוא כאשר משתמשים באקסס כממשק וב SQL SERVER כמסד נתונים ואז ה ODBC מקשר בין הממשק למסד, אבל אם משתמשים ב WPF אז לא צריך כלל את ה ODBC. הלא כן?
כן בדרך כלל, odbc זה כאילו מימשק אונברסלי, מה שדוט נט עשו זה ספרייה ייעודית ל sql server ספרייה ייעודית ל my sql וכן הלאה, אבל לו יצוייר מסד נתונים שאין לו ספרייה לדוט נט, או שפת תיכנות כלשהי, שאין לה ספרייה למסד נתונים כלשהו, אז ישתמשו בחיבור ODBC, וזה המצב באקסס.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב11/02/2014 00:28 (+02:00)
-
@ClickOne
Sql Nativeמה זה ההתקן הזה? SQL SERVER לא עובד בלא זה? או שצריך את זה רק כשעובדים עם אקסס?
בעיקר כשעובדים עם ODBC, יש ODBC רגיל שיודע לעבוד מול SQL SERVER, ויש את הנייטיב (שזה דרייבר לSQL), שלטעמי עובד יותר זריז... (באקסס כמובן )
פורסם במקור בפורום CODE613 ב10/02/2014 12:03 (+02:00)
-
@דוד ל.ט.
ClickOne לא כל נציג טלפוני מייצג חברה.
אם יום אחד יהיה לי זמן אני יספר כאן בפורום על כל הפעמים שדיברתי איתם, ועל השטויות שכל הנציגים שם מספרים. (כשותף עסקי שלהם זה קורה לי הרבה)
@דוד ל.ט.ואם חשבת שMySql זה חינמי זה לא כמו שאתה חושב. זה עם רישיון GPL שעושה מהר מאוד צרות כשאתה נהפך לאמיתי וגדול. לא יודע עד כמה, אבל זה לא שונה מלהחזיק מהדורה בתשלום פרוצה.
ואני גם לא בטוח שהחינמי כולל את כל המעלות של ריבוי מעבדים וכו' אפשר לראות כאן http://www.mysql.com/products/הוויכוחים עלGPL יכולים למלא כאן את כל הפורום (אפילו יותר מהנושא של הפלטפורמה).
וGPL לא יעשה לך צרות אם לא תשנה את קוד המקור שלו. (וזה כבר נושא לוויכוח אחר כמו שכתבתי)פורסם במקור בפורום CODE613 ב10/02/2014 12:01 (+02:00)
-
ClickOne לא כל נציג טלפוני מייצג חברה.
ואם חשבת שMySql זה חינמי זה לא כמו שאתה חושב. זה עם רישיון GPL שעושה מהר מאוד צרות כשאתה נהפך לאמיתי וגדול. לא יודע עד כמה, אבל זה לא שונה מלהחזיק מהדורה בתשלום פרוצה.
ואני גם לא בטוח שהחינמי כולל את כל המעלות של ריבוי מעבדים וכו' אפשר לראות כאן http://www.mysql.com/products/פורסם במקור בפורום CODE613 ב10/02/2014 11:48 (+02:00)
-
@דוד ל.ט.
למה נראה לך שאתה עובד עם אקסס מחובר לMSSQL ולא עם פיתרון מבית IBM דומהפשוט כי השיווק של מייקרוסופט היה מכוון תמיד לאזרח הקטן, דרך כלים כמו windows word וכדומה, ולכן הם הצליחו כמו שעלית מצליחה למכור ממתקים למרות שיש הרבה יותר טובים מהם.... לא בגלל שהפתרונות שלהם הכי טובים.....
אריכטקט:
אתה יכול בהחלט לעבוד עם MySql + Odbc + אקסס. זה יעבוד בדיוק אותו דבר כמו שאתה עובד עם Sql-Server. בגלל שODBC זה בעצם "מפרש" שאמור לחבר ולתרגם את הSQL של אקסס (ולא רק) לשפת הSQL של המקור שלו ( MySql, Sql-Server וכו') -- הדבר היחיד שתצטרך לעשות זה להתקין את הדרייבר של Odbc MySql בכל מחשב. (בעצם גם כיום אתה צריך להתקין את הדרייבר שלSql Native אם אתה משתמש בזה [אני כן.])
בנוסף,אם אתה מתעקש על Sql-Server ואתה רוצה את הגרסה המלאה, תמיד תוכל לשכור DB (השתמשתי בזה בעבר ועלה לי 500 ש"ח בשנה)
@רחמיםיש באיזה מקום פירוט של כל המגבלות של SQL SERVER החינמי ? או שאת זה בכוונה הסתירו?
@דוד ל.ט.
SQL SERVER לא מיועד בכלל לפרט התמים אלא לחברות ענק שמשום מה בוחרות בו יותר ויותר.
SQL EXPRESS עשוי לצרכי לימוד וכדומה.הנה השוואת הגירסאות:
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/cc645993.aspx
http://www.microsoft.com/en-us/sqlserver/editions.aspxהרבה יותר קשה לדעת את ההבדל בין גירסאות הMYSQL...
מייקרוסופט בעצמם לא תמיד יודעים מה ההבדלים המדוייקים.
בשיחה דיי סוערת שהייתה לי לפני כשנה וחצי על העניין הזה בדיוק הנציג לא ידע להסביר לי מה ההבדל, ורק הודה לי בסוף שאין הבדל ממשי לעסקים בינוניים, ואין מניעה גם לעסק בינוני להשתמש בזה. (ז"א שזה לא למטרות פיתוח בלבד, אלא יכול לשמש גם בייצור).
אגב בלינק שדוד צירף רואים שההבדלים לא מי יודע מה בשמיים לעסק בינוני, (לחברות ענק אין מניעה לקנות גם ב6000$ כי בסוף זה יורד מהמס).אגב, ארכיטקט, (רק אם זה אפשרי מבחינתך), תוכל לספר לנו מה הפעולה שצריכה להתבצע פעם ביום? (גיבוי? - אם כן, יש להם כלים לגיבוי אוטו' בתוך הSql) - בכל מקרה תמיד תוכל לעשות פונקצייה של CLR עם טיימר שרצה בלי סוף בטרד נפרד. (וכמו שכתב רחמים ידידנו...)
@דוד ל.ט.
הרבה יותר קשה לדעת את ההבדל בין גירסאות הMYSQL...
וגם לא כ"כ מעניין מה ההבדלים. פשוט לוקחים את הגירסה הכי מלאה, וזהו. זה בחינם, לא? :lol: :lol: :lol:
פורסם במקור בפורום CODE613 ב10/02/2014 11:20 (+02:00)
-
SQL SERVER לא מיועד בכלל לפרט התמים אלא לחברות ענק שמשום מה בוחרות בו יותר ויותר.
SQL EXPRESS עשוי לצרכי לימוד וכדומה.הנה השוואת הגירסאות:
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/cc645993.aspx
http://www.microsoft.com/en-us/sqlserver/editions.aspxהרבה יותר קשה לדעת את ההבדל בין גירסאות הMYSQL...
פורסם במקור בפורום CODE613 ב10/02/2014 10:56 (+02:00)
-
@דוד ל.ט.
ארכיטקט, אתה אובססי עם הקטע של מיקרוסופט.
יש בזה משהו, אבל כנראה זה טבע האדם, ואולי זה אחד מהדברים שבו אנחנו שונים בהם מהמחשב גם אם IBM יצליחו עם פרוייקט הבינה המלאכותית שלהם :lol: :lol: :lol: .
@דוד ל.ט.בגלל שהם נתנו לך אקספרס בחינם אתה רוצה הכל? אין שום סיבה שיפתחו בחינם.
לא את זה אמרתי, כשאתה אומר שהם נותנים דטה בייס עד 10 ג'יגה, זה בסדר גמור, כי זאת מגבלת גודל, שהיא לגיטימית. אבל לקחת כלי שאמור להיות חלק מהבנייה שלך, וקצת קשה להסתדר בלעדיו, למי שרוצה באמת דטה בייס חכם, תאר לעצמך שהם היו אומרים שמשפט Merge הם לא נותנים בגירסה החינמית, אז בן אדם בונה פרוייקט ופתאום אחרי שנה של בנייה הוא מגלה שהם הסתירו פונקציות מסויימות, ודורשים על זה כסף, זה סוג של טעם רע לדעתי. כי לא מדובר כאן במשהו שהוא באמת נדרש רק לעסקים גדולים כמו גודל הדטה בייס וכדומה, או שימוש מסחרי לעומת שימוש אישי, אלא סתם להציק לך כמפתח שכשתגיע לשלב מספיק מתוחכם בדטה בייס שלך, אז יתפסו אותך בגרון, כשאתה כבר שקוע עמוק בפרוייקט ואין לך דרך חזרה.
אם אתה רוצה לעשות עסק טוב, תן ללקוח הרגשה טובה שהוא שילם לא מאילוץ אלא מבחירה ומרצון, וכשאתה מחדיר מוצר חינמי אתה צריך לעשות חשבון שהלקוח כשיגדל הוא ישלם לך ברצון רב. זה ענין של טעם בעסקים, אני שונא עסקים כמו מד"א שמוציאים כסף מאנשים כשהם תופסים אותם במצוקה, ואם אתה חושב אחרת, אני לא מתווכח
@דוד ל.ט.למה נראה לך שאתה עובד עם אקסס מחובר לMSSQL ולא עם פיתרון מבית IBM דומה
פשוט כי השיווק של מייקרוסופט היה מכוון תמיד לאזרח הקטן, דרך כלים כמו windows word וכדומה, ולכן הם הצליחו כמו שעלית מצליחה למכור ממתקים למרות שיש הרבה יותר טובים מהם.... לא בגלל שהפתרונות שלהם הכי טובים.....
פורסם במקור בפורום CODE613 ב09/02/2014 20:09 (+02:00)
-
ארכיטקט, אתה אובססי עם הקטע של מיקרוסופט.
בגלל שהם נתנו לך אקספרס בחינם אתה רוצה הכל? אין שום סיבה שיפתחו בחינם.
למה נראה לך שאתה עובד עם אקסס מחובר לMSSQL ולא עם פיתרון מבית IBM דומה? כי מיקרוספט כי קלים זמינים ונוחים.
אני בוחר אוטומטית בחברה זו בכל פרשת דרכים...פורסם במקור בפורום CODE613 ב09/02/2014 16:29 (+02:00)
-
כמובן שיש פתרונות עוקפים, אפשר לתזמן משימה עם windows יש גם כמה כלים חינמיים אני בודק עכשיו את העניין, עד שנגיע למוצר הטוב ביותר במחיר הזול ביותר...... אני בכל אופן לא הייתי משקיע במניות של מייקרוסופט, הם צוברים טינה גדולה כשאתה משלה בן אדם ונותן לו כביכול כלים חינמיים לעבוד איתם כמקובל בשוק, וכל זה "כאילו" להתחרות בחינמיים ולהכניס אותך לתוך העולם שלהם, אחר כך כשאתה כשהקולר תלוי, הם יודעים טוב טוב לתפוס אותך בפינה בדברים שלא התכוננת אליהם, ולהוציא ממך כסף. זאת התנהגות שיווקית אגרסיבית וזולה. לא תצלח!!
פורסם במקור בפורום CODE613 ב09/02/2014 16:24 (+02:00)