מים שעומדים הרבה זמן בצינור הניקוז
-
@zvinissim יש לי צינור ניקוז שהולך בצורת האות U בגלל סיבות טכניות אבל יחידת המזגן יותר גבוהה מהיציאה של הצינור כך שמצד אחד המים בסופו של דבר מתנקזים אבל מצד שני יכול להיות מצב שהמים יעמדו שם זמן רב מאוד.
שאלתי האם יש בזה בעיה וכן אם זה יכול להזיק
תודה -
@יצחק אמר במים שעומדים הרבה זמן בצינור הניקוז:
@zvinissim יש לי צינור ניקוז שהולך בצורת האות U בגלל סיבות טכניות אבל יחידת המזגן יותר גבוהה מהיציאה של הצינור כך שמצד אחד המים בסופו של דבר מתנקזים אבל מצד שני יכול להיות מצב שהמים יעמדו שם זמן רב מאוד.
שאלתי האם יש בזה בעיה וכן אם זה יכול להזיק
תודה@יצחק איזה מזגן זה?
להזיק לה לא יכול להזיק אך יש כמה מגבלות - חוק כלים שלובים
אם זה מיני מרכזי אז זה בסדר גמור כמות האויר דוחפים את המים כמו שצריך.
הלוף הזה אמור שיעבוד כמו סיפון וישמנע מריח שיכנס למזגן (במיוחד שהצינור מחיובר לביוב.במזגן עילי אפשר לותר על זה ואפילו רצוי מפני שלחץ האוויר אינו יכול לדחוף את המים קדימה
-
@zvinissim תודה על תגובתך
מדובר במזגן עילי. המים כן נשפכים בסופו של דבר לביוב בגלל חוק כלים שלובים (המזגן יותר גבוה מהיציאה של המים). ' @דב כתב שיכול להסריח' האם הכוונה לעובש? כי נראה לי שבגלל שהמים מתאדים והאדים עולים מהצינור למזגן זה עלול לגרום לעובש האם זה נכון?
תודה -
@יצחק אמר במים שעומדים הרבה זמן בצינור הניקוז:
@zvinissim תודה על תגובתך
מדובר במזגן עילי. המים כן נשפכים בסופו של דבר לביוב בגלל חוק כלים שלובים (המזגן יותר גבוה מהיציאה של המים). ' @דב כתב שיכול להסריח' האם הכוונה לעובש? כי נראה לי שבגלל שהמים מתאדים והאדים עולים מהצינור למזגן זה עלול לגרום לעובש האם זה נכון?
תודה@דב כל עוד שיש מים ב"סיפון" (לופ) לא יהיה לך ריח מפני שמים חוסמים ריח.
אם לא תפעיל את המזגן הרבה זמן באמת המים יתאדו מהסיפון ובאמת עלול לעלות לך ריח שיבוב לכיוון המזגן.תנסה לעבור חורף אחד ואם אין לך ריח של ביוב שיוצא מהמזגן אז הכל בסדר.
מקסימום בחורף תשפוך 2 כוסות מים באמבטיה של המזגן שהמים יכנסו לסיפון וימנעו את הריח. -
@דב אמר במים שעומדים הרבה זמן בצינור הניקוז:
זה יכול להסריח אחרי תקופה של חוסר החלפת מים [אי שימוש במזגן]
כתבי כבר זה יסריח רק בתקופות של אי שימוש ממושך במזגן המים העומדים נוטים לקבל ריחות לא נעימים, רק מים של סיפון מונעים מריח לצאת החוצה מכיוון שהם מהוים מחסום וגם מתחלפים כל הזמן