האם אתם מחזיקים כ"א נטען עבור רכישות דרך האינטרנט?
-
-
עד כמה שידוע לי המצב הוא כזה:
כשאני קונה באיביי עם פייפאל ויש אח"כ בעיה אני יכול לפנות לאיביי ואם אני לא מסתדר איתם אני יכול לפנות לפייפאל ואם אני לא מסתדר איתם אני יכול לפנות לחברת האשראי שלי.
עד היום היו לי לא מעט בעיות עם מוכרים נוכלים וגם במקרים יותר מורכבים הסיפור נגמר באיביי לשביעות רצוני המלאה.
אם זה המצב אני לא רואה צורך בכרטיס נטען. -
@אלי-tza באיביי אין שום צורך בכרטיס נטען בגלל שלמוכר כמה שהוא יהיה נוכל אין גישה למספר אשראי שלך
במקומות אחרים אם אתה לא משתמש בפייפאל אולי כן כדאי נטען
מה שכן באיביי אם אתה מביא את זה לארץ [ע"י קרוב משפחה וכדו'] קורא שעובר 30 יום ואז אתה לא מכוסה באיביי ורק ע"י פייפאל
קרה לי פעם שגלשתי אף מהזמן של פיפאל פניתי לחברת האשראי וזיכו אותי בכל הכסף -
@אלי-tza למה?! אני קניתי עגלה שעלתה פחות או יותר כמו באיביי והיה בה תקלה לא קריטית פניתי לאמזון אמרו לי מה הבעיה התחלתי לכתוב שאני יכול לשלוח תמונה אמרו לי לא צריך אנחנו סומכים עליך לאיפה לשלוח את הכסף
כך שיצא ששילמתי אותו מחיר וקיבלתי את הכסף בחזרה ובלי להחזיר את המוצר הישן... -
בעולם כמו היום, כבר קשה לחיות עם כרטיסים נטענים. יש יותר מידי רכישות באיטנרנט.
אני אישית קיבלתי שיחת טלפון מחברת האשראי לפני כשנה, אם אני מכיר אתר בשם XYZ, ולא ממש הצלחתי להיזכר. אמרתי להם שאני 'חוגג' בדברים הללו, וזה לא אומר כלום, אבל למה הם שואלים.
הם הסבירו לי שיש להם מנגנוני אבטחה, והאתר ההוא ביקש אישור להוציא כסף מהאשראי שלי, והם לא אישרו. הם גם לא ידעו להגיד לי על איזה סכום מדובר, היות ומדובר באישור עקרוני בלבד.
ניסיתי לבדוק אצלי שוב, ואכן לא הכרתי את האתר ההוא.
הם מיד ביטלו את הכרטיס ושלחו לי כרטיס חדש.מה אני בא לספר בזה?
- חברות האשראי יודעים שבסוף זה עולה להם כסף, ואנשים לא ישתמשו עם כרטיסים נטענים רק בכדי שאולי פעם בכמה שנים יעלו על המספר אשראי שלהם.
סיבה נוספת שאנשים יפסיקו להשתמש בנטען- ככל שהרכישות דרך האינטרנט יגדלו, האפקט של הנטען, יילך ויקטן, היות והרעיון של הנטען הוא שמקסימום אם גונבים לך יכולים לגנוב רק מה שמוטען. אם בן אדם יקנה את רוב הרכישות הגדולות באינטרנט, שזה אומר, שהוא קונה במהלך שלשה חודשים בסך 4000-8000 ש"ח בשלשה חודשים דרך הכרטיס הזה, והרי אנשים עצלניים (אוהו עד כמה...), ויילכו להטעין פעם בכמה חודשים, אז כמה הבנאדם יטעין? 5000? ויגנבו לו את זה? גם ככה גונבים בערך סכומים כאלה. סכומים גבוהים יותר, האשראי אוטומטית לא מרשה לגבות ללא אישור, אא"כ מדובר באתרים ממש ממש מוכרים (ואצלי פעם אחת דחו לי עיסקה של איזה 7000 דולר מאתר אמריקאי מוכר מאד!, והתקשרתי לאשראי, וציינו אצלם במערכות שמאז האתר הזה מאושר אצלי בכל סכום). - ההמשך של הסיפור, שאכן היה לי כאב ראש לא קטן עם מעבר הכרטיס, היות שלא העבירו את כל הוראות הקבע (על אף שהבטיחו שזה עובר אוטומטית) והתחלתי לקבל פניות מהרבה מאד חברות שהתשלום האחרון לא בוצע... בקיצור, לא נעים. אז גם אם כבר קרה לכם משהו עם הכרטיס- תדאגו בקשר לענין הזה גם.
בהצלחה.
- חברות האשראי יודעים שבסוף זה עולה להם כסף, ואנשים לא ישתמשו עם כרטיסים נטענים רק בכדי שאולי פעם בכמה שנים יעלו על המספר אשראי שלהם.
-
@פרסומון אמר בהאם אתם מחזיקים כ"א נטען עבור רכישות דרך האינטרנט?:
שאכן היה לי כאב ראש לא קטן עם מעבר הכרטיס, היות שלא העבירו את כל הוראות הקבע (על אף שהבטיחו שזה עובר אוטומטית) והתחלתי לקבל פניות מהרבה מאד חברות שהתשלום האחרון לא בוצע... בקיצור, לא נעים. אז גם אם כבר קרה לכם משהו עם הכרטיס- תדאגו בקשר לענין הזה גם.
בהצלחה.
בעיה ידועה.
אומרים שמעבירים, בפועל לא עובר.