התקנת מזגן בממ"ד
-
@ezra אמר בהתקנת מזגן בממ"ד:
אני מעוניין להתקין מזגן בממ"ד.
אשמח לדעת כמה דברים- מה הם הדרישות על מנת שהממד ישאר בתקן של פיקוד העורף
- מה יקרה אם הממד כבר לא יעמוד בתקן
- כמה העלות הנוספת הסבירה לקידוח בממד
תודה רבה
@ezra לקבל אישור צריך את הדברים הבאים:
- מי שעושה את העבודה יש לו אישור מפקע"ר
- אסור להתקין על קיר חיצוני בממ"ד אלא רק על קיר פנימי.
- יש לשים ברז בתוך הממ"ד על צינור הניקוז וניתן לנתק אותו בעת הצורך (בעת התקפה כימית יש לסגור את הברז ולשחרר את הצינור שהמים יהיו בדלי בממ"ד)
- בעת קידוח החור יש לשים מתאם מיוחד שאוטם את הקידוח (עולה בערך 700 ש"ח)
- אסור לעשות קידוח בקיר חיצוני רק בפנימי של הממ"ד.
- אסור לשים את המעבה על קירות החיצוניים של הממ"ד.
- לקבל אישור מתקין שההתקנה בוצעה לפי הנחיות פקע"ר עם לוגו ושם המתקין וטלפון (הכי חשוב - זה האסמכתא שאם באים לביקורת זה מה שמציגים)
- קו חשמל נפרד למזגן מהלוח (רצוי וממולץ)
אם אתה מתקין לפני טופס 4 ולא לפי התקן לא תקבל טופס 4
אם זה לאחר טופס 4 יכולים להגיע מפקע"ר ולהגיד לך לשנות (לא בטוח בזה אך כך שמעתי).
אם זה מקום ציבורי (בניין משרדים,בית כנסת וכו') יש ביקורות על הדברים האליו ולכן רצוי שיהיה מסודר.אני כל מקום שאני דורך/נמצא עובד ע"פ התקן ככה שאני לא יודע מה יהיה..
אם אתה לא בטוח מתקשרים לפקע"ר והם יפנו אותך למי שצריך
-
המקובל אצל רוב בני אדם הוא להתקין מזגן בממ"ד כמו בכל חדר נכון שזה אומר שהממ"ד לא אטום לגז [נדמה לי שסדאם חוסיין כבר מת] והעלות הנוספת היא רק על הקידוח שמעט יקר יותר אולי 100 ש"ח,
נ.ב. מימי לא שמעתי שפיקוד העורף בקרו אצל אי מי והעירו לו על מה שעשה או לא עשה בממ"ד שלו
-
@דב אמר בהתקנת מזגן בממ"ד:
המקובל אצל רוב בני אדם הוא להתקין מזגן בממ"ד כמו בכל חדר נכון שזה אומר שהממ"ד לא אטום לגז [נדמה לי שסדאם חוסיין כבר מת] והעלות הנוספת היא רק על הקידוח שמעט יקר יותר אולי 100 ש"ח,
נ.ב. מימי לא שמעתי שפיקוד העורף בקרו אצל אי מי והעירו לו על מה שעשה או לא עשה בממ"ד שלו
@דב זה ההבדל בן מי שמבין עניין למי שמדבר בעלמה
בהתקנת מזגן בממ"ד יש נהלים ברורים של פקע"ר ואם אתה שואל אז כן הם עושים מידי פעם ביקורות (במיוחד במבני ציבור בבתים פרטיים/משותפים זה פחות נפוץ).
פרט לזה העיריה יכולה להגיע לבניין/לבית ולבדוק את המקלט/ממ"ד ולבדוק שהוא תקין ונקי (במקלט) לשעת חירום
אתה מוזמן ולבדוק את הנהלים ולהגיב בהתאם.
אם תרצה אני יכול להעלות לך תכתובת שלמה של בניין שאני הייתי מעורב בפרוייקט כזה ואני נסעתי במיוחד עם התוכניות של הבניין למשרדי פקע"ר בכפר סבא וישבתי איתם שעה שיסבירו מה מותר ומה אסור.
אם תרצה אני יראה לך גם אישור תקינות.
זכותך בבית שלך לעשות מה שאתה רוצה(אף אחד לא יפריע לך).
ממ"ד צריך להיות אטום ודברי מכוונים גם לאלו "החכמים" שמוציאים את גומיות הדלת/חלון או שמפרקים אותם לצורך נוחות.ללא קשר בשנים האחרונות ובכל בניין חדש חובה להוסיף מערכת סינון אויר ללא קשר להתקנת מזגן.
ברור שאם בניין שנבנה בשנות ה-90 פקע"ר לא יגיעו היום ויבקשו ממך להוסיף סינון אויר או דברים אחרים אך הם יכולים לרשום דו"ח על התקנת מזגן בקיר חיצוני.
איסור התקנת מזגן (מנוע/יחידה פנימית) בקיר חיצוני היה אסור מאז ומתמיד ולא משהו חדש שצץ בשנים אחרונות.
כמובן שלאחר טופס 4 תעשה מה שאתה רוצה באחרותך הבלעדית. -
@zvinissim אמר בהתקנת מזגן בממ"ד:
ללא קשר בשנים האחרונות ובכל בניין חדש חובה להוסיף מערכת סינון אויר ללא קשר להתקנת מזגן.
לפני כמה זמן זה 'בשנים האחרונות' ?
כי לי יש ממ"ד בדירה ואין שם מערכת סינון אויר ! -
@מעמד אמר בהתקנת מזגן בממ"ד:
ללא קשר בשנים האחרונות ובכל בניין חדש חובה להוסיף מערכת סינון אויר ללא קשר להתקנת מזגן.
כי לי יש ממ"ד בדירה ואין שם מערכת סינון אויר !@מעמד בערך שנתיים
-
@zvinissim אז זהו, כי באמת הדירה שלי הרבה יותר משנתיים
לגבי מערכת סינון אויר
מאתר פיקוד העורף
(בשאלות והתשובות פתחתי את השאלות הרלוונטיות בקשורות לחיוב מערכת סינון אויר -
כי לי יש ממ"ד בדירה ואין שם מערכת סינון אויר !@מעמד סליחה
לפי אתר פקע"ר:
"כל ממ"ד אשר ניתן לו היתר בניה מאת פיקוד העורף לאחר התאריך 18/05/2010 חייב במערכת סינון." (צוטט מאתר פקע"ר)