בעיות בתשתית DSL
-
@משרדי אמר בבעיות בתשתית DSL:
סיפור מוזר או שאין לי מספיק ניסיון.
בבדיקת מהירות הכל תקין, מחשב חדש, ראוטר חדש, תכלס מתחילים לעבוד הכל איטי.
בבדיקת מהירות תוך כדי העבודה גם הכל תקין, בדקתי עם ספק אחר, עם/בלי סינון, אותה בעיה,
עקפתי את התשתיות, התחברתי ישירות לתיבה של בזק וכלום.
טכנאי שהיה במקום אמר שסידר את התקלה, אף הסכים איתי שהבעיה בבזק,
רק הלך הטכנאי חזרה הבעיה אמנם יותר טוב אבל עדיין איטי ועד שGMAIL עולה...
מישהו יודע? חווה תקלה כזאת?@משרדי הראוטר /מודם שלך אחרי מה הוא יושב?
איזה פילטר? -
@משרדי
גם בלי טלפון מומלץ לשים פילטר,
ניסית לבדוק ממחשב אחר ? התוצאה זהה?
נסה להחליף את הכבל שמעביר מהראוטר למחשב, (מחובר בWIFI ? נסה להתחבר בכבל)
בדוק אצל השכנים האם גם אצלם האינטרנט איטי
במידה ושללת את כל האפשריות הנ"ל תבקש מהטכנאי בבזק שיעביר אותך פורט ברכזת (הוא יבין על מה מדובר)
במידה ולא הועיל גם זה (מה שלא סביר, ) תחזור לפה -
@master אמר בבעיות בתשתית DSL:
@משרדי
גם בלי טלפון מומלץ לשים פילטר,
ניסית לבדוק ממחשב אחר ? התוצאה זהה?
נסה להחליף את הכבל שמעביר מהראוטר למחשב, (מחובר בWIFI ? נסה להתחבר בכבל)
בדוק אצל השכנים האם גם אצלם האינטרנט איטי
במידה ושללת את כל האפשריות הנ"ל תבקש מהטכנאי בבזק שיעביר אותך פורט ברכזת (הוא יבין על מה מדובר)
במידה ולא הועיל גם זה (מה שלא סביר, ) תחזור לפה@משרדי אמר בבעיות בתשתית DSL:
@zvinissim בלי פילטר זה קו תשתית בלבד גם לא קו קל
@משרדי האמת, חשבתי המון האם להכנס למחלוקת הזו או לא וזרקתי את עניין הפלטר.
יש משהו קטן שלא כל הטכנאים מגלים.
יש בבזק 2 סוגי פלטרים ולכן אנשים שלא יודעים מתלוננים על בעיות.- יש את הפלטר הפשוט שמבאים לכם בחינם והוא עובד בדיוק כמו חינם. (זה ששמים בכל שקע בזק באם יש טלפון או בלאו אם תשים לב תמיד שתתקשר לבזק כל מוקדן ישאל אותך אם החלפת פילטר).לא שחלילה אני מזלזל בפילטר הזה
- יש פילטר מרכזי (גדול בצבע אפור) שיושב בכניסה לבית.
בעבר שהיו לי בעיות וששגעתי את בזק אף אחד לא הצליח לפתור לי את הבעיות עד ששמו לי את הפילטר הזה ופלא הכל תקתק כמו שעון.
בדרך כלל אם תעקש הם ישימו לך אותו אך יבקשו כ 200 ש"ח התקנה עליו. = שווה לך להתעקש שיתקינו לך אותו ללא עלות.
אם הקו שלך הוא רק קו תשתית תבקש שיתקינו אותו ליד ה"קורנט" בכניסה לבית/משרד. ואז בסוף הקו ליד הראוטר לא תצטרך לשים כלום.
עוד דבר - תבקש שיחליפו לך את הכבל RJ21 לכבל אכותי יותר (יש להם כבלים על "כובעים" שסגור היטב ולא הפשוטים).הפלטר הימני הוא הפלטר הפשוט והשמאלי הוא הטוב יותר
-
@dovid אמר בבעיות בתשתית DSL:
לפני מחשב אחר לנסות דפדפן אחר או גלישה בסתר.
בדקתי לא עזר
@zvinissim כשבדקתי התחברתי עם כבל איכותי חדש ישירות לתיבה של בזק תוך ניתוק הכבל הקיים
עם/בלי פילטר (יש לי פילטר מהסוג ש @master הזכיר) ולא עזראגב שתבינו מה עבר עלי באותו יום ראו כאן...
@master אמר בבעיות בתשתית DSL:
תודה אנסה לדבר איתו מחר, לפחות הוא השאיר לי מספר.
@master אולי תסביר לי מה זה, זה כמו קו אחר? סליחה על הבורות
-
@אלי-tza
כל עוד שאין תקלות, חבל על הכסף המיותר שאתה משלם לבזק...
אבל אם כל החישוב שלך הוא בגלל התקלות, אל תעשה את טעות חייך. כשתהיה בשוק הסיטונאי, אף א' לא יזרוק על השני כי פשוט לא יהיה על מי לזרוק...
לכשתהיה תקלה שקשורה לבזק, אזי הספק שלך יזמין עבורך טכנאי של בזק שיגיע בד"כ לא לפני שבוע (עפ"י תקנות משרד התקשורת, בזק חייבים לספק טכנאי ללקוחות בשוק הסיטונאי עד 10 ימים, והם בד"כ משתדלים לנצל א"ז)...
כבר היו לי 2 מקרים שנתקלתי בתקלה שהיתה קשורה בזק (בא' מהם אני כמעט בטוח שטכנאי של בזק שהגיע למקום לתקן קו אחר, גרם לתקלה אצלי), ואז (בעצת הספק RL) פשוט התניידתי חזרה לבזק, ואחרי הניוד התקשרתי שוב לבזק ואמרתי שיש תקלה, ואז הטכנאי הגיע למחרת.... -
@אלי-tza אמר בבעיות בתשתית DSL:
@zvinissim אני בדיוק מתלבט אם לעבור לשוק הסיטונאי כי נמאס לי שהנציג של הספק זורק אותי לבזק וחוזר חלילה, זה צעד חכם?
@אלי-TZA זה אחת הסיבות שאני מפרד את 2 הדברים ולא שם את כל הדברים בסל אחד.
אחד הסיבות שאני לא עובר לסיטונאי זה בדיוק הסיבה הזו שאני יכול לקבל תמיכה רחבה מבלי שהספק יעשה לי "טובות" ול בזק.
אתה כלקוח בזק יש לבזק אינטרס שיגיע טכנאי מהר מאשר שאתה נמצא בשוק הסיטונאי.גם יכולת הבדיקה מהיכן התקלה יותר קל לבדוק מאשר שאתה נמצא בסיטונאי שאין לך גישה לבדוק את התשתית לבד ואת הספק לבד
-
ב"ה סודרה התקלה,
הטכנאי התקשר אלי, וביקש שאגש למחשב לבדוק מה קורה,
והופ, הכל טס אני לא עומד במהירות (היה לי תמיד 15 mb עכשיו אני על 40 mb).
אני חייב לציין את הטכנאי שטיפל במקרה במסירות.תכלס,
מתברר כי לקוחות נוספים באיזור דיווחו שוב ושוב על בעיה זו
היינו= בדיקת מהירות תקינה ומהירות איטית בפועל,
הטכנאי (של בזק) פנה לממונה על רכזות בזק באיזור המרכז,
הנ"ל השתלט על הרכזת וגילה שישנה תקלה, סידר אותה ובס"ד הכל הסתדר.@master ביקשתי מהטכנאי שיעביר אותי פורט ברכזת,
אך הוא הסביר לי כי במקרה זה בו לקוחות
נוספים המחוברים לאותו כרטיס ברכזת זו
מתלוננים על אותה בעיה כנראה שזה לא
היה עוזר. העקר שסודר סוף סוף