חיבור מחיצות בדיסק קשיח
-
@אלי-tza אמר בחיבור מחיצות בדיסק קשיח:
@aiib אמר בחיבור מחיצות בדיסק קשיח:
הוא כתב שהמחיצה מוגדרת MBR והיא צריכה להיות GPT [לכאורה ההיפך]
למה ההיפך? מצב אופייני להתקנה מ- UEFI.
האם ישנה אפשרות להתקין ווינדוס 10 מאון קי על מחיצה GPT?
-
בנתיים הבעיה שראיתי היא שמערכת ההתקנה התקינה את הקובץ החלפה על הכונן השני כך שאי אפשר למחוק אותו או לאתחל אותו,
עצם הדבר שהגודל של כונן C הוא רק 20 GB זה בעיה בפני עצמה כך שלכאורה יש איזו בעיה בהתקנה.
המלצתי להם להתקין מחדש את הווינדוס.
יש למיהו מה להוסיף? -
@כוכב-שמח בהחלט כן, תעבוד עם רופוס ואל תבטל את הEFI בשביל להתקין על MBR כלומר מומלץ להתקין על EFI עם GPT. עקב חוסר זמן יצא לי מבולבל, ראה כאן יותר פירוט. אם יש צורך אפרט בהמשך.
אשמח מאוד מאוד אם תפרט בקצרה את התהליך.
חוץ מהאפשרות למחוק את כל המחיצות (אני לא יודע אם זה הופך את זה ל MBR או מסתדר איכשהוא עם GPT). -
@avi_av אמר בחיבור מחיצות בדיסק קשיח:
תתקין שוב ותיצור מחיצה גדולה יותר לפני.
אם הוא יצור מחיצה לפני לא תהיה לו מחיצת שחזור
@avi_av בשביל להתגבר על הבעיה הייתי צריך למחוק את הכל לא הייתה ברירה אבל עדיין יכול להיות שיכלתי לשחק אחרי שהוא יצר את המחיצות
@aiib למה לשחק? לא יכלת פשוט לבחור שהוא יתקין את הווינדוס על המחיצה הגדולה יותר?
לכאורה זה הפתרון הכי פשוט כרגע- להתקין מחדש, למחוק את כל המחיצות ולתת לו ליצור אותם מחדש (כדי שתהיה לך מחיצת שחזור) ולשים לב שאתה בוחר במחיצה הגדולה להתקנת הווינדוס.
-
בחרה מעצמה
לענ"ד אין דבר כזה. יצרה מחיצות בעצמה זה בסדר אבל אחרי היצירה אתה בוחר את המחיצה להתקנה.
כנראה שאחרי יצירת המחיצות המחיצה הזאת הייתה מסומנת או שסימנת בלי משים.
כמו שאמרת נסה ותראה.במידה והפעלת התקנה על דיסק ללא מחיצות כלל ההתקנה תיצור אוטומטית מחיצות, ולא יהיה ניתן לשנות תוך כדי ההתקנה
-
@avi_av זה בדיוק מה שקרה, ההתקנה לא נתנה לי להתקין ולכן הייתי צריך למחוק את כל המחיצות ואז היא יצרה מעצמה את המחיצות
לדבריך לא אוכל להרחיב או לשנות?@אלי-tza מי צודק?
תוכל. אחרי שאתה מוחק את המחיצות, תיצור חדשות. זה הכל.