כיבוי שירות DHCP בלי הפעלה מחדש
-
לצורך פרוייקט מסוים, אני עושה תכנה שמשחקת עם השירותים של המחשב (לא וירוס, באמת. בפורומים בחו"ל לא רוצים לעזור לי כי טוענים שאני מייצר וירוסים
)
יש לי ספריה שמטפלת בשירותים, ונותנת להפעיל או לעצור אותם, וכן לשנות את מצב הSTARTUP שלהם, והכל עובד נפלא
אבל השירות DHCP לא ניתן לעצירה, ומה שאני עושה כל פעם זה להגדיר שלא יעלה בSTARTUP, לבקש מהמשתמש להפעיל מחדש את המחשב, ואז הוא כבר כבוי (כי לא נדלק בהפעלת המחשב).
השאלה אם יש דרך לעצור אותו בלי הפעלה מחדש?תודה מראש
-
תראה, כשאני מנסה לסגור אותו במנהל המשימות - אז הוא מודיע בצדק שהגישה נדחתה.
אבל בcmd תחת מנהל:net stop dhcp
הוא שואל האם אתה בטוח לעצור גם את התלויות, ותשובה Y סוגרת.
כמו"כ בC#, בהרצה עם הרשאות מנהל:
new ServiceController("Dhcp").Stop();
גם עובד יפה.
אז מה שנשאר לשאול אותך:
- האם אתה מריץ כמנהל - מסתבר שכן (אחרת לא היית מצליח לשנות את הSTARTUP MODE), ואם ככה 2. מה שם המחלקה מי ואיזו היא.
-
אכן, בwin10 השירות WinHttpAutoProxySvc (שתלוי בdhcp) הוא מוגדר כבלתי ניתן לעצירה.
אבל יש בהכרח דרך לעצור את הפעילות שלו גם בלי לעצור אותו - והראיה שבמתאם רשת אפשר להסיר את הוי מDHCP וזה יחול מיידית.
אם ככה זו הגדרה פר אינטרפייס - צריך לעבור על ממשקי הרשת ולבטל מהם את הDHCP אבל אז אתה טיפה בבעיה לגבי מתאמים שיופעלו בהמשך כמו נטסטיק או USB WIFI. -
@dovid אמר בכיבוי שירות DHCP בלי הפעלה מחדש:
אבל יש בהכרח דרך לעצור את הפעילות שלו גם בלי לעצור אותו - והראיה שבמתאם רשת אפשר להסיר את הוי מDHCP וזה יחול מיידית.
אולי זה לא באמת עוצר אלא רק וירטואלית לא עובר דרך DHCP?
לא יודע מה הפרוייקט של @שואף (אני יכול רק לנחש) -- זה מספיק לו?
או שיש לו עניין בדווקא לעצור את השירות הזה? -
@clickone אמר בכיבוי שירות DHCP בלי הפעלה מחדש:
@dovid אמר בכיבוי שירות DHCP בלי הפעלה מחדש:
אולי זה לא באמת עוצר אלא רק וירטואלית לא עובר דרך DHCP?
לא יודע מה הפרוייקט של @שואף (אני יכול רק לנחש) -- זה מספיק לו?
או שיש לו עניין בדווקא לעצור את השירות הזה?צודק במאה אחוז. וזה ברור שזה פחות טוב לו.