כיצד על הלקוח להכין קובץ לעימוד? / משימות עימוד מיוחדות
-
שלום וברכה לקהילת המעמדים היקרים.
בד"כ, אני מקבל עבודות ומבצע אותן בדרכים שאני מכיר. לצערי הן לא הדרכים המקובלות.
לאחרונה פנו אלי 2 לקוחות עם עבודות שמעל ליכולותי וזו לי הפעם הראשונה שאני צריך להעביר אותן למעמד בתוכנות המקובלות.
כיון שיש לי אינטרס אישי בעבודות הללו, וללקוחות אין כל ידע בעימוד ועיצוב, החלטתי לפחות ללוות את הפרויקטים עם הידע היחסית נרחב שלי ע"מ לקבל תוצאות מושלמות.
להלן שאלותי:- עימוד סידור תפילה, כנראה בעל 3 טקסטים [גוף הטקסט כמו כל סידור, פירושים, נוסחאות] איך מעמד בתג או אינדיזיין היה הכי שמח לקבל את הקובץ וורד. כל דבר בסגנון שונה? קודים? סתם עיצוב שונה בין כל סוג?
- עימוד של ספר למגזר מאוד מסוים, חלקו בערבית. הכוונה אותיות עבריות, שפה ערבית. בשפה הערבית ישנן ניקודים שלא קימים בעברית, למשל שווא צירי, נקודה מעל צ, מם סופית דגושה וכד'. האם כל מעמד יוכל לבצע אתגרים כאלו או שצריך לחפש מישהו מסוים?
דרך אגב, העבודה של הסידור עדיין בתחילת דרכה, אך נצטרך בהמשך למצוא מעמד לזה. מי שחושב שהוא יכול לעמוד באתגר [שיהיה קצת מורכב], עדיפות למישהו שעיצב סידור בעבר, נשמח לשמוע.
-
@רוב-יועץ
תשובה ל 1.
אני מעמד באינדיזיין ולא בתג, ועימוד בעל 3 טקסטים מתאים יותר בתג ולא באינדיזיין.
בכל מקרה כתשובה כללית לשאלתך ככל שהעימוד באינדיזיין, הייתי שמח לקבל מלקוח
כל טקסט שמצריך עיצוב שונה, בצבע שונה, כך הכי קל אח"כ לעשות חפש והחלף לסגנונות שאני יוצר.
לא צריך שום קודים, זה הכי טוב!
ראה מה שכתבתי על זה כאן -
@רוב-יועץ בתור מעמד בתג, אשתף מהידע שלי עד כמה שידי יד כהה מגעת.
לגבי שאלה 1
כל דרך שתראה לנכון (צבע, סגנון, גודל, גופן וכו') העיקר שלאותו פרמטר יהיה אותו עיצוב.
כי אז למעמד יהיה במה להתפס.כלומר: שאת כל טקסט ופרמטר בטקסט (כגון טקסט בסוגריים) תגדיר בצבע או סגנון או גודל וכו' שיהיה אחיד בכל הטקסט, וכל מאפיין בו שיהיה שונה מהעיצוב הכללי של אותו טקסט לציין זאת לכל אורך הטקסט, שאם אתה רוצה סוגריים מוקטנות אז תציין את זה במאפיין שונה מכל הטקסט הספציפי, לדוגמה אם החלטת שכל הטקסט יהיה גודל 12 אז הסוגרים יהיו בגודל 10 למשל, ועדיף כמו העיצוב הכללי שכל הטקסטים, שאז זה יוצר אחידות.
תמיד טוב שכל הטקסטים יהיה אותו פרמטר כך זה יהיה הכי מסודר, למשל עם החלטת לעשות לטקסט הפירוש צבע ואת הסוגרים מוקטנות - להם תעשה צבע שונה.
אם החלטת לעשות לפי סגנון או גודל או גופן- אז בכל הטקסטים שלך תעשה כנ"ל.
כי ברגע שאתה מגדיר פרמטר מסוים בצורה אחידה לכל הטקסט - המעמד לוקח את זה ובחיפוש והחלפה מוסיף לפני הטקסט @ ומספר, כיון שבתג זה עובד לפי קודים @10 @11 וכדומה. ואז התוכנה יודעת שזה קוד.וכדאי לציין למעמד בכל דרך שיש לך תקשורת איתו (מייל, או בתוך הוורד עצמו למעלה) מה אתה רוצה שיהיה בעיצוב שהגדרת, למשל: פסקה צהובה שיהיה קטן יותר מכל הטקסט, מילים באדום שיהיה נטוי, וכן על זה הדרך. וכמובן להגיד לו מה הטקסט רץ הרגיל.
וגם בסידור עצמו - אם אתה רוצה פסקה מסוימת גדולה או קטנה יותר מכל האחרות צריך לציין אותה בשונה מהרגיל בעוד צבע, כך על כל פסקה שיהיה העיצוב הרגיל ועיצוב גדול יותר או קטן מודגש וכו'. אבל שכל הנתון הזה יהיה אחיד בכל הטקסט.
לגבי מודגש לא חייב שיהיה לו צבע אלא אפשר רק מודגש.- עימוד של ספר למגזר מאוד מסוים, חלקו בערבית. הכוונה אותיות עבריות, שפה ערבית. בשפה הערבית ישנן ניקודים שלא קימים בעברית, למשל שווא צירי, נקודה מעל צ, מם סופית דגושה וכד'. האם כל מעמד יוכל לבצע אתגרים כאלו או שצריך לחפש מישהו מסוים?
בעיקרון - כל מעמד מנוסה בתג יכול לעשות את זה, רק צריך שיהיה לו גופן טוב ומקצועי שמתאים לזה, כי צריך שהאותיות והסימנים ישבו יפה מסביב לאות ולא יבצר מצב שהסימן מתנגש באות כלשהיא.
יכול להיות שכדאי לחפש מישהו שכבר יש לו נסיון בעיצוב שני שפות כי אז העבודה תרוץ יותר מהר ממי שעדיןן לא התנסה ובדוק את הנתונים.
ויכול להיות שהוא מעמד מקצועי מאד אבל בזה הוא לא התנסה - המנוסה יהיה יותר מהיר ויתור יעיל.
אם לא היית מציין שזה שלש טקסטים - הייתי אומר לך שאפשר לעשות עבודה כזו גם באינדיזיין, אבל ספר מרובה טקסטים - באינדיזיין זה קצת קשה (לא שזה לא אפשרי) ויכול להיות שיבושים של התוכנה.מקווה שכתבתי מספיק ברור.
בהצלחה -
רציתי לשאול חוות דעת מקצועית לגבי ההסבר הנ"ל
האם ההסבר הזה הוא מסביר בצורה ברורה או שלאור המדריך של @יהודי-פשוט אז יש דברים מיותרים בו וצריך לצמצם כמה הסברים ? ואם כן, אשמח לשמוע הצעות.
מטרתי שיהיה תועלתי ומובן - ולכן אני רוצה שיהיה הכי טוב ואשמח לשמוע הארות על זה -