מהירות הזויה ב-X2ONE
-
לא יעזור.
יש להם בעיה, והם נהנים להפיל את הכל על נטפרי... (דיברתי איתם)
גם אצלי מהירות 30Mbps ובכ"ז זה לאט.
אם מישהו יצליח לשכנע אותם שהבעיה אצלם, או לפחות לגרום שהם לא יגידו "תלך לנטפרי", הוא יועיל לכולנו.
לענ"ד הבעיה היא המבצע של InPhone של ללא הגבלה ב 50 ש"ח (שאגב, אני הצטרפתי בגללו).
כנראה יש עומסים כבדים.וההוכחה לזה, שהמהירות גבוהה, אבל עד שנוצר הקשר לוקח זמן,
זה כמו שאם אתה בשיחה בפלאפון, אם מישהו ייתקשר אליך, הוא יגיע הרבה יותר מהר,
מאשר שאתה לא בשיחה, כי לוקח זמן עד שנוצר הקשר הראשוני. -
@אלי-tza אמר במהירות הזויה ב-X2ONE:
@עימוד-עילית אני גולש בדור 3 וחווה גם ניתוקים תכופים עד כדי חוסר יכולת לעבוד, זה כנראה בעיית קליטה אז הזמנתי סטיק דור 4, מקווה שיעזור.
לדעתי חבל לך להשקיע, לי יש דור 4.
-
@עימוד-עילית , אצלי הרבה מהניתוקים זה כנראה בעיית קליטה כי יש לי בערך חצי מהפסים של הקליטה והבנתי שיש כאן קליטה יותר טובה בדור 4.
ואכן בפסח כשהתארחנו בעיר אחרת היה הרבה יותר טוב. או שפחות אנשים גלשו והיה פחות עומס? עוד מישהו הרגיש הבדל בחוה"מ?
בכו"א יש קצת הבדל בין ניתוקים במהירות 37MB לניתוקים במהירות 1.9MB ...
מה גם שהסטיק עלה 40 ש"ח (אם הוא יגיע...)
אבל אני גם חושב שיש בעיה אמיתית של ניתוקים, אני רואה כל הזמן גם עם קליטה טובה איך המונה מהירות בתוכנה של הסטיק מתאפס ועולה ושוב מתאפס וזה דבר שלא היה לי בשום חברה בעבר.
וכמובן התקשרתי ונטפרי אשמים בהכל... -
@magicode אמר במהירות הזויה ב-X2ONE:
כשאתם אומרים ניתוקים. לפי מה אתם רואים שיש ניתוקים.
איך נראה הניתוק?אצלי למשל, היה המון פעמים שפתחתי אתרים, ופתאום היה כתוב שאין חיבור לאינטרנט, או שנוצר חיבור רק אחרי המון זמן שהגלגל הסתובב.
-
@magicode אמר במהירות הזויה ב-X2ONE:
כשאתם אומרים ניתוקים. לפי מה אתם רואים שיש ניתוקים.
איך נראה הניתוק?אותו דבר כמו @עימוד-עילית ואז:
אני רואה כל הזמן גם עם קליטה טובה איך המונה מהירות בתוכנה של הסטיק מתאפס
-
@עימוד-עילית אמר במהירות הזויה ב-X2ONE:
אצלי למשל, היה המון פעמים שפתחתי אתרים, ופתאום היה כתוב שאין חיבור לאינטרנט, או שנוצר חיבור רק אחרי המון זמן שהגלגל הסתובב.
כאילו הודעה של כרום?
-
וגם, שפשוט לוקח המון זמן עד שדף נטען,
אבל כשהוא נטען, האינטרנט עף (אפ' 40 Mbps) למשך כמה דקות.כשהצטרפתי, (תחילת ניסן) זה לא היה.
אז כנראה זה בגלל ריבוי המצטרפים.
וכפי שאמרתי לעיל. -
@מצפה-לגדול1 אמר במהירות הזויה ב-X2ONE:
אני מבין שזה סים
יש עוד גורמים:
כמה אתה קרוב לאנטנה/ממסר
כמות האנשים עם אותה רשת שמחוברים ברגע נתון לאנטנה/ממסר באזור שלך ומתחלקים איתך באינטרנט -
@zvinissim אמר במהירות הזויה ב-X2ONE:
אני מבין שזה סים
יש עוד גורמים:
כמה אתה קרוב לאנטנה/ממסר
כמות האנשים עם אותה רשת שמחוברים ברגע נתון לאנטנה/ממסר באזור שלך ומתחלקים איתך באינטרנטקרבה לממסר לכאורה לא כ"כ רלוונטית כשמדובר במשתמשים שמדווחים שהמצב הורע בחודש האחרון ללא שינוי בקרבתם לממסר.
אז בעצם אתה אומר שזה נגרם מכמות המצטרפים לX2ONE או יותר נכון לגולשים דרך אנטנה של פלאפון באיזור ספציפי (כמו שדיברו כאן) ולא מכמות המצטרפים הארצית? זה פתיר לחברה בצורה פשוטה או לעבור ל019? -
@zvinissim אמר במהירות הזויה ב-X2ONE:
אני מבין שזה סים
יש עוד גורמים:
כמה אתה קרוב לאנטנה/ממסר
כמות האנשים עם אותה רשת שמחוברים ברגע נתון לאנטנה/ממסר באזור שלך ומתחלקים איתך באינטרנטקרבה לממסר לכאורה לא כ"כ רלוונטית כשמדובר במשתמשים שמדווחים שהמצב הורע בחודש האחרון ללא שינוי בקרבתם לממסר.
אז בעצם אתה אומר שזה נגרם מכמות המצטרפים לX2ONE או יותר נכון לגולשים דרך אנטנה של פלאפון באיזור ספציפי (כמו שדיברו כאן) ולא מכמות המצטרפים הארצית? זה פתיר לחברה בצורה פשוטה או לעבור ל019?א. יש קשר בן הקרבה לממסר להיכן שאתה עומד (ככול שאתה רחוק מהמסר כביכול האות יורד למרות שאתה לא מרגיש את זה)
ב. אתן לך דוגמא:
יש לך אנטנה של פלאפון במקום A וכרגע יש 100 איש שנמצאים בפלאפון או אנשים ש"רוכבים" על הממסר הזה רוחב בפס מתחלק בן ה 100 איש האלו וכל אחד יקבל חלק קטן מהפס אבל, אם באותו מקום A יהיו "רק" 10 איש מחוברים אז כל אחד יקבל נתח יותר גדול מרוחב הפס.
עכשיו אם יש כמות אנשים שמשתנה כל פעם על הממסר אז זה מתחלק בהתאם
(נראה שיש גם תאוריה שאם היו 10 איש הם מקבלים רוחב פס גבוהה והמצטרפים מקבלים נתח נמך עד שאחד מה 10 יוצא מהטוח ואז החלוקה משתנה בין המשתמשים החדשים)זה לא קשור לכמה מחוברים לחברת X2ONE או ל 019 מפני שאותו עיקרון זה עובד בסלקום או הפרטנר ויש שם יותר משתמשים מאשר ב 019 או X2ONE
-
@zvinissim אתה לא עונה לו על מה שהוא שאל.
המצב נשאר סטטי לכאורה.
הוא לא זז מהמקום.
אז מה שנשאר זה עומס.
או על האנטנה, או על השרת שיושב בחברה (של הסינון)
זה שונה מסתם אינטרנט שאתה מקבל בסים דאטא רגיל. כי כאן יש שרת של נטפרי באמצע. (האמת גם ברגיל יש כמויות פר שרת אבל זה כבר נושא אחר...)ההבנה והתחושה שלי שזה כן קשור לX2ONE, והשרתים שלהם לא עומדים בעומס.
-
@clickone @magicode @zvinissim @אלי-TZA @מצפה-לגדול1 @עימוד-עילית @פרסומון
אתם מדברים כאן על קווי או נייד של החברה?
-
מבדיקה שלי בכמה מקומות, המהירות עצמה מטורפת כשהכל חלק ובאינפורום העליתי תוצאות בדיקה במהירות הזויה של 80 mb, אבל כאמור יש ניתוקים בדיוק כפי שתיארו לפני, בדקתי בכמה מקומות עם כמה נטסטיקים ותופעות הלוואי נמשכות בדיוק אותו דבר, לדעתי לא נותר אלא להאשים את השרת המסונן של x2one