שאלות ראשוניות לגבי שיש וכיורים למטבח
-
@איש-אחד אמר בשאלות ראשוניות לגבי שיש וכיורים למטבח:
כיום יש לי שיש קיסר ומתחתיו מוצמדים כיורים כשמעל העובי שלהם מרוח סיליקון.
למעשה זה חגיגה להצטברות שומנים ולכלוכים כמו גם איטום לא מוצלח.
כמו כן, בתפר בין השיש לקרמיקות שעל הקיר נכנס מים וצריך לאטום עם סיליקון כל הזמן.הבעיה שלך מתחילה משבנו לך את השיש והכיור ולא אטמו מלכתחילה כמו שצריך.
לאטום עם סיליקון בכיור זה "גאונות" בשביל לחסוך.
מה שיש גם חומרים ששים מסביב לשיש שלא תופסים בקטריות ויודעים לעבוד עם מים - סיליקון לא יודע לעבוד עם מים וברגע שמתחיל בקטריות קשה להוציא אותם אא"כ אתה תופס אותם בזמן עם אקונומיקה וגם אז צריך לעבוד קשה להסירם.)
בעקרון צריך קודם לשים את השיש ורק לאחר מכן לעשות חיפוי של קרמיקה מעל השיש. בסיום הקרמיקה תשים רובע ולא סיליקון (בחיבור בין הקרמיקה לשיש).בחדרי אמבטיה יותר מקובל לשים כיור שבנוי ביחד עם השיש (משום מה בחדרי אמבטיה זה נראה יותר יוקרתי).
בכיור מטבח מקובל לעשות התקנת כיור בגובה השיש (כיור אמריקאי) או כיור ישראלי (מתחת לשיש).
בכיור ישראלי איש השיש שם חומר על הקנט העליון של הכיור ועליו הוא מניח את השיש ולאחר הסרת השאריות של החומר הוא שם קנט פנימי מסביב לשיש ואז גם את הקנט יש לאטום מסביב.אם אתה לא מעוניין גם בכיור וגם בשיש תוכל לבקש מאיש השיש שלך שיבנה לך כיור ושיש ביחד (זה בנוי מ 2 חלקים שמחוברים ביחד אך לא רואים את החיבור). לטעמי, זה פחות יפה בכיור מטבח ביתי.
קח בחשבון לשכל דבר יש יתרונות וחסרונות
בכלל, בתמונה השניה שלך אם היית שם רובע בחיבור בין השיש לקרמיקה ובין החריצים בקרמיקה היה נראה יותר יפה ויותר אסטטי
(עם רובה יותר קל לעבוד איתו מאשר בסיליקון/מסטיק אקרילי) -
@zvinissim אמר בשאלות ראשוניות לגבי שיש וכיורים למטבח:
הבעיה שלך מתחילה משבנו לך את השיש והכיור ולא אטמו מלכתחילה כמו שצריך.
צודק בהחלט!
האיש שהתקין את השיש רב עם הנגר של המטבח שזה לא מתפקידו להתקין את הכיורים,
כך שהנגר נאלץ להתקין את הכיורים מלמטה עם סיליקון על הקנט - אחרי שהשיש כבר היה בנוי.@zvinissim אמר בשאלות ראשוניות לגבי שיש וכיורים למטבח:
בעקרון צריך קודם לשים את השיש ורק לאחר מכן לעשות חיפוי של קרמיקה מעל השיש. בסיום הקרמיקה תשים רובע ולא סיליקון (בחיבור בין הקרמיקה לשיש).
...
בכלל, בתמונה השניה שלך אם היית שם רובע בחיבור בין השיש לקרמיקה ובין החריצים בקרמיקה היה נראה יותר יפה ויותר אסטטידווקא מלכתחילה הדביקו לי את הקרמיקות אחרי השיש ושמו לי רובה,
אבל זה לא היה אטום, עד כדי כך, שהשכנים מהצד השני של הקיר התלוננו על כתם רטיבות על הקיר... -
@איש-אחד אמר בשאלות ראשוניות לגבי שיש וכיורים למטבח:
האיש שהתקין את השיש רב עם הנגר של המטבח שזה לא מתפקידו להתקין את הכיורים,
כך שהנגר נאלץ להתקין את הכיורים מלמטה עם סיליקון על הקנט - אחרי שהשיש כבר היה בנוי.זה שבעלי מקצוע רבים בניהם זה לא אמור לעניין אותך
אתה צריך לקבל עבודה מושלמת ושלא יהיו לך נזקים לאחר פרק זמן.הנגר צריך להכין את התושבות לכיור בהתאם לגובה הכיור ואיש השיש צריך לחבר בין כל המרכיבים
בגלל ששמו את השיש לפני הכיור ואז הכניסו את הכיור מלמטה יש לך כנראה בעיה באטימות אבל, אם הנגר היה מכין את התושבות ואיש השיש היה שם את הכיור על התושבות ושם חומר איטום על שפת הכיור לא היית מגיע למצב הזה.
פרט לכך אם הרובה נפלה מחדשים ברובה חדשה ולא במסטיק אקרילי.
רובה אמורה לאטום את המים ולא אמורה ליפול כ"כ מהר@איש-אחד אמר בשאלות ראשוניות לגבי שיש וכיורים למטבח:
אבל זה לא היה אטום, עד כדי כך, שהשכנים מהצד השני של הקיר התלוננו על כתם רטיבות על הקיר...
בדקת שלא יתפוצץ לך צינור מים קרים/חמים בתוך הקיר
אם יש לך צינור "פקס" יש כנראה מצב שהזווית התפוצצה/נסדקה -
@zvinissim אמר בשאלות ראשוניות לגבי שיש וכיורים למטבח:
רובה אמורה לאטום את המים ולא אמורה ליפול כ"כ מהר
לא יודע למה, אבל הרובה נפלה תוך שנה שנתיים.
אם תסתכל בתמונה השנייה, תוכל לראות שגם מהרובה בין השורות של הקרמיקות לא נשאר הרבה...
בכלל כל הקרמיקות והריצוף אצלי בבית זה "עבודה ערפית"...
יש לא מעט קרמיקות שוקעות פנימה / בולטות החוצה, אחת נפלה לגמרי, בלטות שנשברו / מתרוממות בשלמותן / מתנדנדות...@zvinissim אמר בשאלות ראשוניות לגבי שיש וכיורים למטבח:
בדקת שלא יתפוצץ לך צינור מים קרים/חמים בתוך הקיר
דווקא האינסטלציה עשו עבודה די טובה (למעט זה שהברזי ברבור עצמם שווים לכפרות),
אבל בכל אופן, ברגע ששמתי סיליקון הרטיבות אצל השכנים נעלמה.תודה רבה על כל ההשקעה!
אתה ואחיך דוגמא למופת של עזרה לכולם מכל הלב! -
-
@clickone @zvinissim ,
רק שאבין יותר טוב,מה שאתם אומרים "כיור אמריקאי",
זה מילים נרדפות ל"התקנה שטוחה" שכתבה @רואת-חשבון ,
או שהכוונה לסוג מסוים של כיור / חומר, שניתן להתקין אותו בכל צורה שהיא, ולמשל שטוחה?כי אחרי ש @רואת-חשבון כתבה פה את ההגדרה "התקנה שטוחה",
גיגלתי על זה וראיתי שלכאורה זה באמת המונח הקלאסי לתאר כיור צמוד בגובה השיש.
אז המונח "כיור אמריקאי" זה סוג מסוים של כיורים, בשונה למשל מכיור גרניט לדוגמא?ולגבי האיטום,
באמת כיור אמריקאי ו/או התקנה שטוחה זה דבוק כמו עם "דבק שיש" שאטום לנצח,
או שכן צריכים לדאוג לאטום עם סיליקון כל X זמן?תודה רבה!
-
@איש-אחד ככל הידוע לי המושג כיור אמריקאי מדבר על הגודל ולא על צורת ההתקנה.
יש גם כיורים קטנים עם התקנה שטוחה.
מעצבת פנים מפורסמת אמרה לי כי במיוחד לצרכי נוחות (שטיפת סירים וכו') ובניגוד למקובל לבחור בכיור אמריקאי היא ממליצה על כיור עמוק בגודל לא גדול, במקום כיור ענק שמשמש רק לצבירת כלים מלוכלכים.מניסיוני כאשר ההתקנה מבוצעת בצורה מקצועית התוצאה היא כמו חיבור 2 לוחות שיש. אין שום בעיות איטום.
-
@רואת-חשבון אמר בשאלות ראשוניות לגבי שיש וכיורים למטבח:
@איש-אחד ככל הידוע לי המושג כיור אמריקאי מדבר על הגודל ולא על צורת ההתקנה.
יש גם כיורים קטנים עם התקנה שטוחה.המושג "כיור אמריקאי" מדבר על צורת ההתקנה.
משם לקחו את זה לגדלים שונים/חלוקה שונה (1 וחצי וכד').@רואת-חשבון אמר בשאלות ראשוניות לגבי שיש וכיורים למטבח:
כיור אמריקאי מדבר על הגודל
האמריקאים תמיד הולכים על "גדול" מכך נובע שכיור אמריקאי הינו גדול ועמוק
-
@zvinissim כמו שכתבתי, ככה היה ידוע לי. אפילו כיורים לפסח נמכרים לכיור רגיל ולכיור אמריקאי, כשההבדל הוא רק הגודל...
טוב, למדתי.
-
@איש-אחד אמר בשאלות ראשוניות לגבי שיש וכיורים למטבח:
לא יודע למה, אבל הרובה נפלה תוך שנה שנתיים.
אם תסתכל בתמונה השנייה, תוכל לראות שגם מהרובה בין השורות של הקרמיקות לא נשאר הרבה...יש מצב שלא ערבבו יחס נכון בן המים לאבקה.
@איש-אחד אמר בשאלות ראשוניות לגבי שיש וכיורים למטבח:
יש לא מעט קרמיקות שוקעות פנימה / בולטות החוצה, אחת נפלה לגמרי, בלטות שנשברו / מתרוממות בשלמותן / מתנדנדות...
יש גם מצב שמתחת לבלטות/קרמיקה לא שמו מספיק חומר הדבקה.
ניתן לבדוק זאת ע"י דפיקה באצבעות ידיך על הקרמיקה ואם אתה שומע "חלול" זה אומר שחסכו עליך בחומר@איש-אחד אמר בשאלות ראשוניות לגבי שיש וכיורים למטבח:
ברגע ששמתי סיליקון הרטיבות אצל השכנים נעלמה
בדרך כלל שמים את אותו חומר שנפל רובה ברובה/סיליקון בסיליקון וכו'
-
@רואת-חשבון אמר בשאלות ראשוניות לגבי שיש וכיורים למטבח:
אפילו כיורים לפסח נמכרים לכיור רגיל ולכיור אמריקאי, כשההבדל הוא רק הגודל
נכון
הכיורים שמוכרים לפסח מותאמים לפי גודל הכיור
אי אפשר לשים את הכיור הפלסטיק של פסח בכיור הרגיל ולהפך מפני שצורת הכיורים שונה -
@איש-אחד אמר בשאלות ראשוניות לגבי שיש וכיורים למטבח:
ולגבי האיטום,
באמת כיור אמריקאי ו/או התקנה שטוחה זה דבוק כמו עם "דבק שיש" שאטום לנצח,
או שכן צריכים לדאוג לאטום עם סיליקון כל X זמן?בשביל לפרק דבק שיש לאחר שהוא מתיבש זה רק לשבור את השיש. אין דרך אחרת
-
@zvinissim אמר בשאלות ראשוניות לגבי שיש וכיורים למטבח:
בשביל לפרק דבק שיש לאחר שהוא מתיבש זה רק לשבור את השיש. אין דרך אחרת
אתה מתכוון לומר שכיור אמריקאי מודבק לשיש עם דבק שיש?
או שכוונתך שלא מדביקים אותו עם דבק שיש כדי לאפשר החלפת כיור בלבד בעתיד,
אז אם כן, ההדבקה היא עם סיליקון? ואם כן, האיטום בכל זאת לא נהרס עם הזמן?סליחה שאני משגע אותך...
-
@איש-אחד אמר בשאלות ראשוניות לגבי שיש וכיורים למטבח:
@zvinissim אמר בשאלות ראשוניות לגבי שיש וכיורים למטבח:
בשביל לפרק דבק שיש לאחר שהוא מתיבש זה רק לשבור את השיש. אין דרך אחרת
אתה מתכוון לומר שכיור אמריקאי מודבק לשיש עם דבק שיש?
או שכוונתך שלא מדביקים אותו עם דבק שיש כדי לאפשר החלפת כיור בלבד בעתיד,
אז אם כן, ההדבקה היא עם סיליקון? ואם כן, האיטום בכל זאת לא נהרס עם הזמן?סליחה שאני משגע אותך...
ברור שמדביקים רק עם דבק שיש
אם היו מדביקים עם סיליקון הכיור של היה "זז" ולא היה יציב.
אני מכיר כיור אמריקאי "סדוק" באחריות יצרן.
הלקוח קיבל כיור חדש אך לא שווה לו להחליף מפני שהוא צריך לפרק את כל השיש.
במקרה כזה הוא תיקן את הסדק באמצעות מסטיק אקרילי מבלת ברירה. -
פוסט זה נמחק!
-
הלאה, שלב הבא!
האם זה נכון מה שהבנתי,
ששיש קיסר הוא יותר זול ושיש גרניט יותר איכותי?אם כן,
ממה שראיתי נראה שיש פערי מחיר עצומים בתוך שיש גרניט עצמו,
יש כאלו שלכאורה אפילו יותר זולים מקיסר.
האם יש נושא של איכויות בתוך שיש גרניט עצמו,
או שזה רק עניין של קולקציות, אופנות, "מה שהולך" וכדו',
שאצלנו אישית (כן, כולל אשתי), זה מדבר הרבה הרבה פחות מאשר המחיר...לגבי כיורים,
אנחנו כמובן נרצה כיור כמה שיותר גדול ועמוק, ובהתקנה שטוחה = כיור אמריקאי.
האם גם בזה יש סוגי חומרים שונים, יותר ופחות מומלצים?
מה הכי כדאי לדעתכם? (לא שביר, עמיד לחום, לא סופג כתמים וכו' וכו')ובכללי,
יש למישהו המלצות או עצות טובות בנושא לטירונים מתחילים שכמונו?תודה רבה לכולם!
-
@איש-אחד כיון בעלמא, אמנם זה לא הולך ולא מקובל, אבל ראיתי אצל מישהו עם מטבח רגיל לגמרי, כיורים מ...נירוסטה!
לא תופס לכלוכים, לא נשבר כ"כ מהר, קל להכשיר לפסח...
אני מסכים שהניראות שלו לא משהו, אבל שווה מחשבה אם יש מה להתפשר.
לטעמי, שיש שחור או כהה אחר. הצבעים ששיש צובר עם הזמן.... אנחנו בבית כל שבוע עם אקונומיקה. בבית הורי יש שיש שחור כבר 30 שנה ונראה נוצץ ונקי כמו חדש. -
@רוב-יועץ אמר בשאלות ראשוניות לגבי שיש וכיורים למטבח:
@איש-אחד כיון בעלמא, אמנם זה לא הולך ולא מקובל, אבל ראיתי אצל מישהו עם מטבח רגיל לגמרי, כיורים מ...נירוסטה!
לא תופס לכלוכים, לא נשבר כ"כ מהר, קל להכשיר לפסח...
אני מסכים שהניראות שלו לא משהו, אבל שווה מחשבה אם יש מה להתפשר.
לטעמי, שיש שחור או כהה אחר. הצבעים ששיש צובר עם הזמן.... אנחנו בבית כל שבוע עם אקונומיקה. בבית הורי יש שיש שחור כבר 30 שנה ונראה נוצץ ונקי כמו חדש.גם שיש שחור וגם כיור נירוסטה - שילוב שיכול להיות מדהים!! [אגב, גם אצל הההורים שלי זה השילוב, ויש להם מטב מטריף ויוקרתי].
צירפתי תמונות להמחשה קלה:
למרות שגם על לבן זה יכול להשתלב: