שימוש בכרטיס חכם ב-RDP (שולחן עבודה מרוחק)
-
בס"ד
שבוע טוב לכולם!
התבקשתי לשאול ע"י חבר רו"ח -
שנצרך להשתמש ב"כרטיס חכם" בכדי להזדהות במערכת של רשות המיסים,הכרטיס חכם מחובר למחשב שבמשרד שלו,
והוא מעוניין להתחבר מהבית אל המחשב במשרד דרך "שולחן עבודה מרוחק" של Windows.הוא טוען שידוע שמיקרוסופט חסמו בכוונה תחילה את היכולת להשתמש בכרטיס חכם מ RDP.
האם מישהו מכיר דרך לפתור / לעקוף את העניין?(נ.ב. הוא יודע שב-VNC או TeamViewer ניתן להשתמש עם כרטיס חכם, אבל הוא צריך דווקא RDP.)
תודה רבה!
-
@איש-אחד אמר בשימוש בכרטיס חכם ב-RDP (שולחן עבודה מרוחק):
בס"ד
שבוע טוב לכולם!
התבקשתי לשאול ע"י חבר רו"ח -
שנצרך להשתמש ב"כרטיס חכם" בכדי להזדהות במערכת של רשות המיסים,הכרטיס חכם מחובר למחשב שבמשרד שלו,
והוא מעוניין להתחבר מהבית אל המחשב במשרד דרך "שולחן עבודה מרוחק" של Windows.הוא טוען שידוע שמיקרוסופט חסמו בכוונה תחילה את היכולת להשתמש בכרטיס חכם מ RDP.
האם מישהו מכיר דרך לפתור / לעקוף את העניין?(נ.ב. הוא יודע שב-VNC או TeamViewer ניתן להשתמש עם כרטיס חכם, אבל הוא צריך דווקא RDP.)
תודה רבה!
-
@master אמר בשימוש בכרטיס חכם ב-RDP (שולחן עבודה מרוחק):
@פרסומון
התוכנה הזאת לא אמורה לפתור את העניין,
זה סה"כ מנהל חיבורים,
החיבור עצמו מתבצע ע"י mstsc ובפרוטוקול rdp.
אם כבר radmin שהוא מאד קרוב לrdp , ואמור לעבוד בצורה הזאת גם הכרטיס החכם,
אבל הוא ביקש דווקא rdp.עיין https://forum.devolutions.net/topic28161-credentials-via-certificate-on-smartcard.aspx#post107197
-
@master אמר בשימוש בכרטיס חכם ב-RDP (שולחן עבודה מרוחק):
@פרסומון
שוב זה לא קשור מדובר פה על רידיירקט של התקנים,
מדובר פה על מקרה הפוך הכרטיס החכם ממוקם במחשב המרוחק, ו WINDOWS חוסם שימוש בו כל עוד מתחברים אליו בRDP,
אולי לא קראת טוב את השאלה של פותח האשכול?כפי שכתבתי, עוד מעט אני מקווה להתפנות לזה.
נתתי קישור לאשכול שם שראיתי לשנייה. -
@איש-אחד
https://blogs.technet.microsoft.com/instan/2011/03/27/why-cant-i-see-my-local-smartcard-readers-when-i-connect-via-rdp/
יש כאן הסבר מפורט על צורת העבודה של ה DLL (זה באנגלית ואני יכתוב מה שהצלחתי להבין).
במקרה שתהליך Winscard כבר פועל במחשב המרוחק (אם הוא עדיין בשימוש ע"י תוכנה במחשב) אתה תמשיך לראות את הכרטיסים המחוברים אליו גם בחיבור ב RDP.
אבל במקרה שתהליך Winscard לא פעיל כשהוא יופעל ב RDP הוא יקרא רק כרטיסים של המחשב שממנו נפתח הסשן.וזה מסביר למה דווקא דרך RDP זה נחסם ולא באמצעים אחרים.
אגב הברירת מחדל של ה RDP זה לשלוח את הכטיס החכם שלך למרוחק,
אז אולי (לא ראיתי את זה כתוב ולא ניסיתי) לנסות להוריד את הסימון V,
MSTSC>הצג אפשרויות>משאבים מקומיים>עוד>כרטיסים חכמים.אז אולי תנסה ותגיב מה התוצאה?
-
אני ניסיתי לבדוק ולא הצלחתי.
במחשב המרוחק לא הותקנה תוכנת קורא הכרטיסים, אולי זו הסיבה. -
@רואת-חשבון אמר בשימוש בכרטיס חכם ב-RDP (שולחן עבודה מרוחק):
אני ניסיתי לבדוק ולא הצלחתי.
במחשב המרוחק לא הותקנה תוכנת קורא הכרטיסים, אולי זו הסיבה.אם הבנתי מה שהתכוונת אז אני חושב שהשאלה של @איש-אחד היא הפוכה,
איך להתחבר מהמחשב המקומי למחשב מרוחק ושהכרטיס יהיה מחובר למחשב המרוחק -
@yits אני רואה....
טוב, ניסיתי לעזור. -
הפתרון הכי פשוט הוא להנפיק כרטיס נוסף.