איזה תוסף דלק ממולץ לשים ברכב
-
@עברי-אנכי אמר באיזה תוסף דלק ממולץ לשים ברכב:
@zvinissim
בתחנת דלק "גילה" לי פעם אחד העובדים, שתדלוק באוקטן 98, כמוהו כתוסף דלק.
אבל לפני שאתה משלם ושם - עיין כאן, דעת מומחים.ההבדל בן דלק 95 לדלק 98 זה שדלק 98 הוא יותר מזוקק ויש בו פחות לכלוך ששוקע במיכל הדלק.
יש יצרנים (בעיקר רכבי יוקרה) שממליצים לשים דלק 98 אוקטן קבוע
השאלה אם לאוקטן 98 מכניסים עוד מרכיבים שלא מוסיפים לאוקטן 95 (או שאולי עדיף לתת תידלוק פעם אחת בדלק מטוסים שהוא יותר מזוקק)
ברור לי שיש משהו בתוסף מה שאין בדלק 95/98 אחרת כולם היו שמים מידי פעם דלק 98 ולא קונים תוסך@עברי-אנכי אמר באיזה תוסף דלק ממולץ לשים ברכב:
עיין כאן, דעת מומחים
@עברי-אנכי הפורום הזה יחסית ישן (משנת 2011) ונראה שהוא יותר מדבר על תצרוכת דלק ושיפור ביצועי מנוע
-
@zvinissim
לגבי מה שאנשים עושים / או לא עושים, אינו בהכרח אינדקציה, מכיון שלא כולם יודעי מה המשמעויות של הדברים.
אבל לגבי האם עדיף לנקות את המערכת בעזרת תוספים ייעודיים - או רק לתדלק ב98, אני מצטרף לדעתך [אחרי בירורים שערכתי לעניין], שה-98 לא יעשה את אותה עבודה, אלא רק "ינסה לעקוף" אותה.
קצת הסבר:
ישנה תופעה הנקראת "דטונצייה" - שמתבטאת במה שרגילים לכנות 'נקישות'. (תופעת הנקישות יכולה להיווצר ע"י: דלק באוקטן נמוך מהוראות היצרן, שיגרום לפיח בתא השריפה המתלהט בזמן עבודת המנוע (ברכב מיושן), עומס גבוה + סל"ד נמוך - נסיעה בעלייה מאומצת עם הילוך גבוה כשהמנוע בסל"ד נמוך יחסית). כיון שיש שאיפה למנוע את התופעה מראש - לכן יש להשתמש ברמת 'אוקטן' לא פחות מהוראות היצרן.
מהו בעצם האוקטן: מספר אוקטן, הוא המדד המקובל לבחינת הביצועים של בנזין במנועי שריפה פנימית. ככל שמספר האוקטן גדול יותר כך ניתן ליצור לחץ דחיסה גבוה יותר בתוך תאי השריפה של המנוע מבלי לגרום להצתת התערובת ולפחימויות. לכן, במנועים בעלי נצילות גבוהה שבהם נוצר לחץ דחיסה גבוה, נעשה שימוש בדלקים בעלי מספר אוקטן גדול, כדי שלא תיגרם הצתה מוקדמת לא ע"י פלאג הרכב, שתביא לדטונצייה.
אבל אם המערכת כבר סתומה בפיח וכיוצ"ב, תוסף ייעודי הוא החומר ניקוי הנכון.
בכ"מ, כבר כתבתי שזו הייתה עצה ערבית [שייתכן באמת, שמראש אם מתדלקים ב-98, לא נזקקים אח"כ לתוסף], אבל אם יש כבר בעיית פחימות, סתימות, מנוע מעשן וכדו', כדאי לרכוש תוסף נכון וייעודי מתאים, ולא רק לתדלק 98. -
@zvinissim
ישנם מצבים שתוסף לא יעזור, כגון במידה וקיימת בעיה של חיישן חמצן מזייף, כיוון לא נכון של המנוע, חיישן EGR. כדאי באמת לדעת אם יש בעיה אמיתית ומה רמת חומרתה.
אם רק מדובר ברמת התפייחות וסתימות - אזי ישנם 2 תוספים מקובלים: גולד לייבל, ו K44 BG [מומלץ בכ"א יותר].
אין תמימות דעים האם התוסף אכן עובד [במיוחד כשמדובר ברכב שמפוייח מאד], או שזה רק פסיכולוגי (לגבי הביצועים בשעת הנסיעה, הוא אכן מעט עוזר). גם המלצה ממוסכניק שמעוניין למכור לך תוסף לא תמיד אובייקטיבית, אבל ניתן לנסות, היות ולא מדובר בהרבה כסף, ונזק כנראה לא נראה שיקרה מכך.
הייתי ממליץ לברר אצל מוסכי יצרן הרכב הספציפי, לגבי הדגם והשנתון, ומצב הרכב [מה עשה בחייו]. -
@עברי-אנכי אמר באיזה תוסף דלק ממולץ לשים ברכב:
ישנם מצבים שתוסף לא יעזור, כגון במידה וקיימת בעיה של חיישן חמצן מזייף, כיוון לא נכון של המנוע, חיישן EGR. כדאי באמת לדעת אם יש בעיה אמיתית ומה רמת חומרתה.
לדעתי אין בעיה ברכב
הרכב משנת 8/2012 ונסע "רק" 50K@עברי-אנכי אמר באיזה תוסף דלק ממולץ לשים ברכב:
אין תמימות דעים האם התוסף אכן עובד [במיוחד כשמדובר ברכב שמפוייח מאד], או שזה רק פסיכולוגי
עובדה שבזמן טסט ושהרכב מפייח שמים תוסף וזה עוזר לעבור את הטסט.
זה מראה שיש כן משהו שכן עובד בתוספים האלו.@עברי-אנכי אמר באיזה תוסף דלק ממולץ לשים ברכב:
או שזה רק פסיכולוגי
יש מחקר שעשו שגם הכפתור שבתוך המעלית שמסומן "סגור דלת" לא מחבר לשום מקום אלא פסיכולוגי לאנשים שרוצים לזרז את הדלת לסגירה.
בכל אופן אני מדבר רק על ביצועי מנוע ושיפור צריכת דלק גרידה
-
@zvinissim אמר באיזה תוסף דלק ממולץ לשים ברכב:
לדעתי אין בעיה ברכב
"דעתך" לא קובעת את המציאות , אם אתה מרגיש 'חלק' עם הרכב, אזי כנראה שבאמת אין "כלום" כי לא היה כלום ...
הרכב משנת 8/2012 ונסע "רק" 50K
תהנה..
עובדה שבזמן טסט ושהרכב מפייח שמים תוסף וזה עוזר לעבור את הטסט.
זה מראה שיש כן משהו שכן עובד בתוספים האלו.את האמת קשה לדעת, כיון שהמכונים מרוויחים עליך במכירת התוסף, ולכן יש להם עניין גדול שתקנה, ותחשוב שהוא גם מאד עזר לך.. (שוב, תלוי כמובן תמיד את מי שואלים, את יצרני התוספים והמשווקים, או את בעלי האינטרס שלך).
בכל אופן אני מדבר רק על ביצועי מנוע ושיפור צריכת דלק גרידה
גם אז לא בטוח שזה באמת יעזור, או רק "תחשוב" שאתה מרגיש יותר טוב עם הביצועים והצריכה, להצדיק את ההוצאה של התוסף..
האמת תלויה במצב הרכב עצמו, וכיון שהרכב שלך נשמע במצב מעולה וחדש [יחסית], אני במצבך הייתי 'מבזבז' את הכסף על דברים טובים יותר..
עריכה: מעבר לזה שכידוע היום כל הדלקים נמכרים עם תוסף בתוכם, כך שתוסף נוסף לא תמיד ממש משפיע.