רכישת מחשב נייח למשרד
-
תנסה לברר על סדרת Optiplex של חברת Dell.
כמחשבים למשרד (בלי ציפיות לביצועים קוונטיים), הם מעולים ושורדים שנים רבות.
המפרט המקובל בד"כ:
16 RAM לעבודה משרדית רגילה.
ואם לוידאו, זה כבר מייקר, כי יתכן שתצטרך 32 גיגה RAM, וגם כרטיס מסך טיפה מעל ההמוצע.אחסון: אם יש לך כונן רשת, או שתקנה עם דיסק HDD פנימי,
אז ב-SSD (שעליו תשב מערכת ההפעלה) אתה לא צריך יותר מ-240 ג"ב, ואולי אפי' פחות. -
יד שניה זה מעולה, כלומר נשאר לבדוק מה המפרט וכמה זה חוסך, אבל בדרך כלל מחשב נייח לא סובל מפגמים נסתרים וגם אפשר להחליף בו חלקים לא טובים במחיר לא מידי יקר.
לגבי מה צריכים, המינימום שמחשב נורמלי כיום צורך עם שימוש באינטרנט ואופיס זה:
זיכרון RAM - 16 גיגה
דיסק קשיח - SSD או NVMe - לפחות חצי טרה (500GB).
כרטיס מסך חיצוני/לא מובנה משמש כהגדלת זיכרון ומעבד בגלל שהוא חוסך מהם את העבודה,
הוא גם יזרז עריכת וידאו.
מעבד, לא יודע לכוון מספיק, אבל משמעותי מאוד ה"דור" של הייצור, יש פער ביצועים גדול בין דור ישן לחדש בפרט הבדל של שניים ומעלה. מעבדי אינטל עד לשנת 2023 המספר שלהם הוא בן 5 ספרות ששני הספרות הראשונות בו זה הדור. זה נגמר בדור 14 בשנת 2022. אם המספר הוא 3 ספרות זה עוד יותר חדש, כי זה ככה מ2023. גם בסדרה זו המספר הגבוה יותר טוב יותר.
המארז - זה משהו כאילו שולי, אבל בסוף זורקים מחשב נייח בגלל מארז פחות טוב. זה גם בדרך כלל אחראי על רעש אבק ובלאי. מארז של מותגים, כלומר כמו HP\DELL\LENOVO בדרך כלל איכותי פי כמה ממארז חסר מותג או ממותגי חומרה בשכבה הזולה. ככלל, מארז איכותי זה מארז קשוח וכבד, ומארז זול זה מארז גמיש וקליל, כמעט תמיד. מארז לא איכותי יעשה צליל של מתכת רועדת כשמקישים עליו עם כפית וכדומה.@dovid כתב ברכישת מחשב נייח למשרד:
אתה מתכנת מעולה אבל תרשה לי לחלוק על חלק מזה כבעל חנות וטכנאי
יד שניה זה מעולה, כלומר נשאר לבדוק מה המפרט וכמה זה חוסך, אבל בדרך כלל מחשב נייח לא סובל מפגמים נסתרים וגם אפשר להחליף בו חלקים לא טובים במחיר לא מידי יקר.
מסכים איתך
זיכרון RAM - 16 גיגהמסכים איתך
לא מסכים 256 מספיק ל70% מהאנשים
כרטיס מסך חיצוני/לא מובנה משמש כהגדלת זיכרון ומעבד בגלל שהוא חוסך מהם את העבודה,
הוא גם יזרז עריכת וידאו.כרטיס מסך מיותר לחלוטין לעבודה פשוטה
לגבי העריכת וידאו אכתוב בסוףמעבד, לא יודע לכוון מספיק, אבל משמעותי מאוד ה"דור" של הייצור, יש פער ביצועים גדול בין דור ישן לחדש בפרט הבדל של שניים ומעלה. מעבדי אינטל עד לשנת 2023 המספר שלהם הוא בן 5 ספרות ששני הספרות הראשונות בו זה הדור. זה נגמר בדור 14 בשנת 2022. אם המספר הוא 3 ספרות זה עוד יותר חדש, כי זה ככה מ2023. גם בסדרה זו המספר הגבוה יותר טוב יותר.
מעבד I5 דור 8 ומעלה יעשה את העבודה מעולה לפעולות ביתיות/משרדיות
המארז - זה משהו כאילו שולי, אבל בסוף זורקים מחשב נייח בגלל מארז פחות טוב. זה גם בדרך כלל אחראי על רעש אבק ובלאי. מארז של מותגים, כלומר כמו HP\DELL\LENOVO בדרך כלל איכותי פי כמה ממארז חסר מותג או ממותגי חומרה בשכבה הזולה.
אין מארזים של חברת HP\DELL\LENOVO
יש מחשבי מותג וזה מחשב שמגיע מורכב כבר והם מעולים לעבודה משרדית אבל הם לא מתקרבים למחשב איכותי בבניה (רלוונטי רק במחשבים חזקים בדר"כ כי לדוגמא לא תוכל לשדרג כרטיס מסך כי הספק לא מספיק חזק והוא מובנה, בפשוטים המותג מספיק)מארזים טובים הם של חברות מוכרות כמו ANTEC וכו (בימינו אני ממש ממליץ על יציאת טייפ C במארז אבל לא חובה) זה לא דבר מדי יקר
VCX300 הוא מארז אקווריום יפהפה איכותי וזול (אפשר לכבות את הלד)
אגב אם רעש מפריע אז יש אטומים ושקטים עם קירור מים המחירים בהתאםככלל, מארז איכותי זה מארז קשוח וכבד, ומארז זול זה מארז גמיש וקליל, כמעט תמיד. מארז לא איכותי יעשה צליל של מתכת רועדת כשמקישים עליו עם כפית וכדומה.
אין לי מושג מאיפה הבאת את זה
עכשיו לגבי עריכת וידאו זה קצת כלאיים
כי עד עכשיו דיברנו על מחשב פשוט
עריכת וידאו זה צריך הכי מפלצת שיש
אם זה אפטר אני ממליץ על 64 ראם DDR5 6000 MHZ עד CL40 וכרטיס מתחיל ב4060 (האחסון כדאי לעלות ל2TB NVME)
פרימייר אפשר 32 עם 3060 וגם מומלץ יותר חזק
אבל זה לעבודה קבועה
הבעיה הכי גדולה זה הלפעמים.. כי זה לא בתקציב
ולכן עם אתה הולך על יד 2 צריך לדעת לפי השילוב
אם אתה קונה חדש ממליץ לך להתייעץ עם טכנאי ולחשוב מראש מה אתה בדיוק צריך וכמה התקציב שלך
מחירי האחסון והזיכרון יקרים בטירוף כיום אז יד 2 זה בהחלט רעיון מעולה אבל צריך לדעת מה קונים -
מקווה שזה המקום המתאים לא מצאי כאן מקום אחר ואני מחפש המלצה דווקא מהמומחים כאן בפורום
אשמח לייעוץ מהמומחים כאן
נדרש לי מחשב למשרד
מחשב טוב לעבודה משרדית
לצרכים שלי יתכן ונצרך גם כרטיס מסך וזיכרון RAM חזק
אשמח להמלצות מה עדיף יד ראשונה או שנייה ודגמים טובים
הצעות מחיר גם טוב (שני מחשבים וצגים)
תודה מראש לכל העונים -
תודה לכל המגיבים
קודם כל אני חייב לומר שלא ציפיתי כל כך מהר לתגובות כה מפורטות ומקצועיות
אקדים שאין לי ממש רקע בקניית מחשבים ולכן יתכן שחלק מהשאלות שאשאל הן מיותרות בכל אופן אנסה להגיב ואשמח לתגובות מכולם אני שואל לא דווקא מישהו אלא את כל מי שהגיב כי השאלות שלי זה מקריאת כל הפוסטים כאן
שאלה ראשונה שאחרי שקראתי התחלתי לחשוב
באופן כללי לפני פרטני מה עדיף בעצם אחרי שנחליט מה אני צריך בסוף
אז עדיף לקנות מחשב טוב או לקנות מחשב פשוט יותר ולשדרג אותו .
השאלה היא מבחינת מחיר ומבחינת איכות -
זיכרון RAM - 16 גיגה
הוא גם יזרז עריכת וידאו.
מעבד, לא יודע לכוון מספיק, אבל משמעותי מאוד ה"דור" של הייצור, יש פער ביצועים גדול בין דור ישן לחדש בפרט הבדל של שניים ומעלה. מעבדי אינטל עד לשנת 2023 המספר שלהם הוא בן 5 ספרות ששני הספרות הראשונות בו זה הדור. זה נגמר בדור 14 בשנת 2022. אם המספר הוא 3 ספרות זה עוד יותר חדש, כי זה ככה מ2023. גם בסדרה זו המספר הגבוה יותר טוב יותר.
המארז - זה משהו כאילו שולי, אבל בסוף זורקים מחשב נייח בגלל מארז פחות טוב. זה גם בדרך כלל אחראי על רעש אבק ובלאי. מארז של מותגים, כלומר כמו HP\DELL\LENOVO בדרך כלל איכותי פי כמה ממארז חסר מותג או ממותגי חומרה בשכבה הזולה. ככלל, מארז איכותי זה מארז קשוח וכבד, ומארז זול זה מארז גמיש וקליל, כמעט תמיד. מארז לא איכותי יעשה צליל של מתכת רועדת כשמקישים עליו עם כפית וכדומה.@dovid כתב ברכישת מחשב נייח למשרד:
זיכרון RAM - 16 גיגה
דיסק קשיח - SSD או NVMe - לפחות חצי טרה (500GB).זה מינימום שיעבוד חלק לגמרי בכל הנוגע לשימוש המלא והיומיומי.?
@dovid כתב ברכישת מחשב נייח למשרד:
הוא גם יזרז עריכת וידאואני מנסה לוודאות שהבנתי כוונתך
התכוונת שלכן לא נדרש לשדרג יותר?@dovid כתב ברכישת מחשב נייח למשרד:
@OdedDvir כתב ברכישת מחשב נייח למשרד:
לדעתי מה ש@dovid כתב זה המינימום, הוא יוכל לסחוב לך 5 שנים, בתנאי שלא תעדכן גרסת windows או אופיס...
איך שאני רואה את זה, מי שקונה מחשב לא מתכנן להחליף אותו ב-5 השנים הקרובות לפחות, גם אם מייקרוסופט יחליטו שאתה חייב לעדכן את התוכנות שלהם, דבר שבעיני מאוד מסתבר.
לכן הייתי הולך על המינימום רק אם מדובר במחשב יד שניה, והמחיר שלו אטרקטיבי במיוחד, באיזור ה-1000 ש"ח.
אחרת, הייתי קונה מחשב חדיש יותר, אפשר למצוא מחשב בסיסי באיזור ה-3000 ש"ח, החומרה שלו תתן תמורה הולמת למחיר, כלומר שהביצועים שלו יהיו לפחות פי 3 בהשואה לזה של יד שניה (קפיצה של "דור" אחד של המעבד נותנת שיפור ביצועים של בין 10%-25% לעומת הדור הקודם)מהתגובה שלכם אני מנסה להבין
בעצם הכוונה היא שעדיף מעבד חדש יותר למרות שעושה רושם שהוא חלש יותר מהיד שנייה כי בסוף הוא ייתן תמורה טובה יותר@יעקב2 כתב ברכישת מחשב נייח למשרד:
ואגב מעבדי אינטל יש הבדל בין מעבדי ה i לאולטרה ואם כן מה?
תודה שוב על המענה הפרטני
-
זיכרון RAM - 16 גיגה
הוא גם יזרז עריכת וידאו.
המארז - זה משהו כאילו שולי, אבל בסוף זורקים מחשב נייח בגלל מארז פחות טוב. זה גם בדרך כלל אחראי על רעש אבק ובלאי. מארז של מותגים, כלומר כמו HP\DELL\LENOVO בדרך כלל איכותי פי כמה ממארז חסר מותג או ממותגי חומרה בשכבה הזולה. ככלל, מארז איכותי זה מארז קשוח וכבד, ומארז זול זה מארז גמיש וקליל, כמעט תמיד. מארז לא איכותי יעשה צליל של מתכת רועדת כשמקישים עליו עם כפית וכדומה.
@יעקב2 כתב ברכישת מחשב נייח למשרד:
אין מארזים של חברת HP\DELL\LENOVO
יש מחשבי מותג וזה מחשב שמגיע מורכב כבר והם מעולים לעבודה משרדית אבל הם לא מתקרבים למחשב איכותי בבניה (רלוונטי רק במחשבים חזקים בדר"כ כי לדוגמא לא תוכל לשדרג כרטיס מסך כי הספק לא מספיק חזק והוא מובנה, בפשוטים המותג מספיק)מארזים טובים הם של חברות מוכרות כמו ANTEC וכו (בימינו אני ממש ממליץ על יציאת טייפ C במארז אבל לא חובה) זה לא דבר מדי יקר
VCX300 הוא מארז אקווריום יפהפה איכותי וזול (אפשר לכבות את הלד)
אגב אם רעש מפריע אז יש אטומים ושקטים עם קירור מים המחירים בהתאםבנושא הזה לא הצלחתי להבין יש מחשבים של HP\DELL\LENOVO או לא ,אני לא מכיר את התחום אבל על חברת ה ANTEC לא שמתי והחברות האחרות יותר ראיתי אז אשמח לפירוט על זה
-
תנסה לברר על סדרת Optiplex של חברת Dell.
המפרט המקובל בד"כ:
ואם לוידאו, זה כבר מייקר, כי יתכן שתצטרך 32 גיגה RAM, וגם כרטיס מסך טיפה מעל ההמוצע.אחסון: אם יש לך כונן רשת, או שתקנה עם דיסק HDD פנימי,
אז ב-SSD (שעליו תשב מערכת ההפעלה) אתה לא צריך יותר מ-240 ג"ב, ואולי אפי' פחות.פוסט אחרון בתגובה הזאת
מקווה שלא תתעצבנו עלי
פשוט ניסיתי קצת לחלק את הפוסטים לפי נושאים מרוב המידע שנפל אלי וכמובן תודה לכל אלו שהפילו
@מנחמן כתב ברכישת מחשב נייח למשרד:תנסה לברר על סדרת Optiplex של חברת Dell.
המפרט המקובל בד"כ:
אז ב-SSD (שעליו תשב מערכת ההפעלה) אתה לא צריך יותר מ-240 ג"ב, ואולי אפי' פחות@יעקב2 כתב ברכישת מחשב נייח למשרד:
עריכת וידאו זה צריך הכי מפלצת שיש
אם זה אפטר אני ממליץ על 64 ראם DDR5 6000 MHZ עד CL40 וכרטיס מתחיל ב4060 (האחסון כדאי לעלות ל2TB NVME)
פרימייר אפשר 32 עם 3060 וגם מומלץ יותר חזק
אבל זה לעבודה קבועה
הבעיה הכי גדולה זה הלפעמים.. כי זה לא בתקציב
ולכן עם אתה הולך על יד 2 צריך לדעת לפי השילוב
אם אתה קונה חדש ממליץ לך להתייעץ עם טכנאי ולחשוב מראש מה אתה בדיוק צריך וכמה התקציב שלך
מחירי האחסון והזיכרון יקרים בטירוף כיום אז יד 2 זה בהחלט רעיון מעולה אבל צריך לדעת מה קוניםבכל הקשור לאחסון עדיף אחסון רב מובנה או עדיף לשדרג הן ממחיר והן מעלות ועוד משהו אם הווידאו זה לפעמים כאמור אז עדיף שזה יהיה משהו חיצוני ו/או שדרוג מלבד המחשב ואז המחשב יהיה ברמה טובה יותר ללא קשר לווידאו או שעדיף שזה כן יהיה משהו אחד
מקווה שנגעתי בכל הנושאים ושלא עייפתי את המגיבים
אם פספסתי משהו אשמח לשמוע
שוב ושוב תודה -
@הלי יעקב צודק שאין לקנות רק את המארז של מותג,
כוונתי הייתה שמחשב נייח של מותג תמיד עם פלוס של מארז איכותי בהרבה, מהמארזים הזולים.אסביר יותר ברור. בארץ מוכרים או מחשבי נייח של מותגים שהמחשב כולו בנוי על ידי החברה, ויש בד"כ אחריות של שנה עד שלוש על כל העסק ביחד, או מחשבים שנבנו על ידי החנות (ואז הנושא של איכות הוא לפי כל חלק והחברה שלו). אז אמרתי שלמרות בקניית מחשב מותג יש מחיר קצת של תוספת בד"כ ביחס למפרט, אבל בונוס בעניין של המארז שדוגמתו בבניה חופשית היא בדרך כלל סט יקר בהרבה.
הנה בKSP למשל מחשבי מותג: https://ksp.co.il/web/cat/31635..61655..1537
-
כוונתי הייתה שמחשב נייח של מותג תמיד עם פלוס של מארז איכותי בהרבה, מהמארזים הזולים.אסביר יותר ברור. בארץ מוכרים או מחשבי נייח של מותגים שהמחשב כולו בנוי על ידי החברה, ויש בד"כ אחריות של שנה עד שלוש על כל העסק ביחד, או מחשבים שנבנו על ידי החנות (ואז הנושא של איכות הוא לפי כל חלק והחברה שלו). אז אמרתי שלמרות בקניית מחשב מותג יש מחיר קצת של תוספת בד"כ ביחס למפרט, אבל בונוס בעניין של המארז שדוגמתו בבניה חופשית היא בדרך כלל סט יקר בהרבה.
יעקב צודק שאין לקנות רק את המארז של מותג,
כוונתי הייתה שמחשב נייח של מותג תמיד עם פלוס של מארז איכותי בהרבה, מהמארזים הזוליםלא הבנתי
ברור שמארז הכוונה לא מארז ריק...
אבל לא הבנתי יוצא יותר יקר לקנות מוכן או לא
התבלבלתי
כתבת@dovid כתב ברכישת מחשב נייח למשרד:
בקניית מחשב מותג יש מחיר קצת של תוספת בד"כ ביחס למפרט
ולעומת זאת
בעניין של המארז שדוגמתו בבניה חופשית היא בדרך כלל סט יקר
אם ככה אז המותג לא יותר יקר
אז בקיצור לא הבנתי
שוב תודה על תגובתך המקצועית
נ.ב. אשמח אם תקרא גם את הפוסטים הקודמים כי כתבת את תגובתך לפני שכל הפוסטים שכתבתי אושרו -
זיכרון RAM - 16 גיגה
דיסק קשיח - SSD או NVMe - לפחות חצי טרה (500GB).זה מינימום שיעבוד חלק לגמרי בכל הנוגע לשימוש המלא והיומיומי.?
הוא גם יזרז עריכת וידאואני מנסה לוודאות שהבנתי כוונתך
התכוונת שלכן לא נדרש לשדרג יותר?@dovid כתב ברכישת מחשב נייח למשרד:
@OdedDvir כתב ברכישת מחשב נייח למשרד:
לדעתי מה ש@dovid כתב זה המינימום, הוא יוכל לסחוב לך 5 שנים, בתנאי שלא תעדכן גרסת windows או אופיס...
איך שאני רואה את זה, מי שקונה מחשב לא מתכנן להחליף אותו ב-5 השנים הקרובות לפחות, גם אם מייקרוסופט יחליטו שאתה חייב לעדכן את התוכנות שלהם, דבר שבעיני מאוד מסתבר.
לכן הייתי הולך על המינימום רק אם מדובר במחשב יד שניה, והמחיר שלו אטרקטיבי במיוחד, באיזור ה-1000 ש"ח.
אחרת, הייתי קונה מחשב חדיש יותר, אפשר למצוא מחשב בסיסי באיזור ה-3000 ש"ח, החומרה שלו תתן תמורה הולמת למחיר, כלומר שהביצועים שלו יהיו לפחות פי 3 בהשואה לזה של יד שניה (קפיצה של "דור" אחד של המעבד נותנת שיפור ביצועים של בין 10%-25% לעומת הדור הקודם)מהתגובה שלכם אני מנסה להבין
בעצם הכוונה היא שעדיף מעבד חדש יותר למרות שעושה רושם שהוא חלש יותר מהיד שנייה כי בסוף הוא ייתן תמורה טובה יותר@יעקב2 כתב ברכישת מחשב נייח למשרד:
תודה שוב על המענה הפרטני
@הלי כתב ברכישת מחשב נייח למשרד:
האולטרה זה החדשים (דור 15 בעצם) ובהם יש כבר גם דורות
@הלי כתב ברכישת מחשב נייח למשרד:
בכל הקשור לאחסון עדיף אחסון רב מובנה או עדיף לשדרג הן ממחיר והן מעלות
אם אתה צריך הרבה אחסון מקובל לשים HDD לאחסון וNVME לעבודה לפני שנתיים כבר כמעט לא היה הבדל ושמו הכל NVME (אלא אם זה כמויות ממש גדולות) בחודשים האחרונים חזרנו הרבה אחורה עקב עלייה של מאות אחוזים במחירים
ועוד משהו אם הווידאו זה לפעמים כאמור אז עדיף שזה יהיה משהו חיצוני ו/או שדרוג מלבד המחשב ואז המחשב יהיה ברמה טובה יותר ללא קשר לווידאו או שעדיף שזה כן יהיה משהו אחד
מה הכוונה חיצוני
לא מספיק הבנתי -
אז אמרתי שלמרות בקניית מחשב מותג יש מחיר קצת של תוספת בד"כ ביחס למפרט, אבל בונוס בעניין של המארז שדוגמתו בבניה חופשית היא בדרך כלל סט יקר בהרבה.
כל זה נכון במחשבים פשוטים
בגרפיקה וכו אני ממש ממליץ שלא לקחת מותג
אם תלך לטכנאי אמין בדר"כ רוב הרכיבים איכותיים -
@הלי אי אפשר פה להתכתב בלי סוף.
אם אתם רוצים שורה תחתונה, אני ממליץ על מחשב מותג, למשל אופטיפלקס שהמליץ פה נחמן.
הבאתי לינק למחשבי מותג, אבל לא צריך דוקא KSP יש מלא חנויות סופר איכותיות בנושא, רק תקפיד על אחריות יבואן כי זה מוכיח שהחנות נורמלית וזה לא איזה חידוש, בדל יש לך גם בונוס של אחריות 3 שנים עד הבית, מניסיון הם לרוב עמודים מאחורי זה בהחלט.
לא מסכים עם ההסתייגויות של יעקב, במחשב משרד מחשב מותג ייצא איכותי יותר תמיד אבל טיפה יותר יקר - עלות פר מפרט (תלוי במבצעים).