כיצד לתקן דליפת זיכרון בשרת?
-
זה קשקוש צורכת מינימום משאבים! אם היא גורמת לקרנל לגדול איך אתה יכול לדעת?
אגב הCaddy אמור להיות כמה מגה בודדים, אז אתה יכול להתמקד בו.
במקום לבדוק מה הבעיה בשרת בדוק מה הבעיה בCaddy:
לוגים, שגיאות וכולי.
יכול להיות שאתה תחת התקפה,
יש חומת אש שאתה יכול להפעיל לפני השרת? -
במקום לבדוק מה הבעיה בשרת בדוק מה הבעיה בCaddy:
לוגים, שגיאות וכולי.
יכול להיות שאתה תחת התקפה,
יש חומת אש שאתה יכול להפעיל לפני השרת?@dovid כתב בכיצד לתקן דליפת זיכרון בשרת?:
זה קרה עוד לפני שהיא הותקנה, בנוסף היא אותו תוכנה כמו התוכנה הגדולה, שהייתה מותקנת כבר מזמן ולא עשה בעיות אף פעם.
@dovid כתב בכיצד לתקן דליפת זיכרון בשרת?:
לא כשהוא צריך לטפל בSSE קבוע לאלפי משתמשים בו זמנית, הצריכה שרשומה עליו נורמלית לגמרי, ואין שום בעיה בלוגים.
לפי איך שזה נראה בלוגים של fail2ban אני לא תחת מתקפה (למרות שלפני שהתקנתי אותו והחלפתי פורט לSSH כנראה כן היה איזו שהיא מתקפה, אבל זה היה מזמן).
@dovid כתב בכיצד לתקן דליפת זיכרון בשרת?:
יש חומת אש שאתה יכול להפעיל לפני השרת?
השירות הזה נוסף בקונטאבו בדיוק בחודש האחרון, אולי אני באמת אנסה.
-
אתה יכול לשתף פה את הפלט של
free -m?אני פשוט חושד שהבעיה שלך היא זו - https://www.linuxatemyram.com/
-
free -m?אני פשוט חושד שהבעיה שלך היא זו - https://www.linuxatemyram.com/
@חגי כתב בכיצד לתקן דליפת זיכרון בשרת?:
free -m?➜ ~ free -m total used free shared buff/cache available Mem: 7941 6691 897 1 736 1250 Swap: 4095 0 4095@חגי כתב בכיצד לתקן דליפת זיכרון בשרת?:
אני פשוט חושד שהבעיה שלך היא זו - https://www.linuxatemyram.com/
אני גם בדקתי את זה דבר ראשון, אבל כמו שאתה רואה הזיכרון תפוס בהחלט, וגם מפריע לשרת לפעול כאשר הוא עמוס מידי.
-
שים לב שה-Virtual Memory שלך גדל בתהליך שנקרא "the-channel-bin".
בין צילומי המסך של האחרי והלפני שהעלאת יש גדילה של 1.71GB בסה"כ.
התהליך המדובר גדל רק ב-524MB. כלומר יש עוד דליפה ממקור אחר, או שיש תהליכים חדשים חבואים?
בהתחלה ציינת שיש גם מסד נתונים, איפה הוא? הוא לא ברשימה של htop.
שים לב שיש הבדלים בין זיכרון פרטי ולזיכרון Commit Size, לדוגמה:

כאן ניתן לראות שבתהליך של MariaDB יש הקצאת זיכרון HEAP של יותר מ-2GB.
תבדוק אצלך אולי זה מה שקורה. -
התהליך המדובר גדל רק ב-524MB. כלומר יש עוד דליפה ממקור אחר, או שיש תהליכים חדשים חבואים?
שים לב שיש הבדלים בין זיכרון פרטי ולזיכרון Commit Size, לדוגמה:

כאן ניתן לראות שבתהליך של MariaDB יש הקצאת זיכרון HEAP של יותר מ-2GB.
תבדוק אצלך אולי זה מה שקורה.@Jabberwock כתב בכיצד לתקן דליפת זיכרון בשרת?:
התהליך המדובר גדל רק ב-524MB. כלומר יש עוד דליפה ממקור אחר, או שיש תהליכים חדשים חבואים?ברור שיש דליפה ממקום אחר, על זה אני שואל מהיכן הדליפה. לא ניכר תהליכים חדשים, והערך שרשום בעמודה של VIRT בכלל לא קשור לתפיסת זיכרון בשרת, כיוון שהוא לא תופס זיכרון בפועל.
@Jabberwock כתב בכיצד לתקן דליפת זיכרון בשרת?:
זה redis והוא השלישי ברשימה.
תבדוק אצלך אולי זה מה שקורה.
כנ"ל התפיסת זיכרון הזו לא אמורה להיות באמת תפוסה.
-
לא בדיוק, נתפסת הקצאה לנפח.
במקום לבצע אתחול לכל השרת, הייתי מנסה לעשות אתחול לתהליך שאני חושד בו.
כלומר, אם הוא מקצה זיכרון ולא עושה בו שימוש, ברגע שהתהליך יושמד, מערכת ההפעלה תבטל גם את ההקצאות שלו. וכך תוכל להבין מה מקור הדליפה.
וגם, תוכל להריץ cat /proc/meminfo -
כלומר, אם הוא מקצה זיכרון ולא עושה בו שימוש, ברגע שהתהליך יושמד, מערכת ההפעלה תבטל גם את ההקצאות שלו. וכך תוכל להבין מה מקור הדליפה.
וגם, תוכל להריץ cat /proc/meminfo@Jabberwock כתב בכיצד לתקן דליפת זיכרון בשרת?:
כלומר, אם הוא מקצה זיכרון ולא עושה בו שימוש, ברגע שהתהליך יושמד, מערכת ההפעלה תבטל גם את ההקצאות שלו. וכך תוכל להבין מה מקור הדליפה.הפעלה מחדש של הקונטיינר דוקר כאשר התוכנות הללו עדיין עבדו על הדוקר לא עזרה
וגם, תוכל להריץ cat /proc/meminfo
כרגע הזיכרון במצב מצויין פחות או יותר אחרי הפעלה מחדש, אבל הרצתי את זה בעבר עם סינון, וזה היה הפלט:
➜ ~ cat /proc/meminfo | grep -E "MemTotal|MemAvailable|Slab|SUnreclaim|Shmem|VmallocUsed" MemTotal: 8132124 kB MemAvailable: 1031840 kB Shmem: 1268 kB Slab: 175276 kB SUnreclaim: 145920 kB VmallocUsed: 21232 kB ShmemHugePages: 0 kB ShmemPmdMapped: 0 kBכרגע זה הפלט:
➜ ~ cat /proc/meminfo MemTotal: 8132128 kB MemFree: 5281020 kB MemAvailable: 5787144 kB Buffers: 23760 kB Cached: 612268 kB SwapCached: 0 kB Active: 1628768 kB Inactive: 242760 kB Active(anon): 1245380 kB Inactive(anon): 0 kB Active(file): 383388 kB Inactive(file): 242760 kB Unevictable: 27444 kB Mlocked: 27444 kB SwapTotal: 4194300 kB SwapFree: 4194300 kB Zswap: 0 kB Zswapped: 0 kB Dirty: 36 kB Writeback: 0 kB AnonPages: 1262968 kB Mapped: 339568 kB Shmem: 1128 kB KReclaimable: 185396 kB Slab: 294532 kB SReclaimable: 185396 kB SUnreclaim: 109136 kB KernelStack: 3584 kB PageTables: 8328 kB SecPageTables: 0 kB NFS_Unstable: 0 kB Bounce: 0 kB WritebackTmp: 0 kB CommitLimit: 8260364 kB Committed_AS: 2428964 kB VmallocTotal: 34359738367 kB VmallocUsed: 20436 kB VmallocChunk: 0 kB Percpu: 2096 kB HardwareCorrupted: 0 kB AnonHugePages: 0 kB ShmemHugePages: 0 kB ShmemPmdMapped: 0 kB FileHugePages: 0 kB FilePmdMapped: 0 kB Unaccepted: 0 kB HugePages_Total: 0 HugePages_Free: 0 HugePages_Rsvd: 0 HugePages_Surp: 0 Hugepagesize: 2048 kB Hugetlb: 0 kB DirectMap4k: 169832 kB DirectMap2M: 8218624 kB -
על פניו, ולפי המידע שנתת, אין שום בעיה בזיכרון. האם כאשר חווית איטיות, הופיע ב-HTOP שימוש בזיכרון קובץ החלפה (SWAP)? אם לא, ייתכן והיה עומס על השרת בו מאוחסן ה-VPS.
-
על פניו, ולפי המידע שנתת, אין שום בעיה בזיכרון. האם כאשר חווית איטיות, הופיע ב-HTOP שימוש בזיכרון קובץ החלפה (SWAP)? אם לא, ייתכן והיה עומס על השרת בו מאוחסן ה-VPS.
כן, הקובץ SWAP בא לידי שימוש בזמן העומס, והRAM היה בשימוש של 100%
בעיה ודאי שיש, השאלה במה