כיצד לתקן דליפת זיכרון בשרת?
-
אני מנהל שרת, שבו מותקנת תוכנה יחידה שצורכת כחצי ג'יגה מהRAM, והמסד נתונים שלה צורך עוד כחצי ג'יגה, והפרוקסי ההפוך (במקרה הזה caddy) עוד בערך חצי גי'גה.
הכל ביחד אמור לקחת בערך 1.5 גי'גה, פלוס עוד קצת לשאר השירתי מערכת וכו', וכך באמת גם רשום ברשימת התהליכים בhtop וכו'.הבעיה שבסך הכללי של הRAM התפוס מידי פעם (לפעמים תוך כמה שעות) עולה פתאום ל8 ג'יגה RAM, שזה המקסימום של השרת + עוד קצת בקובץ של הזיכרון וירטואלי, ולא חוזר עד להפעלה מחדש של השרת.
מבדיקות שביצעתי הזיכרון הנ"ל לא רשום על שם שום תהליך, אלא ישירות על הקרנל של לינוקס.
זה התחיל לקרות יום אחד, בלי שבוצע עדכון או משהו דומה לפני כן עד כמה שזכור לי (אחרי שזה קרה ביצעתי עדכון לליבה עדכנית ולא עזר).
חיפשתי תהליכים מוסתרים וכדו' ולא נמצא כלום.
מה אפשר לעשות?
האם נותר רק להתקין מחדש את השרת בהתקנה נקייה? והאם זה אמור לעזור?
יש סיכוי כלשהו שזה קשור איכשהו להשמצות על קונטאבו שלפעמים הם לא מספקים את המשאבים בצורה הוגנת?
מסתבר ששכחתי לכתוב כל מיני פרטים נצרכים, אבל זה מה שאני זוכר כרגע.
אגב התוכנה והמסד נתונים פעלו בהתחלה על דוקר, וכרגע העברתי אותם להתקנה ישירה על השרת ורק הcaddy נשאר על דוקר.
-
יכול להיות שזה קשור ל contabo ואו שיש לך איזה וירוס או פריצה על השרת שלך,
אפשר לראות צילום מסך של htop ממויין על העמודה של ram? -
פה לא רואים שזה מלא, אתה צריך לנסות לעשות צילו"מ כאשר זה מגיע ליותר קרוב ל 100 אחוז
-
אין פה תוכנה יחידה, יש פה כמה.
לפחות לדיאגנוזה, תעיף הכל, תשאיר את המינימום.
גם על caddy אפשר לוותר אבל זה תלוי בצרכים שלך.
כמחפשים בעיה, תמיד לשאוף למינימום של נתונים ומשתנים.
וחבל על הכיוונים ההזויים של קונטבאו ווירוס, לא שזה בטוח שזה לא הם, אבל זה לחפש מתחת לפנס (או לחושך). על פי רוב יש בעיה ביישום/פקודה. -
פה לא רואים שזה מלא, אתה צריך לנסות לעשות צילו"מ כאשר זה מגיע ליותר קרוב ל 100 אחוז
@ivrtikshoret כתב בכיצד לתקן דליפת זיכרון בשרת?:
זה באמת כרגע לא מלא, אבל זה עדיין כפול 2 מהצריכה הבסיסית של השרת כאשר כל התוכנות פועלות, עכשיו זה כבר עלה עוד קצת

@dovid כתב בכיצד לתקן דליפת זיכרון בשרת?:
אין פה תוכנה יחידה, יש פה כמה.
יש שם עוד תוכנה אחת פועלת שצורכת מינימום משאבים (חוץ מהתוכנה והמסד נתונים שכתבתי בפוסט הראשון), ואין לי כל כך אפשרות לעצור שום דבר שם, כי הכל פחות או יותר בייצור, חוץ מאלו הכל זה רק שירותי מערכת וכדו'.
למעשה התוכנות הרציניות זה השלושה שבמעלה הרשימה, וחוץ מזה יש את התוכנה הנוספת בשם the-channel-bin שהיא צורכת פחות מכמה מ"ב.@dovid כתב בכיצד לתקן דליפת זיכרון בשרת?:
גם על caddy אפשר לוותר אבל זה תלוי בצרכים שלך.
כנ"ל, אני לא יכול לעצור אותו כרגע.
-
זה קשקוש צורכת מינימום משאבים! אם היא גורמת לקרנל לגדול איך אתה יכול לדעת?
אגב הCaddy אמור להיות כמה מגה בודדים, אז אתה יכול להתמקד בו.
במקום לבדוק מה הבעיה בשרת בדוק מה הבעיה בCaddy:
לוגים, שגיאות וכולי.
יכול להיות שאתה תחת התקפה,
יש חומת אש שאתה יכול להפעיל לפני השרת? -
במקום לבדוק מה הבעיה בשרת בדוק מה הבעיה בCaddy:
לוגים, שגיאות וכולי.
יכול להיות שאתה תחת התקפה,
יש חומת אש שאתה יכול להפעיל לפני השרת?@dovid כתב בכיצד לתקן דליפת זיכרון בשרת?:
זה קרה עוד לפני שהיא הותקנה, בנוסף היא אותו תוכנה כמו התוכנה הגדולה, שהייתה מותקנת כבר מזמן ולא עשה בעיות אף פעם.
לא כשהוא צריך לטפל בSSE קבוע לאלפי משתמשים בו זמנית, הצריכה שרשומה עליו נורמלית לגמרי, ואין שום בעיה בלוגים.
לפי איך שזה נראה בלוגים של fail2ban אני לא תחת מתקפה (למרות שלפני שהתקנתי אותו והחלפתי פורט לSSH כנראה כן היה איזו שהיא מתקפה, אבל זה היה מזמן).
יש חומת אש שאתה יכול להפעיל לפני השרת?
השירות הזה נוסף בקונטאבו בדיוק בחודש האחרון, אולי אני באמת אנסה.
-
אתה יכול לשתף פה את הפלט של
free -m?אני פשוט חושד שהבעיה שלך היא זו - https://www.linuxatemyram.com/
-
free -m?אני פשוט חושד שהבעיה שלך היא זו - https://www.linuxatemyram.com/
@חגי כתב בכיצד לתקן דליפת זיכרון בשרת?:
free -m?➜ ~ free -m total used free shared buff/cache available Mem: 7941 6691 897 1 736 1250 Swap: 4095 0 4095@חגי כתב בכיצד לתקן דליפת זיכרון בשרת?:
אני פשוט חושד שהבעיה שלך היא זו - https://www.linuxatemyram.com/
אני גם בדקתי את זה דבר ראשון, אבל כמו שאתה רואה הזיכרון תפוס בהחלט, וגם מפריע לשרת לפעול כאשר הוא עמוס מידי.