למה צריך עדיין מתכנתים
-
@צדיק-תמים כתב בלמה צריך עדיין מתכנתים:
לחפש מישהו שישב בכלא זה להתמקד בצורה ולא במטרה
מסכים איתך 1000% אבל ככה העולם העובד, אחד שעייף או לא יושן טוב, הרופא לא יתחיל לחקור למה הוא לא יושן טוב, אוליי הוא לא אוכל כמו שצריך, לא פועל מספיק, פשוט הוא יתן לו כדור לישון אז זה יתפוצץ במקום אחר.
חברות הביטוח לא רוצות, יפסידו כסף אם יש פחות תנועות
@לא-מתייאש כתב בלמה צריך עדיין מתכנתים:
חברות הביטוח לא רוצות, יפסידו כסף אם יש פחות תנועות
יש דווקא חברות ביטוח שמזהים את הפער ומציעים ביטוח לטסלה בנהיגה עצמית במחיר מופחת
https://www.lemonade.com/fsd -
@לא-מתייאש כתב בלמה צריך עדיין מתכנתים:
אני מחכה שזה יגיע לכאן, אוליי בעוד 20 שנה.
דווקא משרד התחבורה מחפש להוציא כותרות שבחנים אישור של נהיגה עצמאית של טסלה בישראל
זה עדיין לא השלב של מונית בלי נהג אבל גם זה לכאורה לא במרחק 20 שנה
https://www.geektime.co.il/report-claims-tesla-fsd-testing-is-approved-in-israel -
@לא-מתייאש כתב במה עונים ללקוחות ששואלים האם אפשר לבנות את מה שאני בונה בAI?:
האנושות בנוייה בצורה שצריך מישהו שיהיה חייב במקרה של בעייה, אני גם בטוח ב-1000% שAI נוהגת פי 10 יותר טוב מרוב רובם של האנשים, הבעייה היא במקרה של תנועה מי חייב ? וודאי לא הAI, מי ישלם ? וודאי לא TESLA, אז מי ?
אז הAI אוליי יודעת יותר טוב את החוקים אבל צריך מישהו שיוכלו ליפול עליו.אז עדיף שימותו כל שנה מליון איש העיקר שיהיה את מי להאשים?
כבר כיום יש לרכב אוטונומי 92% פחות תאונות קטלניות (הנתון הנ"ל על waymo אבל טסלה גם הרבה יותר בטוח)@צדיק-תמים אז הוא גם לא נוסע...
ודאי שלאנשים יש יכולת ביצוע טובה יותר אנשים לא יוותרו על יכולת מהירות וכו' -
@צדיק-תמים אז הוא גם לא נוסע...
ודאי שלאנשים יש יכולת ביצוע טובה יותר אנשים לא יוותרו על יכולת מהירות וכו'@קרני-פרה לא ברור לי על מה הגבת
אבל מה שייך פה דיון תיאורטי כשכבר יש עובדות בשטח
שמראות שכבר היום סטטיסטית זה טוב ובטוח בהרבה
תסתכל קצת בסרטונים מטסלה FSD או Waymo
ועל נתונים סטטיסטיים מעשרות מליוני הנסיעות שבוצעו (ב Waymo זה נתונים של חברה חיצונית!) -
@קרני-פרה לא ברור לי על מה הגבת
אבל מה שייך פה דיון תיאורטי כשכבר יש עובדות בשטח
שמראות שכבר היום סטטיסטית זה טוב ובטוח בהרבה
תסתכל קצת בסרטונים מטסלה FSD או Waymo
ועל נתונים סטטיסטיים מעשרות מליוני הנסיעות שבוצעו (ב Waymo זה נתונים של חברה חיצונית!)@צדיק-תמים מהירות נסיעה... אין כלי שנוסע במהירות נסיעה אנושית ממוצעת עם תגובות מהירות בהתאם...
אפי' על מגבלות של נסיעה כחוק אנשים לא מוכנים לשמור...
מהירות זה נתון אחד מלבד נתונים כמו למצא חניה חוקית או פשוט למצא חניה של אמפריעה לאף אחד... -
https://www.geektime.co.il/tesla-fsd-has-a-new-mad-max-mode
הכל עניין של הגדרות -
אולי מישהו יסביר לי נניח שאני מנסה לצאת מחניה היא תיתן לי קדימות? (נניח והחוק יש לה קדימות בתחל'ס הרבה אנשים נדחפים) ומה קורה אם אני מסמן לה להמשיך לסוע? ועוד מלא סיטואציות שלא זוכר כרגע שבהם לכאורה היא לא תדע להתמוד לכאורה (לא תוקף רק שואל איך זה עובד) בנוסף לכאורה לא יוכלו לעבור איתה על שום חוק כך שהיא לא ממש מעשית למי שרוצה קצת יותר...
לאחרונה עובר לי הרבה כמה הטכנולוגיה מגבילה אותנו לחוק, מה שפעם היה אפשרי לא לחגור לסוע בכל מהירות וכו' היום אם אתה לא חוגר זה מצפצף, עברת מהירות מצפצף. אותו דבר נניח בחיפוש פעם היה חיפוש גוגל כמעט כל דבר יכולת לחפש (למעט דברים קצת זכויות יוצרים) היום מלא דברים הבינה מחליטה שזה לא בטוח ולא תוכל לקבל עליהם מידע או עזרה, בכסף פעם יכלו לעשות הרבה משחקים (במזומן), היום הכל מתועד אפילו העברה בביט נרשמת) -
אולי כדאי לפצל את השאלה בין העולם הרחב לבין העולם הפרטי.
בעולם הרחב כבר דיברו רבות על ההשפעות של ה-AI, ואין לי הרבה מה להוסיף בנושא הזה.אבל בעולם הפרטי – לא פעם המשתמש ב-AI עלול להפסיד יותר ממה שהוא מרוויח.
אני לא מתכוון כאן לדרשת מוסר או לקביעה גורפת שכל משתמש AI מפסיד, אלא לנקודה עדינה יותר:ברגע שאדם פונה ל-AI, במידה מסוימת ה-AI מחליף אותו בתהליך עצמו.
נכון, האדם הוא זה שמפעיל את ה-AI, אבל חשוב לשים לב גם להיבט הזה.
היום אני רואה יותר ויותר שככל שכלי ה-AI מתקדמים יותר האדם שבוחר להשתמש בו נהיה מפעיל יבש יותר. -
נכון.
הרבה משתמשים בפורום זה, כתבו מפורשות שהם הפסיקו ללמוד/לכתוב קוד מאז שהם התחילו להשתמש בAI, ראה בשרשורים המדוברים.
ולכן? יש בזה חיסרון?
אתה נהיה יבש, פחות יודע, פחות 'מלכלך את הידיים' - וגם את הראש, גם את הלוגיקה הוא כבר קובע לך, ואם לא הוא - אז הAI השני שנתתו לו לעבור על התוכנית שיצר הA הראשון...
ולכן מה?
אנחנו לא יודעים לארוג. אנחנו צריכים תמונות של 'בית הכוסות'. חלק נרחב מהנשים לא יודעות לאפות חלות. יש כאלו שלא יודעים להחזיק עט... רוב משתמשי האינטרנט כותבים עם שגיאות כתיב מחרידות.
ולכן?
זה רע? -
נכון.
הרבה משתמשים בפורום זה, כתבו מפורשות שהם הפסיקו ללמוד/לכתוב קוד מאז שהם התחילו להשתמש בAI, ראה בשרשורים המדוברים.
ולכן? יש בזה חיסרון?
אתה נהיה יבש, פחות יודע, פחות 'מלכלך את הידיים' - וגם את הראש, גם את הלוגיקה הוא כבר קובע לך, ואם לא הוא - אז הAI השני שנתתו לו לעבור על התוכנית שיצר הA הראשון...
ולכן מה?
אנחנו לא יודעים לארוג. אנחנו צריכים תמונות של 'בית הכוסות'. חלק נרחב מהנשים לא יודעות לאפות חלות. יש כאלו שלא יודעים להחזיק עט... רוב משתמשי האינטרנט כותבים עם שגיאות כתיב מחרידות.
ולכן?
זה רע?@י.פל. כתב בלמה צריך עדיין מתכנתים:
ולכן?
זה רע?רע בעצם לא
רע באופן אישי כן - או לא. תלוי במקרה. בן אדם צריך להיות מודע לעצמו ולמה הוא עושה. זה כל מה שבאתי לומר. ההבדל בים מכונת כביסה לתיכנות על ידי AI רחוק מזרח ממערב. מכונת כביסה הוא שימוש טכני - נדיר הוא האדם שמסתכל על תכנות ב-AI כמו על מכונת כביסה. ויעידו הכורתות והפוסטים למיניהם תוכנה ש"יצרתי" כו'. כשהיצירה האנושית נהפכית להיות טכנית היא נהפכת להיות צל של עצמה. זה לא נכון בכל מקרה וזה לא כלל גורף אבל יש בזה נקודה למחשבה עבור כל אח באשר הוא.