דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • קטגוריות
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש
  • חוקי הפורום
כיווץ
תחומים

תחומים - פורום חרדי מקצועי

💡 רוצה לזכור קריאת שמע בזמן? לחץ כאן!
  1. דף הבית
  2. תכנות
  3. על כתיבה טבעית, השלמה אוטומטית, ומה שביניהם

על כתיבה טבעית, השלמה אוטומטית, ומה שביניהם

מתוזמן נעוץ נעול הועבר תכנות
7 פוסטים 6 כותבים 135 צפיות 7 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • י מנותק
    י מנותק
    יוסף בן שמעון
    כתב נערך לאחרונה על ידי

כתב בשימוש בקודקס של GPT כתחליף לגיטהאב קופיילוט:

התרגלתי להשלמות האוטומטיות הנוחות שלו.

תוך כדי מעבר בין תוספים, ההשלמה האוטומטית של קופיילוט הושבתה, ולהפתעתי גיליתי שזו חוויה מענגת לכתוב שלש שורות קוד ברצף, כמו שכתבו אבות אבותינו בימי מלחמת הסייבר בין נפוליאון ליוליוס קיסר על החומה הסינית.
    זה גרם לי לתהות עד כמה שווה התועלת של ההשלמה האוטומטית, לעומת הנזקים שלה, כשאני מצפה להשלמה אוטומטית אני לא מתרכז במה אני כותב אלא במה ההשלמה כותבת ואיפה היא טעתה. וכשההשלמה בוששת מלבוא לוקח זמן עד שאני חוזר לפוקוס וממשיך לכתוב את מה שרציתי, וכמובן כשהיא טועה מתבזבז זמן יקר בתיקון השגיאות שלה.

ומכאן תצא הקריאה למי שיש לו תובנות על יעילות או אי יעילות הכלי הזה, או דרכים לנצל אותו בצורה יעילה יותר, לשתף את הקוראים מניסיונו, וזכות הרבים תצילנו מבאגים של AI.

ChatGPT Image Jan 19, 2026, 06_33_19 PM.png

E NH.LOCALN 2 תגובות תגובה אחרונה
    5
    • dovidD מחובר
      dovidD מחובר
      dovid
      ניהול
      כתב נערך לאחרונה על ידי

אין לי את התחושה הזו.
      אני כותב המון בלי השלמה, בכמה הקשרים,
      אני ממש נהנה מההשלמה, ברוב המקרים אני לא מצפה לה מידי.
      בסינטקסים פחות מוכרים לי (למשל היום עשיתי UPDATE עם JOIN, אני תמיד שוכח איך הסדר)
      אני באמת מצפה להשלמה אבל פונה מהר לשיחת צאט אם היא בוששת מלבוא.

• מנטור אישי בתכנות והמסתעף – להתקדם לשלב הבא!
      • בכל נושא אפשר ליצור קשר dovid@tchumim.com
      תגובה 1 תגובה אחרונה
      2
      • י יוסף בן שמעון

תוך כדי מעבר בין תוספים, ההשלמה האוטומטית של קופיילוט הושבתה, ולהפתעתי גיליתי שזו חוויה מענגת לכתוב שלש שורות קוד ברצף, כמו שכתבו אבות אבותינו בימי מלחמת הסייבר בין נפוליאון ליוליוס קיסר על החומה הסינית.
        זה גרם לי לתהות עד כמה שווה התועלת של ההשלמה האוטומטית, לעומת הנזקים שלה, כשאני מצפה להשלמה אוטומטית אני לא מתרכז במה אני כותב אלא במה ההשלמה כותבת ואיפה היא טעתה. וכשההשלמה בוששת מלבוא לוקח זמן עד שאני חוזר לפוקוס וממשיך לכתוב את מה שרציתי, וכמובן כשהיא טועה מתבזבז זמן יקר בתיקון השגיאות שלה.

ומכאן תצא הקריאה למי שיש לו תובנות על יעילות או אי יעילות הכלי הזה, או דרכים לנצל אותו בצורה יעילה יותר, לשתף את הקוראים מניסיונו, וזכות הרבים תצילנו מבאגים של AI.

E מנותק
        E מנותק
        eido
        כתב נערך לאחרונה על ידי

@יוסף-בן-שמעון
        טוב, דעתי ברורה מאז ומתמיד, AI כמה שפחות... מה שלא יודעים ואין ברירה, ניחא (וגם זה בערבון מוגבל, אם תשאל אותה השאלה במילים אחרות, תקבל תשובות הפוכות לגמרי), מה שבגדר עצלות, יחסוך לך שעתיים של כתיבת קוד ויקח לך עוד שלוש שעות של דיבוג והבנה איפה הבעיה... + אם תנסה להתקדם איתו צעד קדימה, תגלה שהלכת שלוש אחורה ועוד יותר הסתבכת.

אני חושב שהמשפט כאן

ככל שתתחיל לתכנת מהר יותר כך התכנות ייקח לך יותר זמן.

The sooner you start to code, the longer the program will take.

Roy Carlson

נכון לבינה מלאכותית פי כמה.

pcinfogmachP תגובה 1 תגובה אחרונה
        1
        • E eido

@יוסף-בן-שמעון
          טוב, דעתי ברורה מאז ומתמיד, AI כמה שפחות... מה שלא יודעים ואין ברירה, ניחא (וגם זה בערבון מוגבל, אם תשאל אותה השאלה במילים אחרות, תקבל תשובות הפוכות לגמרי), מה שבגדר עצלות, יחסוך לך שעתיים של כתיבת קוד ויקח לך עוד שלוש שעות של דיבוג והבנה איפה הבעיה... + אם תנסה להתקדם איתו צעד קדימה, תגלה שהלכת שלוש אחורה ועוד יותר הסתבכת.

אני חושב שהמשפט כאן

ככל שתתחיל לתכנת מהר יותר כך התכנות ייקח לך יותר זמן.

The sooner you start to code, the longer the program will take.

Roy Carlson

נכון לבינה מלאכותית פי כמה.

pcinfogmachP מנותק
          pcinfogmachP מנותק
          pcinfogmach
          כתב נערך לאחרונה על ידי pcinfogmach

@eido
          עד גבול מסויים בינה מלאכותית הוא כלי עזר נפלא לפעמים הוא יכול לקצר תהליכים וחבל לא להשתמש בו.
          אני מסכים עם מה שאתה מתאר על מי שנותן לבינה לכתוב בשבילו וזה אכן לא כדאי
          כמו"כ אם מתסמכים על הבינה אז אתה לא מתכנן את הקוד ואם אתה לא מתכנן אז לפעמים אתה לא עולה על העובדה שאתה בעצם יכול לעשות משהו הרבה יותר פשוט - כי לא היה לך זמן לחשוב.
          בקעצר AI = Dumb code ולפעמים דווקא dumb code הוא הבחירה הנכונה

@יוסף-בן-שמעון
          מה שאני חווה הוא ש-copilot נותן הצעות מדי אגרסיביות והרבה פעמים בלי קשר למה שאני כותב אשמח מאוד אם מישהו יודע איך למתן זאת.
          הייתי מאוד שמח להשתמש בו איך ש-@dovid תיאר ובלי הפרעות מיותרות

גמ"ח מידע מחשבים ואופיס

תגובה 1 תגובה אחרונה
          1
          • י יוסף בן שמעון

NH.LOCALN מנותק
            NH.LOCALN מנותק
            NH.LOCAL
            כתב נערך לאחרונה על ידי NH.LOCAL

@יוסף-בן-שמעון כתב בעל כתיבה טבעית, השלמה אוטומטית, ומה שביניהם:

לא לחינם בכלים עדכניים כמו קודקס לא טרחו להוסיף השלמה אוטומטית. כתיבת קוד עם השלמה אוטומטית הפכה מיושנת כמעט כמו כתיבת קוד ידנית.

GPT Codex 5.2 ו-Cloud opus 4.5 הפכו את כתיבת הקוד הידנית למיותרת כמעט לחלוטין

העבודה כעת היא התכנון והגדרה ברורה של המשימה הרצויה, לא הכתיבה בפועל

אלף בוט - תמלול מדויק לתוכן תורני
            https://alef-bot.top

pcinfogmachP תגובה 1 תגובה אחרונה
            1
            • NH.LOCALN NH.LOCAL

@יוסף-בן-שמעון כתב בעל כתיבה טבעית, השלמה אוטומטית, ומה שביניהם:

לא לחינם בכלים עדכניים כמו קודקס לא טרחו להוסיף השלמה אוטומטית. כתיבת קוד עם השלמה אוטומטית הפכה מיושנת כמעט כמו כתיבת קוד ידנית.

GPT Codex 5.2 ו-Cloud opus 4.5 הפכו את כתיבת הקוד הידנית למיותרת כמעט לחלוטין

pcinfogmachP מנותק
              pcinfogmachP מנותק
              pcinfogmach
              כתב נערך לאחרונה על ידי

@NH.LOCAL כתב בעל כתיבה טבעית, השלמה אוטומטית, ומה שביניהם:

נקודה למחשבה - אם אני יודע לתכנת ואני צריך לחשוב טוב טוב איך להתנסח האם לא ייקח לי פחות זמן לכתוב את הקוד בעצמי מאשר לחשוב איך להתנסח טוב טוב?
              זה לא נכון לכל מקרה אבל....

גמ"ח מידע מחשבים ואופיס

תגובה 1 תגובה אחרונה
              2
              • משרדימ מנותק
                משרדימ מנותק
                משרדי
                כתב נערך לאחרונה על ידי

אני משתמש בקיצור Ctrl + → בכדי לא לאפשר להשלמות להשתלט לי על הקוד ולזרוע אסון.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                2
                תגובה
                • תגובה כנושא
                התחברו כדי לפרסם תגובה
                • מהישן לחדש
                • מהחדש לישן
                • הכי הרבה הצבעות

בא תתחבר לדף היומי!
                • התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.