קודים של אתר שנבנה ללקוח, האם הוא ציבורי?
-
@pcinfogmach כתב בקודים של אתר שנבנה ללקוח, האם הוא ציבורי?:
@one1010
מדובר על פועל לא על יוצר עצמאי.מה ההבדל בין יוצר סיפורים ליוצר קוד? שיוצר הקוד בוחר לתמחר לפי שעה כי המוצר שלו יותר מותאם אישית וקשה לאפיון מראש?
אני לא שם סימן קריאה אלא שאלה. מרגיש לי שאתה כותב מתוך רגש ולא באמת כללים ברורים@pcinfogmach כתב בקודים של אתר שנבנה ללקוח, האם הוא ציבורי?:
@one1010
מדובר על פועל לא על יוצר עצמאי.אם תרשו לי להגזים לרגע באמצעות משל, אולי תבינו למה אני מתכוון:
אדם נכנס לחנות לקנות חלב. הוא שואל את המוכר איפה החלב, והמוכר משיב באדיבות שהוא נמצא במקרר. הלקוח שואל כמה עולה, והמוכר אומר: 10 שקלים.
הוא מגיע לקופה, משלם, וכשכבר עומד לצאת, המוכר עוצר אותו ואומר שצריך להוסיף מע"מ. הלקוח, שלא הכיר את המושג, משלם.הוא שוב מנסה לצאת, ואז המוכר מודיע לו שיש גם תעריף נוסף על שירות אדיב. הלקוח, בלית ברירה, משלם שוב.
הוא יוצא, נכנס לרכב – והמוכר דופק על החלון ומודיע שצריך גם לשלם על החניה. הלקוח נאנח, חורק שיניים ומשלם.
כשהוא סוף-סוף מגיע לשער החנות, המוכר שוב מופיע ומבקש דמי שמירה.ברור שזו הגזמה, ואף אחד לא באמת יקנה בחנות כזו – אלא אם כן זו החנות היחידה שהוא מכיר, ואם הוא צריך חלב – פשוט אין לו ברירה.
מה שאתה מתאר הוא חוסר הוגנות, כללי המשחק הם שקיפות של המחיר
אבל האם כל חילוק הוא לא הוגן? אתה נגד טיסות לואו קוסט שכל תוספת קטנטנה עולה מחיר מופקע? -
@pcinfogmach כתב בקודים של אתר שנבנה ללקוח, האם הוא ציבורי?:
@one1010
מדובר על פועל לא על יוצר עצמאי.ברור, הבאתי את זה להמחשה שיכולים להיות 2 סוגי העסקה וכדו'
-
@צדיק-תמים כתב בקודים של אתר שנבנה ללקוח, האם הוא ציבורי?:
אני מבין שאתה מדבר על אנשים מאוד מסוימים ולא באופן כללי, קשה לדבר על משהו שלא ברור אם כמה ואיפה קיים
כנראה שלא נפגשתם בהתנהגות זו. ואני מתקשה לתאר לך את זה כי אתה לא מסוגל לדמיין זאת. ולכן כשאתה שומע שיש מי שמבקש כסף על משהו אתה שואל למה לא?
בוא ניקח את הדוגמא שהביאו למעלה:
לקחת עוד כסף על העברת הגרפיקה.
אם כולם ככה עושים וזוהי הצורה בהחלט למה לא?
אם אתה החלטת שכך אתה רוצה לעבוד - למה לא?
אבל אם אתה עושה זאת בצורה ערמומית או סתם כי פתאום קלטת שאתה יכול להרוויח עוד לוקסוס על הדרך (בזמן שבתחילה בכלל לא התכוונת לקחת כסף זה מהלקוח). או ואבוי! -
מה שאתה מתאר הוא חוסר הוגנות, כללי המשחק הם שקיפות של המחיר
-
מה ההבדל בין יוצר סיפורים ליוצר קוד? שיוצר הקוד בוחר לתמחר לפי שעה כי המוצר שלו יותר מותאם אישית וקשה לאפיון מראש?
יוצר סיפורים זה מתכנת שיש לו מוצר Saas.
מי ששילם על כל הבניה זה מי שהזמין כתיבה מסופר על הסיפור של סבא שלו, שילם לפי שעות עבודה וקיבל את הסיפור לשימושו החופשי.
אישית אני לא משתף את הקודים וצורת הבניה, כיוון שלדעתי חלק ניכר מהתשלום שאני לוקח הוא על צורת הבניה, ולא על התוצאה שרוב הלקוחות שלי יכולים לעשות אותם לבד.
-
-
רק תבהיר את זה מראש
כמובן.
תמיד הכל חתום מראש. -
@יאנג-בוי כתב בקודים של אתר שנבנה ללקוח, האם הוא ציבורי?:
אישית אני לא משתף את הקודים וצורת הבניה, כיוון שלדעתי חלק ניכר מהתשלום שאני לוקח הוא על צורת הבניה, ולא על התוצאה שרוב הלקוחות שלי יכולים לעשות אותם לבד.
אין בעיה, רק תבהיר את זה מראש
ומי שלא הבהיר מראש כי לא חשב על הנושא וכשזה הגיע לדיון הוא בא לכאן ושאל, למה הוא אמור להפסיד? אם יש מנהג בזה אמורים ללכת לפי המנהג לענ"ד.
-
@יוסף-בן-שמעון כתב בקודים של אתר שנבנה ללקוח, האם הוא ציבורי?:
בר מן דין, עצה טובה קמ"ל, אני לא מאמין שבעל מקצוע אמור לנהוג ברכושנות בדברים שהוא בונה, זו לא הדרך הנכונה לעשות חיל, לא פרקטית ולא תדמיתית.
קחו את התגובה הזאת כאבן דרך.
זה קשה מאוד לעיתים, אבל זה נכון למעט מקרים ממש ספציפיים.