אקסל: ערך מספרי לא מתנהג כצפוי
-
נתקלתי בתופעה שלא הכרתי
יש לי תאים המכילים ערכים ומעוצבים כמספר
(וכידוע זה לא משנה, כי גם ערך מספרי שמעוצב כטקסט ניתן לבצע עליו חישובים)
אולם בפועל חלק מהתאים לא מתנהג כמצופה (B2 + B7)מישהו יכול להחכימני?
מצורף קובץ דוגמא
אקסל לדוגמא.xlsx -
@mekev כתב באקסל: ערך מספרי לא מתנהג כצפוי:
איך אני רואה מה התו הנסתר?
הטריק שלי? העתקה ללוח ובדיקת תוכן הלוח (inside clipboard), יש שם הצגת hex ואז אפשר לחפש מה התו שקוד ה-hex מייצג
או אפשר להדביק לוורד וללחוץ alt+x אחרי התו הנסתר כדי לקבל את הקוד שלו
או (הכי קל) אפשר להדביק ל-babel pad שמציג לך את השם של התו שליד הסמןגם בתאים B5+B6 יש את אותו סימון
אצלי אין...
-
אני נכנס לvscode.dev, פותח קובץ חדש ומדביק את העמודה, מחפש עם ביטוי רגולרי את כל מה שלא רצוי (בד"כ משאיר אות, רווח וקפיצת שורה) מוחק ומעתיק חזרה לעמודה באקסל.
זה באמת בכלל לא מתאים לאדם מן השורה וגם לא נוח עבורי, אני מתקשה להבין למה אין אפשרות נוחה לנקות תווים נסתרים או לפחות לעשות trim בעת העתקה מהדפדפן (לא מצאתי גם תוסך לזה, ולזכרוני היה נראה לי שהתוסף לא יכול לקבל הרשאה לתיקון העתקה). -
@dovid כתב באקסל: ערך מספרי לא מתנהג כצפוי:
(לא מצאתי גם תוסך לזה, ולזכרוני היה נראה לי שהתוסף לא יכול לקבל הרשאה לתיקון העתקה)
document.addEventListener('copy', (event) => { const selection = document.getSelection(); event.clipboardData.setData('text/plain', selection.toString().toUpperCase()); event.preventDefault(); }); document.addEventListener('cut', (event) => { const selection = document.getSelection(); event.clipboardData.setData('text/plain', selection.toString().toUpperCase()); event.preventDefault(); });
אם ככה התוסף יכול להזריק content script לכל האתרים
-
בקובץ אקסל למעלה יש ערכים שלא רואים כמו ש @yossiz אמר, הערך שלא רואים הוא unicode value 253.
הנה נוסחא שמוציאה את זה=TRIM(CLEAN((SUBSTITUTE(B2, CHAR(253), ""))))
מצאתי את הערך הבעייתי עם:
=code(התא הבעייתי)
זה מחפש ערכים שהם non-printable ומחזיר את הערך המספרי שלהם.
-
@Whenever כתב באקסל: ערך מספרי לא מתנהג כצפוי:
הנה נוסחא שמוציאה את זה
חלקית?
זה מאפשר לבצע חישוב ישיר על התא כמו=B2*10
אבל פונקציית
SUM
עדיין לא מחשבת את ערך התא@yossiz אצלי גם מותקן אופיס 365 וניסיתי למצוא את ההגדרה שתוסיף לי את הסימון חץ הנ"ל של התו הנוסף
ידוע לך מהי ההגדרה? -
@mekev כתב באקסל: ערך מספרי לא מתנהג כצפוי:
@Whenever כתב באקסל: ערך מספרי לא מתנהג כצפוי:
הנה נוסחא שמוציאה את זה
חלקית?
זה מאפשר לבצע חישוב ישיר על התא כמו=B2*10
אבל פונקציית
SUM
עדיין לא מחשבת את ערך התאזה בגלל ש SUM מחשב רק מספרים המוגדרים כמספרים
=NUMBERVALUE(TRIM(CLEAN((SUBSTITUTE(B2,CHAR(253),"")))))
הנה פונקציה שמגדירה את התוצאה כמספר ועכשיו SUM עובד.
מקווה שזה עוזר