Debugging על ViewModel ב-WPF
-
@Mordechai-0
אתה יכול להרחיב קצת על מה האפשרות הזו עושה (ובפרט למה זה לא ה-default?)
תודה -
@pcinfogmach יש כמה מצבי exception שיכולים לקרות תוך כדי דיבוג
א) חריגה שנזרקה מתוך קוד שלך והולכת להיות מטופל בתוך קוד שאתה כתבת, כלומר, זה בתוך בלוק של try/catch שאתה כתבת
ב) חריכה שנזרקה מתוך קוד שלך והולכת להיות מטופל, אבל לא על ידי קוד שלך (מי שקרא לפונקציה של הוסיף מסביב לקריאה try/catch)
ג) חריגה שנזרקה מתוך קוד ספרייה - לא קוד שלך, והולכת להיות מטופלת על ידי קוד הספרייה
ד) חריגה שנזרקה מתוך קוד ספרייה - לא קוד שלך, והולכת להיות מטופלת על ידי קוד שלך - אין בלוק try/catch של הספרייה אבל אתה עטפת את הקריאה עם try/catch
ה) חריגה שלא מטופלת כללהכללים מתי VS עוצר את הדיבאגר בעת זריקת חריגה תלויה בכמה הגדרות
רמה ה) תמיד גורם לדביאגר לעצור
השאר תלויים בהגדרותבמקרה שלך מדובר החריגה שנזקרה מתוך הקוד שלך וטופלה על ידי ספריית XamlLoader של הפריימוורק (כמו שאתה רואה בתמונה, כאשר נטענת קובץ xaml זה קורה בתוך בלוק של try/catch)
כנראה שההרכב של ההגדרות שלך גורמות שחריגה זו לא תעצור את הדיבאגר עד שהיא לא תגיע למצב ה) - חריגה לא מטופלת - ולכן העצירה קרתה רק בתוך קוד של הפריימוורק
אחרי הקדמה זו תקרא את תיעוד ההגדרות
https://learn.microsoft.com/en-us/visualstudio/debugger/managing-exceptions-with-the-debugger?view=vs-2022
ותבדוק אם אתה מצליח להבין למה זה קרה
שים לב שאפשר להגדיר כל תת-טייפ של exception עם הגדרה שונה, ויש גם הגדרות כלליות כמו מה ש @Mordechai-0 הביא - Just My Codeבינתיים לא התעמקתי בתיעוד בצורה מספקת להבין בדיוק הכללים
-
אגב, אני לא מפתח WPF אבל יצרתי פרוייקט דמו כדי לבדוק את הנושא
הוספתי לפרוייקט שלי UserControl ובתוך הconstructor זרקתי שגיאה
אצלי הדיבאגר עוצר בתוך הקוד שלי בשורה שאני זורק את השגיאה (ב-catch ולא בזריקה הראשונה בתוך ה-try)
אני לא יודע מה שונה אצלך, אם זה שינוי של הגדרות, או קלאס שונה של exceptionשים לב בתמונה גם לכותרת הודעת השגיאה (User-Unhandled) וגם להגדרות וקישור להגדרות נוספות
אם אני אומר לדיבגר להמשיך ולהתעלם מהשגיאה, אז אני מגיע לקוד שאתה הבאת אחרי כמה עצירות ביניים שבינתיים לא הבנתי טבען (אני צריך ללחוץ continue איזה ארבע פעמים כדי להגיע לשם)
-
@yossiz כתב בDebugging על ViewModel ב-WPF:
אגב, אני לא מפתח WPF אבל יצרתי פרוייקט דמו כדי לבדוק את הנושא
הוספתי לפרוייקט שלי UserControl ובתוך הconstructor זרקתי שגיאהאכן במקרה כזה אין לי בעיות הבעיות מתחילות כאשר אני משתמש במבנה MVVM ויש בעיה במודל או ב-ViewModel (שם עיקר הכוח של wpf בא לידי ביטוי). נכון אפשר להסתכל על פרטי השגיאה אבל זה די מתסכל לא להגיע ישר לבעיה ולתקן כמו שאני רגיל.
מה שכתבת בהחלט עזר לי להבין יותר. התיעוד בכל הנושא הזה מאוד לא ברור לי. ובפרט מה בדיוק עושה מה ש@Mordechai-0 אמר Enable Just my code. הנסיון שלי הוא ש-visual studio הוא תוכנה מורכבת וכשמתחילים לשנות את ההגדרות אם לא באמת מבינים מה עושים אזי עדיף לא לשנות. -
@pcinfogmach כתב בDebugging על ViewModel ב-WPF:
ובפרט מה בדיוק עושה מה ש@Mordechai-0 אמר Enable Just my code
האופציה הזאת מאפשרת לדבג קוד חיצוני שאינו חלק מהפרוייקט שלך, לצורך הדוגמא: אם הכנסת break point באיזשהו מקום בקוד ואתה מתקדם שורה שורה עם F10 או F11, אז אם Enable Just my code מופעל F11 לא יכנס לפונציות שהם לא בקוד שלך, אם הוא מבוטל זה יכנס גם לקוד שהוא ממקור חיצוני באמצעות דה-קומפלציה (או source link).
בקשר ל-default, זכור לי שזה השתנה בין הגרסאות של visual studio.
-
@Mordechai-0
שוב נתקלתי בבעיה זו והעצה שלך לא עזרה...
-
שוב נתקלתי בבעיה זו והעצה שלך לא עזרה...
תנסה לעקוב בחלונית ה - call stack אחרי המקום בקוד שלך שבו החריג נזרק.
-
הבעיות מתחילות כאשר אני משתמש במבנה MVVM ויש בעיה במודל או ב-ViewModel
ניסיתי גם ככה, ולא הצלחתי לשכפל את הבעיה שלך...
הוספתי ל-vscode תוסף template studio ויצרתי פרוייקט עם מבנה MVVM וכל שאר ה-goodies שהם מציעיםהוספתי ל-viewmodel אקראי איזה חריגה בטיפול של אירוע, ו... הכל עובד מצויין, הדיבגר נעצר בדיוק על החריגה
מה שונה אצלך?
יצויין שכל ההגדרות אצלי הם בררות מחדל
-
@yossiz גם אני נתקל בבעיות האלו, ולפעמים אפילו התוכנה נסגרת מבלי לציין שום exception, קשה לשחזר את זה כי זה קורה רק בפרויקטים גדולים עם קוד אסינכרוני, לדוגמא יש לי Task.Run שבתוכו יש try/catch שהוא נקרא ממתודה אסינכרונית אחרת שגם היא עוטפת אותו ב - try/catch, ואז עם כל הבלגן הזה פתאום נופלת לך שגיאה במקום לא ברור. בפרויקטים קטנים זה פשוט לא קורה.
לפעמים אפילו vs מציב לי את השגיאה בפונקציה שמריצה את ה thread הראשי באתחול האפליקציה.