התייעצות ברכישת דומיין
-
@mekev לדעתי תיקח סיומת של ovh
היא חברה מסודרת
המחיר לא משתנה אחרי שנה (בשונה מהסיומת בחינם)
שרתי הdns שלהם עובדים חלקיש כאלה ש10 שניות אחרי רכישת דומיין מעבירים את שרתי הdns לשרות https://www.cloudflare.com/
לניהול -
- האם יש נפק"מ לסיומת או שניתן לקחת גם סיומת של גינאה או זימבבואה, והעיקר שזה מוצא חן בעיני
לא, שים לב שיש אי נוחות בקריאת סיומות לא מוכרות ושאינם מילה.
- האם חוץ מהמחיר, יש הבדל דרך איזה רשם דומיינים אני רוכש את הכתובת (במידה ויש, אשמח לפירוט)
יש בהחלט, זה נכס ועדיף שזה לא תהיה חברה זבל או חברה שמקבלת את השירות מחברה אחרת וכדומה.
אני למשל לא קונה co.il גם כשאני צריך בגלל הסיבה הזאת, כי כל החברות כמעט שמספקות co.il הם חברות שטיבל-בוטיק.- ישנם דברים נוספים חשובים עלי לתת את הדעת לפני רכישת הדומיין?
לא.
כפי שהמליץ @A0533057932 גם אני ממליץ על OVH מצד המחיר,
דומיינים של com והרבה אחרים אני קונה בcloudflare, שניהם חברות שקופות מאוד.
בכל מקרה כפי שאמר @A0533057932 אני מנהל א הDNS בcloudflare. -
אגב
אפשר לרכוש את הדומיין ישירות מcloudflare (זה מה שאני עשיתי)
הם לא לוקחים עמלה כך שסביר להניח שזה הכי זול שתמצא -
@A0533057932 כתב בהתייעצות ברכישת דומיין:
לפום ריהטא יש שינוי מחיר
-
@mekev כתב בהתייעצות ברכישת דומיין:
לפום ריהטא יש שינוי מחיר
איפה כתוב פה שיש שינוי במחיר?
-
-
@mekev אכן כבר כמה שנים זה ככה,
אבל זה מאוד שקוף השינוי ביחס לחברות אחרות.
אם המחיר זה לא פקטור משמעותי, קנה בcloudflair וככה תרויח לעבוד מול פחות גורמים.
בהרשמה לחברות האלה חובה לספק פרטים אמיתיים ולהיות כנה איתם, כי הם בסדר גמור עם הפרטיות וכשמסתבכים איתם זה בלגן. -
@mekev כתב בהתייעצות ברכישת דומיין:
לפום ריהטא יש שינוי מחיר
שינוי של דולר?
אתה רוצה לבדוק מה השינוי בדומיינים אחרים?
נ.ב. המחיר נשאר קבוע לאחר העליה של הדולר כמדומני ל10 שניםאבל אכן היה עלי להדגיש שיש עליה של דולר בין השנה הראשונה לשנים הבאות
-
בגדול קיבלת תשובות.
אוסיף לך מנסיוני- לא להשתמש בדומיינים חינמיים בשום אופן
- המגע היחיד שיש לי עם רשמי דומיינים זה רכישה והפניה לCF (קלאודפלייר) וחידושים
- יש לך כעת בCF דומיין UK בכ5 דולר, או COM באיזור 10 דולר. חושב שהכי חכם לקנות דרכם.
- אני לא אוהב את הרעיון של OVH אני לא רוצה שהדומיין שלי ישוייך לחברה כלשהי. אני רוצה משהו כללי ובלתי תלוי ככל האפשר
-
@yoel3 כתב בהתייעצות ברכישת דומיין:
- אני לא אוהב את הרעיון של OVH אני לא רוצה שהדומיין שלי ישוייך לחברה כלשהי. אני רוצה משהו כללי ובלתי תלוי ככל האפשר
המחיר אבל הוא בעלות דומיין יקרה משמעותית
ובמיוחד בשנה השנייה וכד' -
@צדיק-תמים זה חברה גדולה ומוכרת.
בסופו של יום אני זקוק לחברות ואין לי מנוס מזה
אבל בדומיין שהדומיין הוא מפתח הזיהוי והגישה שלי,
אני מעדיף לרשום תחת גוף ציבורי בלתי תלוי "יחסית"@A0533057932 כתב בהתייעצות ברכישת דומיין:
ובמיוחד בשנה השנייה וכד'לא יקר משמעותית., יקר באחוזים אולי
נכון שזה יעלה לי עוד 3 דולר לשנה (!!!)
אבל אני לא תלוי בחסדי OVH שעלולים לסמן אותי ולחסום לי את החשבון כי משהו לא בא להם בטובטרחת והרמת אתר? פרסמת אותו? השקעת בו זמן כוח וכסף?
תוסיף כמה שקלים לשנה שלמה ויהיה לך יותר שקט -
@yoel3 אם אתה מדבר כבר על הנושא, לא כל הסיומות שווים לטובה: יש כאלו ששייכים לחברות עמומות ומגיעים עם תנאי שימוש מוזרים, לא עשיתי שיעורי בית על הנושא אז לא אכתוב פרטים, אבל זכור לי סיפורים מוזרים בחדשות על סיומות מסויימים (יש אחד שאוסר על בעל הדומיין לפרסם דברים נגד justin beiber אאל"ט)
-
@yoel3 כתב בהתייעצות ברכישת דומיין:
@צדיק-תמים זה חברה גדולה ומוכרת.
בסופו של יום אני זקוק לחברות ואין לי מנוס מזה
אבל בדומיין שהדומיין הוא מפתח הזיהוי והגישה שלי,
אני מעדיף לרשום תחת גוף ציבורי בלתי תלוי "יחסית"@A0533057932 כתב בהתייעצות ברכישת דומיין:
ובמיוחד בשנה השנייה וכד'לא יקר משמעותית., יקר באחוזים אולי
נכון שזה יעלה לי עוד 3 דולר לשנה (!!!)
אבל אני לא תלוי בחסדי OVH שעלולים לסמן אותי ולחסום לי את החשבון כי משהו לא בא להם בטובטרחת והרמת אתר? פרסמת אותו? השקעת בו זמן כוח וכסף?
תוסיף כמה שקלים לשנה שלמה ויהיה לך יותר שקטהנושא פה כמדומני על דומיין שלא אמור להיות מפורסם לקהל הרחב
הוא יוצר לשימושים פרטיים -
@yossiz כתב בהתייעצות ברכישת דומיין:
@yoel3 אם אתה מדבר כבר על הנושא, לא כל הסיומות שווים לטובה: יש כאלו ששייכים לחברות עמומות ומגיעים עם תנאי שימוש מוזרים, לא עשיתי שיעורי בית על הנושא אז לא אכתוב פרטים, אבל זכור לי סיפורים מוזרים בחדשות על סיומות מסויימים (יש אחד שאוסר על בעל הדומיין לפרסם דברים נגד justin beiber אאל"ט)
נכון
לכן עדיף סיומות ציבוריות יחסית
יש לי סיומת מסויימת של מדינה באירופה והם מחייבים אזרחות באירופה
יש ארצות שמחייבות סימן מסחרי רשום וכוCOM ושל ארצות נורמליות לענ"ד עדיף מאשר חברה מסחרית כמו OVH שעלולה לחסום לי את החשבון כולו על ספאם / זכויות יוצרים / האקינג או כל דבר שיחליטו להאשים אותי בו