מצלמה... מחשמלת!
-
@magicode אמר במצלמה... מחשמלת!:
תיקח חוט בעובי שערה באורך 30 ס"מ. כלומר תפרק מחוט חשמל גמיש.
תצפה את הקצוות באיזה חומר מבודד. ותחבר את שני הקצוות לכל קצה בקבל. מובטח לך שזה יתפרק. אם היה לזה מספיק כח החוט היה מאדים.לדעתי אין עניין בחוט דק. להיפך, כגודל ההתנגדות כך גודל הפריקה.
-
אני רואה שחשמלאים יש כאן,
לעניין האלקטרוניקה, יש פה מישהו שיכול להגיד לי את הסיכויים שאצליח לתקן את העדשה? -
אני לא מתבלבל. ככל שהחוט טוב יותר עבה יותר ההתנגדות נמוכה יותר. תבדוק את זה.
-
אמנם הנחושת מעבירה חשמל, אך יש לה התנגדות מסוימת.
שמעתי משל, זה כמו לנסוע בכביש. ככל שהוא אורך ומשובש כך יותר הנסיעה יותר קשה/איטית. -
המציאות היא מקור. החוט הדק יאדים. והחשמל שיעבור דרכו יופחת ככל שהחוט יהיה ארוך יותר.
לעומת זה חוט עבה לא מאדים וגם החשמל לא פוחת לאוך החוט. -
זה שהחוט העבה לא יאדים אין זה אומר שהאנרגיה לא יצאה.
זה כמו שתחמם מחט בכיריים ביתיות עד שתאדים. ולעומת זאת תחמם ברזל עבה בכיריים תעשייתיות, יקח לך הרבה זמן עד שיאדים. -
ובדקתי במולטי מטר, גיד באורך 100 מ' לעומת כמה סנטימטרים. ברור שההתנגדות גדולה בחוט הארוך. (אמנם, קשה מאוד למדוד את הערכים הללו, כי זה כמה אוהמים בודדים).
-
@golanart אמר במצלמה... מחשמלת!:
כי מדובר במתח מאד גבוהה, אבל זרם נמוך מאד.
מה הכוונה?
והאם אתה בטוח בזה? -
@מנצפך אמר במצלמה... מחשמלת!:
(עיקר הסכנה בחשמל AC הוא השיבוש שנגרם למערכת העצבים. עיין https://he.wikipedia.org/wiki/מלחמת_הזרמים)
@golanart אמר במצלמה... מחשמלת!:
לגבי AC או DC, אם לוקחים את שניהם במתחים גבוהים, הDC הרבה יותר קטלני!
???
-
-
@golanart
לא דיברתי על נתיך. אני מדבר מהנסיונות שלי בתור ילד. לעשות גוף חימום. הייתי לוקח טרנספומטור של 12 וואלט. ומחבר חוץ דק מאוד. כמו חוט של אוזניות. שרפתי הרבה טרנספומטורים שלא עמדו בזה. עד שמצאתי טרנפומטור אחד טוב. שהחזיק את זה כמו שצריך. -
@golanart עדיין, מה הכוונה?
מה זה זרם ומה זה מתח?
אתה מתכוון שמדובר בכמות קטנה מאוד?
31/46