המלצה על מצלמה
-
-
@www אמר בהמלצה על מצלמה:
@yits אמר בהמלצה על מצלמה:
זה לא בדיוק חדש, מה זה אומר?
כתוב שהקופסה נפתחה ונראה כחדש.
-
-
ברשותך,
במצלמות דיגיטליות, מעבר לחלקים האופטיים שהם כמובן חלק חשוב ביותר,
יש גם את החלק של המעבד והאלגוריתמים של ההמרה לדיגיטלי,
שמשפיעים בצורה דרסטית על הגרעיניות של התמונה בתנאי תאורה יותר נמוכים (= ISO גבוה),
כמו גם על זמן ההפרש בין צילומים,
ושלא לדבר על יכולות הווידאו שהשתנו בתקופה האחרונה ללא היכר.היות וב - 2010 המצלמות הדיגיטליות היו יחסית "בחיתולים",
המעבדים ויכולות הווידאו השתנו מאז בלי היכר,
כך שאני לא בטוח שכדאי להשקיע כיום על מצלמות מהתקופה ההיא.זאת רק דעתי האישית, תרגיש חופשי לחלוק עליה.
-
@shraga ,
תרשה לי גם לחלוק קצת עליך,לגבי ה 5 מגה פיקסל או 50 אין לזה משמעות בלי הגדלה משמעותית.
אבל הסיבה שהתמונות שהעלית מוצאות חן בעיניך זה בגלל שהן צולמו באור יום בחוץ.
כל מצלמה פשוטה תוציא בשמש (לא ישירה) תוצאות נהדרות.ובמחילה מכבודך, הצבעים בתמונות שהעלית "לא משהו".
העולם ממש לא "הולך אחורה" בתחומים האלו...
-
עצם זה שאתה מדגיש שמדובר בחיישן CMOS,
זה כנראה בגלל שבמצלמות הדיגיטליות הראשונות השתמשו ב CCD,
וה"חדשות" עברו ל CMOS, ובתקופה ההיא טרחו להדגיש ולהבליט את זה.
כיום אתה פגשת מצלמה כלשהיא שהיא לא CMOS?ולעצם היכולות של המצלמה ההיא,
אני לא מערער על ההשוואות המקיפות שביצעת בשעתו ומן הסתם אכן מדובר במשהו שהיה איכותי,
אבל מי כמוך יודע שאין מה להשוות "פנטיום דואל קור" הכי מתקדם שיש, ל"סתם I3" בסיסי של היום...אם הדגם ההוא נתן ביצועים טובים עם המעבדים של אז,
מן הסתם תמצא את הדגם המקביל של היום עם ביצועים טובים פי 5... -
@איש-אחד אמר בהמלצה על מצלמה:
אבל מי כמוך יודע שאין מה להשוות "פנטיום דואל קור" הכי מתקדם שיש, ל"סתם I3" בסיסי של היום...
אם הדגם ההוא נתן ביצועים טובים עם המעבדים של אז,
מן הסתם תמצא את הדגם המקביל של היום עם ביצועים טובים פי 5...לא תמיד השדרוג של המעבדים הוא במהירות לפעמים הוא בכמות הליבות,
וכל אחד צריך לעשות חישוב לפי הצרכים שלו איזה דור מתאים.אבל במרווח של 5 שנים +, אתה וודאי צודק שהחדש הרבה יותר טוב.
-
@GolanArt, @איש-אחד, @yits - והמתנדבים בעם =
אם תועילו להכין ולערוך 'מדריך לקניית מצלמה', ע"פ חלקיה היותר משנים ודרסטיים, תוך מתן הסבר מה משמעותו [אפי' בקצרה] של כל מרכיב ואלגורית'ם, כדי שמי שמתעניין ברכישת מצלמה, יבין סוף סוף מה יש במצלמה שהוא קונה, על מה כדאי לו לשם יותר / או פחות, וכדו', כיד הדימיון המקצועי עליכם לטובה, תבורכו בכל הברכות.
אני באופן אישי אשמח לקרוא יותר על החלק של 'מצלמות הרפלקס' עדשות, וכו'.
עריכה: @shraga הקדים אותי - אבל אני כולל הכל בתוך בקשתי כמובן.. -
@shraga אמר בהמלצה על מצלמה:
@yits אולי תיתן הסבר קטן כמיטב המסורת... על ההבדלים בין חיישן ccd לcmos?
האמת שלא כ"כ התעמקתי במה זה אומר?.
אבל מכיוון שהדרישה של רוב בני אדם היא שתהיה להם מצלמה שתגיב מהר, ושלא יצטרכו לחכות מידי הרבה בין תמונה לתמונה.
אני עשיתי חיפוש על כל מיני דגמים בזמנו על קצב צילום עד שראיתי שצריך להתמקד בסוג החיישן שיהיה CMOS ואז נקבל קצב צילום מהיר.
בקיצור הדרישות הבסיסיות כיום למצלמה זה חיישן מסוג CMOS (יש גם שמות שונים אבל העיקר לא CCD).
וגם להחליט מה אתם מעדיפים צמצם גדול או זום גדול.
אם תקח לדוגמא את המצלמות של קנון מהסדרה SX תראה שבדגמים החדשים עם זום אופטי של 40 הצמצם נהיה יותר קטן (אגב לא לטעות צמצם גדול זה אוצר מספר קטן), מהדגם עם זום 20 או 25.כיום אני כבר אוחז במלצמה השניה שלי ולכן כמובן הדרישות נהיו יותר גבוהות ולן אני חפשתי גם חיישן גדול וסופר זום ו @איש-אחד טען בזמנו שא"א לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, אבל מצאתי את הדגם של פנסוניק TZ110 שהוא עונה על ההגדרה הזו (אבל המחיר בהתאם).
-
@shraga אמר בהמלצה על מצלמה:
@yits פחות חשוב מהירות התגובה, מה שהכי חשוב זה האיכות, למה נתפסת לפרט השולי (לכאורה) הזה?
בשביל האיכות בחרתי בפנסוניק עם עדשת לייקה.
וגם הסתכלי על מעבד תמונה שיהיה כמה שיותר חדש.והמומחים תמיד יגידו לך שזה לא משנה כמות המגה פיקסל משנה הצפיפות וגודל החיישן.