עבודה בתכנות ממספר מחשבים
-
ב"ה התחלתי לעבוד לאחרונה ביותר מממחשב אחד, היינו, שיש לי את המחשב האישי שלפעמים אני נסחף קצת לתוך איזה משהו ועובד ממנו, ויש לי את המחשב של העבודה שבו אני עובד כבדרך קבע,
אני צריך את שניהם, כי הרבה מהזמן אני צריך דווקא את של העבודה, אבל מצד שני המחשב האישי הרבה יותר חזק ממנו..
את התוכנות הבסיסיות, פייתון, vsc וויז'ואל סטודיו, יש לי בשניהם, הבעיה שלי היא בעיקר קבצי הקוד עצמם..
אני צריך שהקבצים של שני המחשבים יהיו נגישים משני המחשבים, א"א לגשת ממחשב אחד לשני, כי לא תמיד הם באותה רשת או דולקים, לכן אני צריך פיתרון של צד שלישי קבוע ששני המחשבים יישמרו עליו את הקבצים,
ניסיתי את וואן דרייב וגוגל דרייב - זוועת עולם.
חשבתי על כיוון של שרת לינוקס בענן שישמש כשרת קבצים ftp בלע"ז או משהו כזה, אבל רגע לפני, אמרתי אולי נתייעץ כאן ויוכלו לעזור לי מניסיון, על משהו טוב, שיתחבר ככונן רשת למחשב או לIDEs ויהיה מאובטח היטב.
חשוב לי להדגיש שאיני משופע בממון (שרת לינוקס יש לי משהו בסיסי שיספיק לי לענ"ד לפחות לשנה הקרובה בחינם באורקל)
-
-
@מוטי-מן
אם הצורך בשיתוף הוא רק לקבצי קוד אני מצטרף לחבריי,
הפיתרון שייתן לך את המענה ההכי טוב הוא גיטהאב.
במידה שיש לך בעייה עם שכחה של לעשות קומיט כל פעם, @dovid הציע בפוסט הנ"ל לעשות קומיט אוטומטי אני לא משתמש עם זה אז לא יודע לייעץ לך איך לעשות את זה בפועל.
במידה שיש לך איזשהוא אי הבנה באיך להשתמש עם גיט תפתח פוסט נפרד בו תפרט עם מה לא הסתדרת,
גיט בכללי הוא כלי שכל מתכנת חייב להכיר. -
@ivrtikshoret אני מכיר את הגיט והשתמשתי בו כמה פעמים, אבל זה לא ממש נוח לי, כי יש לי בתיקייה הראשית כל מיני קבצי עזר, ותיקיות של כל מיני מאגרים, ורישומים שכתבתי לעצמי, וגם העניין של הקומיט באמת הציק לי, ומה שבעיקר מפריע לי, שזה לא כל הקבצים יחד נגישים לי, אלא כל מאגר נמצא בנפרד, ואני צריך לפתוח אותו ולמצוא את מה שאני רוצה, במקום פתיחה פשוטה של תיקייה במחשב...
-
ממה שאני קורא, אתה צריך שהמחשב של העבודה יהיה יותר חזק ושהוא ידלק תמיד, זה הפתרון הנכון והאמיתי.
אלא שזה עולה כסף ולא בטוח אפשרי כעת, אבל דע שכל פתרון אחר הוא צולע.
אין פתרון קסם של שרת שלישי, ודוקא גוגל דרייב אמור לתת חויה טובה אם אין עבודה בו זמנית. -
@dovid לא ממש, אני לא צריך שהמחשב של העבודה (אגב, הוא לא באמת של העבודה, הוא שלי של העבודה, להפריד בין המשפחה לעסקים..) יהיה יותר חזק, הוא חלש יותר משלי (אחרי הכל הוא עלה חצי..) אבל אני מסתדר איתו מעולה במרבית המשימות, אם כי לעיתים אני צריך את המחשב החזק יותר מכל מיני סיבות...
האמת שחבר הציע לי רעיון רצת אחר, שמיד דחיתי, אבל במחשבה שניה אולי הוא סביר + גיבוי בגוגל דרייב, והוא להשתמש בכרטיס מיקרו חזק ומהיר, יש לי במחשב אחד חיבור ישיר לכרטיס מיקרו, ובשני מתאם usb3, זה יכול להיות רעיון מתאים, או שאני יהיה מוגבל מכל מיני סיבות שאני עשוי לגלות רק אח"כ?
זאת אומרת, למה בשום מקום לא מציעים לקנות דיסק אונקי חזק ולשים אותו בצרור מפתחות? כי זה באמת שיטה גרועה יותר, או סתם כי זה סטייל 1990?
-
@מוטי-מן כתב בעבודה בתכנות ממספר מחשבים:
ניסיתי את וואן דרייב וגוגל דרייב - זוועת עולם.
אשמח לדעת מה היה הזוועה
-
זאת אומרת, למה בשום מקום לא מציעים לקנות דיסק אונקי חזק ולשים אותו בצרור מפתחות? כי זה באמת שיטה גרועה יותר, או סתם כי זה סטייל 1990?
חשבתי באמת להציע לך את זה, רק כמה נקודות מפריעים לי:
- החומרה של דיסקים און קי בד"כ לא כל כך אמין, הם מתקלקלים בקלות
- קל לאבד דיסק און קי
- זה קצת לא נוח
- יהיו ביצועים פחות טובים לדברים כמו
npm install
אוgit checkout
-
את התוכנה הזאת אתה יכול להוסיף לשתי המחשבים ולפתוח שם את אותו חשבון (בשתיהם)
ואז לבחור תקיות על ידי קליק ימני יגבו בצורה אוטומטית כל תוכן שנוסף אליהם
זה גוגל דרייב אבל יותר טוב
https://mitmachim.top/topic/59300/ -
-
@pcinfogmach הבעיה בגוגל דרייב היא קודם כל משאבים, שמתי לב שהתוכנה שלהם גונבת משאבים כאילו זה בחינם כמו אוויר, ומעמיס על הram.
דבר נוסף ועיקרי יותר, אם אני מגדיר לגבות תיקייה מסוימת במחשב A, אני לא יכול לסנכרן אותה עם תיקייה במחשב B, אלא רק לראות אותה במחשב השני, בכונן/תיקייה של גוגל דרייב באותו מחשב, תחת הקטע מחשבים אחרים..
יש לזה כמה חסרונות, א, שהנתיב מתארך, ואז אני צריך להקליד בטסטים הרבה תווים לנתיב בכל פעם... במקום שכונן Q יהיה תמיד של כל הדברים הללו..
ב, אם אני ארצה לכבות את הגוגל דרייב, כי כמו שכתבתי הוא גונב משאבים, ואני לא צריך את הסנכרון מיידי בד"כ, אז זה פשוט לא יעבוד לי גם אם זה מוגדר כאופליין...
@חוקר כתב על הדרופבוקס, ונראה שהוא מדלג על שני הבעיות בקלילות, אבל במקומם הוא לוקח את הנפח ומשאיר לי רק 2 ג'יגה בחינמי...
onedrive סתם כך עושה בעיות בנטפרי, וחושב יותר מידי, והרבה פעמים עשה לי בעיות עם קבצים קטנים עם סיומות מוזרות, שקיימים בכל מיני פרויקטים.. בכללי אני משתמש בו רק לגיבוי התיקיית מסמכים, כי הוא עושה את זה בילד-אין ופחות כבד מגוגל דרייב..
-
@חוקר כתב על הדרופבוקס, ונראה שהוא מדלג על שני הבעיות בקלילות, אבל במקומם הוא לוקח את הנפח ומשאיר לי רק 2 ג'יגה בחינמי...
צודק, שכחתי שאני משלם על זה, היה פשוט אצלי שעל מה שצריך משלמים (אחד מיסודות ההצלחה של להתקדם הלאה הוא לדעת לשלם כשצריך, לענ"ד).
אני אכן משלם את ה 12 דולר לחודש על תכנית אחסון.
כמו כן אציין שיש לי גם וואן דרייב בתשלום עם חשבון עבודה.
שניהם עובדים ממש חלק עם נטפרי.
(הוואן דרייב האישי בעבר לא היה חלק עם נטפרי, נראה לי שהיה השתפרות אך אני לא השתמשתי בזה תקופה שאוכל לתת חוות דעת לגבי נטפרי) -
@מוטי-מן אני משתמש לזה בonedrive (יש לי חשבון ארגוני שלא אני משלם עליו), יצרתי ספריות בכל המחשבים בשם "פיתוח" והגדרתי את המיקום שלהם לתיקיית הonedrive במחשב, וכך זה מסתנכרן לענן ומהענן למחשב בצורה ממש חלקה, לא ממש נתקלתי בבעיות מהסוג שציינת במהלך סינכרון (אני מסנכרן את תיקיות המסמכים, שולחן עבודה, תמונות, הורדות ועוד כמה אישיות..), זה אכן היה פעם, אבל מאז השתנו כמה דברים גם בנטפרי וגם בתוכנה עצמה..
לגבי התארכות הנתיב, זה הציק לי גם, ומה שעשיתי, ששיניתי את מיקום התיקיה של הסנכרון לתיקיית השורש של כונן C,
אגב, נראה לי שזה צורך פחות משאבים מגוגל דרייב (עכ"פ פחות ראם ודאי..)
@חוקר מה שכן לא ממש אפשרי להוריד ולצפות בתכנים מסוימים באתר (בנטפרי), וזה מציק כשצריך גישה רגע לאיזה מסמך, אבל זה לא הציק לי עדיין בתכנות..
-
@אביי כתב בעבודה בתכנות ממספר מחשבים:
@מוטי-מן אני משתמש לזה בonedrive (יש לי חשבון ארגוני שלא אני משלם עליו), יצרתי ספריות בכל המחשבים בשם "פיתוח" והגדרתי את המיקום שלהם לתיקיית הonedrive במחשב, וכך זה מסתנכרן לענן ומהענן למחשב בצורה ממש חלקה, לא ממש נתקלתי בבעיות מהסוג שציינת במהלך סינכרון (אני מסנכרן את תיקיות המסמכים, שולחן עבודה, תמונות, הורדות ועוד כמה אישיות..), זה אכן היה פעם, אבל מאז השתנו כמה דברים גם בנטפרי וגם בתוכנה עצמה..
הנסיון שלי רע עם וואן דרייב (אישי). אני מדבר על התקופה האחרונה, זה עושה לי בעיות בקבצי קוד, הוא תמיד מוריד 2 העתקים, לפעמים נתקע ולוקח לו זמן או שלא מצליח להוריד / להעלות קבצים מסויימים, ייתכן שזה קשור לנטפרי.
-
@WWW אתה עובד בו זמנית? כי אצלי זה בד"כ שבועיים במחשב אחד, ואז יומיים במחשב שני, ואז שוב שבועיים במחשב הראשון, כשיש הפסקה של כמה שעות בין לבין בד"כ, ולא נתקלתי בבעיות מהותיות..
אולי זה קשור לאישי? כי פעם לפחות היה הבדל מהותי בצורת העבודה, בין הארגוני לאישי, היום כלפי חוץ זה נראה שזה אותו דבר אבל אני לא יודע בבירור..