עבודה בתכנות ממספר מחשבים
-
@מוטי-מן כתב בעבודה בתכנות ממספר מחשבים:
ניסיתי את וואן דרייב וגוגל דרייב - זוועת עולם.
אשמח לדעת מה היה הזוועה
-
זאת אומרת, למה בשום מקום לא מציעים לקנות דיסק אונקי חזק ולשים אותו בצרור מפתחות? כי זה באמת שיטה גרועה יותר, או סתם כי זה סטייל 1990?
חשבתי באמת להציע לך את זה, רק כמה נקודות מפריעים לי:
- החומרה של דיסקים און קי בד"כ לא כל כך אמין, הם מתקלקלים בקלות
- קל לאבד דיסק און קי
- זה קצת לא נוח
- יהיו ביצועים פחות טובים לדברים כמו
npm install
אוgit checkout
-
את התוכנה הזאת אתה יכול להוסיף לשתי המחשבים ולפתוח שם את אותו חשבון (בשתיהם)
ואז לבחור תקיות על ידי קליק ימני יגבו בצורה אוטומטית כל תוכן שנוסף אליהם
זה גוגל דרייב אבל יותר טוב
https://mitmachim.top/topic/59300/ -
-
@pcinfogmach הבעיה בגוגל דרייב היא קודם כל משאבים, שמתי לב שהתוכנה שלהם גונבת משאבים כאילו זה בחינם כמו אוויר, ומעמיס על הram.
דבר נוסף ועיקרי יותר, אם אני מגדיר לגבות תיקייה מסוימת במחשב A, אני לא יכול לסנכרן אותה עם תיקייה במחשב B, אלא רק לראות אותה במחשב השני, בכונן/תיקייה של גוגל דרייב באותו מחשב, תחת הקטע מחשבים אחרים..
יש לזה כמה חסרונות, א, שהנתיב מתארך, ואז אני צריך להקליד בטסטים הרבה תווים לנתיב בכל פעם... במקום שכונן Q יהיה תמיד של כל הדברים הללו..
ב, אם אני ארצה לכבות את הגוגל דרייב, כי כמו שכתבתי הוא גונב משאבים, ואני לא צריך את הסנכרון מיידי בד"כ, אז זה פשוט לא יעבוד לי גם אם זה מוגדר כאופליין...
@חוקר כתב על הדרופבוקס, ונראה שהוא מדלג על שני הבעיות בקלילות, אבל במקומם הוא לוקח את הנפח ומשאיר לי רק 2 ג'יגה בחינמי...
onedrive סתם כך עושה בעיות בנטפרי, וחושב יותר מידי, והרבה פעמים עשה לי בעיות עם קבצים קטנים עם סיומות מוזרות, שקיימים בכל מיני פרויקטים.. בכללי אני משתמש בו רק לגיבוי התיקיית מסמכים, כי הוא עושה את זה בילד-אין ופחות כבד מגוגל דרייב..
-
@חוקר כתב על הדרופבוקס, ונראה שהוא מדלג על שני הבעיות בקלילות, אבל במקומם הוא לוקח את הנפח ומשאיר לי רק 2 ג'יגה בחינמי...
צודק, שכחתי שאני משלם על זה, היה פשוט אצלי שעל מה שצריך משלמים (אחד מיסודות ההצלחה של להתקדם הלאה הוא לדעת לשלם כשצריך, לענ"ד).
אני אכן משלם את ה 12 דולר לחודש על תכנית אחסון.
כמו כן אציין שיש לי גם וואן דרייב בתשלום עם חשבון עבודה.
שניהם עובדים ממש חלק עם נטפרי.
(הוואן דרייב האישי בעבר לא היה חלק עם נטפרי, נראה לי שהיה השתפרות אך אני לא השתמשתי בזה תקופה שאוכל לתת חוות דעת לגבי נטפרי) -
@מוטי-מן אני משתמש לזה בonedrive (יש לי חשבון ארגוני שלא אני משלם עליו), יצרתי ספריות בכל המחשבים בשם "פיתוח" והגדרתי את המיקום שלהם לתיקיית הonedrive במחשב, וכך זה מסתנכרן לענן ומהענן למחשב בצורה ממש חלקה, לא ממש נתקלתי בבעיות מהסוג שציינת במהלך סינכרון (אני מסנכרן את תיקיות המסמכים, שולחן עבודה, תמונות, הורדות ועוד כמה אישיות..), זה אכן היה פעם, אבל מאז השתנו כמה דברים גם בנטפרי וגם בתוכנה עצמה..
לגבי התארכות הנתיב, זה הציק לי גם, ומה שעשיתי, ששיניתי את מיקום התיקיה של הסנכרון לתיקיית השורש של כונן C,
אגב, נראה לי שזה צורך פחות משאבים מגוגל דרייב (עכ"פ פחות ראם ודאי..)
@חוקר מה שכן לא ממש אפשרי להוריד ולצפות בתכנים מסוימים באתר (בנטפרי), וזה מציק כשצריך גישה רגע לאיזה מסמך, אבל זה לא הציק לי עדיין בתכנות..
-
@אביי כתב בעבודה בתכנות ממספר מחשבים:
@מוטי-מן אני משתמש לזה בonedrive (יש לי חשבון ארגוני שלא אני משלם עליו), יצרתי ספריות בכל המחשבים בשם "פיתוח" והגדרתי את המיקום שלהם לתיקיית הonedrive במחשב, וכך זה מסתנכרן לענן ומהענן למחשב בצורה ממש חלקה, לא ממש נתקלתי בבעיות מהסוג שציינת במהלך סינכרון (אני מסנכרן את תיקיות המסמכים, שולחן עבודה, תמונות, הורדות ועוד כמה אישיות..), זה אכן היה פעם, אבל מאז השתנו כמה דברים גם בנטפרי וגם בתוכנה עצמה..
הנסיון שלי רע עם וואן דרייב (אישי). אני מדבר על התקופה האחרונה, זה עושה לי בעיות בקבצי קוד, הוא תמיד מוריד 2 העתקים, לפעמים נתקע ולוקח לו זמן או שלא מצליח להוריד / להעלות קבצים מסויימים, ייתכן שזה קשור לנטפרי.
-
@WWW אתה עובד בו זמנית? כי אצלי זה בד"כ שבועיים במחשב אחד, ואז יומיים במחשב שני, ואז שוב שבועיים במחשב הראשון, כשיש הפסקה של כמה שעות בין לבין בד"כ, ולא נתקלתי בבעיות מהותיות..
אולי זה קשור לאישי? כי פעם לפחות היה הבדל מהותי בצורת העבודה, בין הארגוני לאישי, היום כלפי חוץ זה נראה שזה אותו דבר אבל אני לא יודע בבירור..
-
@מוטי-מן אתה יכול לנסות להשתמש בגוגל דרייב, אבל לא עם התוכנה שלהם אלא עם תוכנות צד שלישי כמו FreeFileSync או AirExplorer, ושם תוכל לבחור תיקייה מסוימת במחשב לסנכרון/גיבוי עם כל תיקייה בגוגל דרייב, עם אפשרות ליצירת קיצור דרך לסנכרון מהיר, המעלה של זה מבחינתי שזה לא רץ ברקע ולוקח משאבים, מצד שני התוכנות הללו נוטות לייצר שגיאות על כלום (בסנכרון עם ענן), כמו "לא ניתן לקרוא את מאפייני XX" ללא סיבה נראית לעין, ואז כשאתה לוחץ "נסה שנית" זה כן עובד..
-
אני משתשמש עם שלשתם one drive, google drive ודרופבוקס, וגם עובד על אותו קבצים עם עוד משתשמים.
עם דרופבוקס אין לי בעיה למעט שמגיעים לסוף מקום האחסון. שיש ריבוי משתמשים על אותו קובץ דרופבוקס מעלה סמל על הקובץ וצריך להיזהר לא לשמור שעוד אנשים משתשמים. הוא עובד מושלם עם נטפרי. כן, מרגיש שהם קצת קמצנים עם האיחסון כי למשל אם מישהו עושה שיתוף איתך אע"פ שהקבצים שמורים אצלו בכל זאת זה תופס לך מקום. אין לי טענה על דרופבוקס כי בסה"כ זה חברה שצריכה להרוויח והאיחסון עובד מצויין. פשוט התרגלנו שגודל מחלקים 15GB בחינם אז עכשיו אנחנו מפונקים:)
וון דרייב זה עובד סביר אבל מאוד מעצבן שהוא כמעט מכריח לשמור בתיקייות שלו אבל זה ניתן לסדר.
גוגל דרייב עובד מצויין גם עם ריבוי משתשמשים ומזהיר מתי אפשר לשמור ומתי לא כדאי. אין לי תלונות עליו כלל. יכול להיות שהוא משתמש במשאבים אבל לא נתקלתי בבעיה עם זה.
לפי התיאורים שלך אני ממליץ על GOOGLE DRIVE.
-
תודה לכל המגיבים והממליצים,
בסוף הלכתי על אחסון בגוגל דרייב, אבל את ההעלאה וההורדה אני מבצע עם תוכנת סנכרון צד ג' FreeFileSync (תרמתי דולר 2 דולר למפתח..), וככה אני משיג שהסינכרון הוא לכונן ספציפי במחשב,
אפשר ליצור שם קובץ קיצור דרך שבלחיצה עליו הוא מפעיל את ההעלאה או ההורדה לפי הגדרות שנבחרו, וזה מתאים לי כי כפי שאמרתי אין לי צורך בסנכרון מיידי, אלא מעת לעת, ואני לוחץ על הקיצור ממתין מספר דקות וזהו...
-
תודה לכל המגיבים והממליצים,
בסוף הלכתי על אחסון בגוגל דרייב, אבל את ההעלאה וההורדה אני מבצע עם תוכנת סנכרון צד ג' FreeFileSync (תרמתי דולר 2 דולר למפתח..), וככה אני משיג שהסינכרון הוא לכונן ספציפי במחשב,
אפשר ליצור שם קובץ קיצור דרך שבלחיצה עליו הוא מפעיל את ההעלאה או ההורדה לפי הגדרות שנבחרו, וזה מתאים לי כי כפי שאמרתי אין לי צורך בסנכרון מיידי, אלא מעת לעת, ואני לוחץ על הקיצור ממתין מספר דקות וזהו...
תודה רבה על הסיכום שלך, זה טוב לדעת שמצאת פתרון, זה נותן כוח להגיב לשאלות.