האם יש אפשרות למצב שינה במחשב עם החרגה כשהמחשב מחובר לרשת?
-
אני רוצה שהמחשב לא יכנס למצב שינה מתי שהוא מחובר לרשת
ורק כשאני מנתק אותו מהWIFI הוא יעבור למצב שינה, לאחר מספר דקות קצוב
האם יש אפשרות? -
@aaaa
איזה תוכנה זו
לא צירפת קישור -
@ek0583232948
זה לא תוכנה חיצונית זה מובנה בתוך ווינדווס בשם Task Scheduler -
@ivrtikshoret
תודה.
לפי איך שאני מבין, אני צריך לכתוב לו איזה שהיא פקודה שתרוץ כל הזמן
נכון?
איך אני עושה זאת ? אני רוצה משהו שיגזול מינימום משאבים
ושוב תודה -
אם הבנתי אותך נכון אתה רוצה שברגע שהמחשב מתנתק מהרשת שהמחשב יספור x דקות ולאחר מכן יעבור למצב שינה?
או שהתכוונת למשהו אחר? -
@ivrtikshoret
מה שאני רוצה זה שכל עוד יש חיבור לרשת זה לא יכנס למצב שינה
ומאז שמתנתק יספור 15 דקות ויכנס למצב שינה -
קצת עשיתי חיפוש גוגל על Task Scheduler והבנתי איך משתמשים בזה ,
אני חושב להפעיל קובץ BAT עם פקודת PING כל 10 דקות,
אבל לא מצאתי אפשרות להפעיל כל כמה דקות אלא רק כל יום
אשמח לדעת איך עושים שקובץ ירוץ כל 10 דקות -
הצלחתי ב"ה להגדיר הפעלה של הקובץ כל 10 דקות הבעיה שהפקודה שרשמתי בקובץ BAT ( ניסיתי פקודת PING וגם פקודה להפעיל notepad) לא עזר למנוע מהמחשב להכנס למצב שינה
זה נראה שצריך פקודה שתדמה ארוע של מגע יד אנושי ולא משהו שמתרחש אוטומטי
האם מישהו יודע על פקודה כזו? -
@ek0583232948 אני הייתי עושה הפוך, מכבה את השינה האוטומטית ושהסקריפט ירוץ קבוע ברקע ויבדוק חיבור, וברגע שהוא מזהה ניתוק, יבדוק בלולאה כל X זמן אם כבר חזר הרשת, אם חזר הרשת עושים goto להתחלה, ואם לא לאחר X איטרציות (שמסמלים בעצם כמות דקות) יעביר את המחשב למצב שינה (https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/a-file-that-puts-the-computer-to-sleep-when/9f56f68f-16db-4d72-8c31-a6df033c8a57)
עריכה: עכשיו אני מבין שאתה רוצה לשלב עם השינה המובנית (עם זיהוי חוסר פעילות), לא יודע איך לעשות את זה. -
@ek0583232948 הפקודה הזו מגדירה את הפעלת מצב השינה האוטומטי ל15 דק'
powercfg -change -standby-timeout-ac 15 powercfg -change -standby-timeout-dc 15
הac זה כשמחובר לחשמל, וdc זה כשזה על סוללה.
הגדרה של הערך ל0 משביתה את מצב השינה האוטומטי,
powercfg -change -standby-timeout-ac 0
אני הייתי מציע להריץ סקריפט כל 5 דק' (או דקה אם חשוב הדיוק), שיבדוק האם המחשב מחובר לרשת, ובמקרה של ניתוק יפעיל את הפקודה להפעלת מצב השינה, ולהפך במקרה של חיבור.
מצורף סקריפט, תפעיל אותו כל דקה (ללא תלות בחיבור לרשת, כדי שיבטל את ההפעלה במקרה של חיבור מחדש..)
@echo off set "target=google.com" ping %target% -n 1 > nul if errorlevel 1 ( echo The computer is currently disconnected from the network. powercfg -change -standby-timeout-ac 15 powercfg -change -standby-timeout-dc 15 echo Power settings updated for network disconnection. ) else ( echo The computer is currently connected to the network. powercfg -change -standby-timeout-ac 0 powercfg -change -standby-timeout-dc 0 echo Power settings updated for network connection. )
עריכה: בדיקת החיבור מתבצעת על השרת של גוגל (אם חסום לך בסינון או סתם כך תוכל לשנות למשהו אחר (שורה 3)
-