בקשת עזרה בהמרת קובץ אקסס שמחולק ל system ו data מ 32 סיביות ל64
-
היי ברשותי קובץ אקסס ישן בסיומת accde שמחולק ל system data
עברתי למחשב חדש שעליו מותקן אופיס 365 מעודכן וכאשר אני מנסה לפתוח את הקובץ במחשב אני מקבל את השגיאה
"מסד נתונים זה נבנה באמצעות גירסה של 32 סיביות אנא פתח אותו באמצעות גירסה של 32 סיביות"
ניסתי להתקדם לפי מה שכתב @OdedDvir כאן https://tchumim.com/post/150377
אבל הצלחתי ליצור ככה רק יבוא של הנתונים מהקובץ data אולם ביבוא מהקובץ system נתקעתי בשגיאה הזו
אשמח לעזרה תודה רבה -
או שאולי מישהו יוכל לעזור לי איך לחבר את ה system וה data לקובץ אחד
תודה -
@מאן-דאמר-1 לפי ההודעה שצירפת, נראה כי בקובץ שאתה מנסה לפתוח קיימת הפנייה לקובץ אחר.
באקסס הנתיב של ההפניה מוטמע בקובץ, ואין לך אפשרות לשנותו
אבל תוכל לראות בהודעה את הנתיב המדוייק שבו אמור הקובץ להימצא.
הנתיב הוא:C:\Program Files\Digitat\Apps\מטחשבון
ושם הקובץ החסר הוא:
מטחשבון.accde
והוא אמור להמצא בתוך הנתיב הנ"ל שציינתי.
אתה יכול לנסות ליצור בעצמך את הנתיב המלא בכונן C, (כולל התיקיה "מטחשבון"), ולמקם בה את הקובץמטחשבון.accde
שאני מניח שנמצא בידך. -
@OdedDvir תודה רבה על התשובה
מה שאמרת עזר לי לייבא את הטבלאות אבל המסד נתונים שלי כולל בתוכו גם טפסים / דוחות / מודלים
שאותם זה לא מייבא
אין לי כ"כ הבנה באקסס זה מסד נתונים של תת של הישיבה וחשוב שהוא יפתח כקובץ נגיש ולא כמו שאני פותח אותו כיום לטבלאות ע"י לחיצה על shift ובקובץ המגובה הוא נפתח כטבלאות ולא כקובץ הנגיש שהיה עד עכשיו
הכי חשוב לי בעצם זה שהוא יעבוד לי על המחשב החדש של ה 64 סיביות כל פתרון אחר יתקבל בברכה
ושוב תודה רבה לכל העוזרים -
@מאן-דאמר-1 כתב בבקשת עזרה בהמרת קובץ אקסס שמחולק ל system ו data מ 32 סיביות ל64:
המסד נתונים שלי כולל בתוכו גם טפסים / דוחות / מודלים שאותם זה לא מייבא
ככל הידוע לי, אין אפשרות לייבא את סוגי האובייקטים הללו מקובץ accde, הם מקומפלים בו, וזהו הייעוד של סוג קובץ זה, לשפר את זמן הריצה שלהם ולהגן עליהם מפני העתקה מבחוץ.
הדרך היחידה היא להתקין אקסס\אופיס גרסת 32 ביט. מייקרוסופט יקשו עליך בזה, אין ספק.
(אגב, ציינתי את זה בעבר כאן: https://tchumim.com/topic/13847/אופיס-32-או-64/5, זו עוד תזכורת מכאיבה לכך שמייקרוסופט לא מקצים משאבים הולמים לפיתוח מוצר האקסס)למיטב זכרוני אפשר לעקוף את ההגבלה כך:
- ראשית, תוודא מראש שיש לך את קבצי ההתקנה של אופיס בשתי הגרסאות 32 ו-64.
- תסיר לגמרי את כל גרסאות האופיס הקיימות במחשב, כולל כל היישומים word/excel, וגרסת הניסיון שבאה עם windows 10/11
- תתקין גרסת 32 ביט, אני נוהג להתקין רק את תוכנת האקסס מתוך החבילה.
- תתקין את שאר יישומי האופיס בגרסת 64 ביט.
בהצלחה