אופיס 32 או 64?
-
צהריים טובים.
אשמח לשמוע חוות דעת מהמומחים כאן בקשר לאופיס.
יש לי תוכנה באקסס עם די הרבה קודים לולאות וכדו'.
כמו"כ יש לי קובץ אקסל שמושך נתונים מהטבלה באקסס.
עכשיו יש לי אופיס 2016 32 סיביות, ויש כמה קודים שדי לוקחים זמן (במיוחד החיבור לאקסל).
האם יש יתרון לעבור לאופיס 64 סיביות?
יצויין שיש לי מחשב עם 16 ג'יגה ראם, והבנתי שעם 32 סיביות הוא פחות מנצל את המעבד.
דעתכם?
תודה רבה -
@ארי אמר באופיס 32 או 64?:
יצויין שיש לי מחשב עם 16 ג'יגה ראם, והבנתי שעם 32 סיביות הוא פחות מנצל את המעבד.
נשמע לי מוזר, א' כי כל ליבה יכולה לגשת רק לזיכרון כתובות אחד (L1 שמוקצה לאותה ליבה) ולכן קשה להאמין שהיא יכולה לעשות עוד משהו באותו זמן
ועוד, שהרי הפלט של כל צ'יפ מושפע מכל הקלטים שלו ככה שאם רק 32 מהם מנוצלים כל שינוי ב 32 האחרים יגרור שיבוש בפלט
ואם כבר, זה אולי רק בזבוז חשמל שכן יש פעולות שהאקסל יצטרך לעשות בשני מחזורי פעילות של המעבד כי הפקודה הקודמת לא נכנסה לו בפעם אחת כי הוא היה יותר מ 32 סיביות -
@אף-אחד-3 נשאלה שאלה פרקטית.
בשבל לענות על כזו מסברא, צריך להיות בקיא בעניין עד כדי שיש משקל לסברא.
נראה לי שאתה לא מבין בכלל איך תוכנה אחת יכולה לנצל את ריבוי המעבדים, אז קדימה, יש לך מה ללמוד.עריכה: העמידו אותי על טעותי שאין שום קשר בין ארכיטקטורת 32/64 לניצול של ריבוי מעבדים שמחולק ע" המערכת הפעלה לכל טריד. בקיצור התועלת הישירה של 64 ביט נגמרת במהירות חישוב מספרים (שבד"כ זה לא הצואר בקבוק של אף תוכנה) ובכמות הזיכרון המקסימלית שהתוכנה יכולה לקחת (רלוונטי רק לתוכנות עתירות זיכרון). בפועל במאמר להלן יש תועלות אחרות רלוונטיות לשאלה.
עריכה 2: גם מה שכתבתי בעריכה לא מבוסס על ידע, אבל גם לא על סברא. ככה ראיתי באינטרנט בכל מיני מקומות, והיה נראה לי הגיוני. המוניטין שלי כמקצועי לא רלוונטי פה כי אני בור בתחום של מערכות הפעלה וארכיטקטורות מחשוב.
@ארי מקרוסופט לא כותבים שזה יותר מהר, אם כי סביר להניח שחלק מהדברים יפעלו מהר יותר (בהתאם לשימושים, ראה להלן במאמר):
https://support.microsoft.com/en-us/office/choose-between-the-64-bit-or-32-bit-version-of-office-2dee7807-8f95-4d0c-b5fe-6c6f49b8d261 -
@ארי אם אתה עובד עם אקסס, ומייצר קובץ ריצה בלבד (עם סיומת
.accde
) ללקוחות שלך, אני מייעץ לך לא לעבור ל-64 ביט, מהסיבה הפשוטה שהקובץ לא יעבוד במחשבים שיש בהם אקסס 32 ביט.
אגב, זו אחת הסיבות שבמשך שנים מייקרוסופט בעצמם ייעצו שלא לעבור לגרסת ה-64 למי שאין הכרח בזה.
יש אפשרות לעשות הכלאה של שתי הגרסאות ולהשתמש באקסס בגירסת 32 ובשאר הישומים בגרסת 64, אבל צריך להתחכם בשביל זה.
בכל מקרה, לא תרוויח הרבה, אם בכלל, מבחינת המהירות. רק תוכל לעבוד עם טיפוסי נתונים גדולים כמוBigInt
.
לדעתי הפתרון לבעיית המהירות נמצא בכיוון שינוי הלוגיקה של החיבור בין אקסס לאקסל. -
תוספת קטנה:
בנוסף לאמור לעיל
(נכתב בסופו אחרי התודות - ע"מ שלא ל'הספים' באמצע השרשור)לגבי ה'איטיות'
-
האם בדקת את האפשרות לבטל את רענון תצוגת השורות בזמן ריצת הקוד?
לא מצאתי כעת איך קוראים לפונקציה, סומך על ידידנו @OdedDvir שיעדכן.... -
מומלץ לבדוק את הזמן תגובה במחשב עם כרטיס מסך חזק
(ללא מקור, מנסיון)
-
-