יעוץ בקניית מחשב נייד לצרכי תכנות
-
עבור מישהו שלומד תכנות,
הוא מחפש מחשב נייד טוב.בירר אצל כמה, כל אחד אמר לו משהו אחר,
הוא מסופק לגבי דור המעבד 9 או 11
נאמר לו שלא כ"כ משמועתי i7 או i5
וזיכרון RAM, האם מינימום 16GBאשמח לשמוע המלצות מבעלי ניסיון שעוסקים בתכנות, שקנו מחשב בשנה וחצי האחרונות ומרוצים מהמפרט שלו.
-
מה התקציב?
ללא קשר לתקציב אני מאמין ש16GB ראם זה המינימום.
לגבי השאר אני מאמין שאפשר להסתדר בהתאם לתקציב, המושג "תכנות" די רחב ולכל אחד יש צורך שונה.
יש אנשים שכחלק מהתכנות הם מרימים קונטיינרים ומכונות וירטואליות לרוב, ואז 16GB יהיו קצת מדי.
יש אנשים כמוני שיש להם 10 טאבים בדפדפן + IDE כבד + VSC + linqpad ועוד כמה אפליקציות מבוססות אלקטרון (פשוט הסתכלתי במגש ווינדוס למטה), ש16GB זה גבולי אבל סביר.
ויש אנשים שעובדים רק עם VSC, ואצלם אפשר להסתדר גם עם 8GB ראם. -
בשביל הלימודים מעבד i5 דור כלשהוא שנמכר היום ו16GB זכרון RAM יספיק (אולי מורה אחד ילמד אותם קונטיינרים ווירטואליזציה בצורה אינטנסיבית אז שבוע אחד יהיה קצת איטיות אח״כ זה יעבור)
אם הוא מתכנן לעבוד עצמאי ולנהל אח״כ (כמה זמן הלימודים?) מעבדה שלמה מהמחשב שלו (כי אם הוא יעבוד בחברה מסודרת הם יספקו לו את המחשב הבא) יכול להיות שהוא יצטרך יותר RAM ובכל מקרה במקרה הזה מומלץ מעבד i7 ומעלה (זה כן משמעותי בבילדים) מעבד בניגוד לזיכרון אי אפשר לשנותנ.ב. אני אישית השתמשתי בלימודים שלי (לפני 4 שנים) בלנובו IdeaPad עם מעבד i5 דור שמיני במקור היה לו זיכרון 8 ג״ב בהמשך החלפתי ל16 ג״ב זה שירת אותי מצוין בלימודים
מה שכן כדאי לשקול מינימום טרה איחסון כי בלימודים נוטים להעמיס את המחשב בתוכנות כבדות לפי השגעונות של כל המורים -
@חגי כתב ביעוץ בקניית מחשב נייד לצרכי תכנות:
מה התקציב?
זהו שאין תקציב, (כמו כל דבר בחיים שאתה רוצה לתת את הכל כדי שתצליח אבל לא יודע האם ההשקעה תחזיר את עצמה)
אין לי מושג לגבי תוכן הלימודים,
המורה אמר לכל התלמידים להשקיע ולקנות i7 לפחות דור 11.
אין לי מושג אם זה אמירה מבוססת צורך אמיתי או שזו סתם אמירה של מישהו שלא באמת משלם על מה שהוא אומר. -
@מטעמים אני עדיין עומד על התשובה שלי למרות דברי המורה (היכרתי הרבה כאלו ולא אכפת להם על הכסף של התלמידים בשום צורה)
לגבי דור 11 אם זה לא מייקר משמעותית תמיד כדאי לקחת דור עדכני כל דור יש הבדל בביצועים.לגבי i7 בדורות החדשים i5 נותן ביצועים מצויינים אבל ברור שיש משמעות לסדרה (ולא כמו שכתבת בהודעתך הראשונה) אבל היא לא מחוייבת בשביל מה שנצרך לצורכי לימודים.
@מטעמים כתב ביעוץ בקניית מחשב נייד לצרכי תכנות:
זהו שאין תקציב, (כמו כל דבר בחיים שאתה רוצה לתת את הכל כדי שתצליח אבל לא יודע האם ההשקעה תחזיר את עצמה)
מנסיון שלי הצלחה בלימודים לא נמדדת לפי החומרה אלא לפי ההשקעה בלימודים היה לי תלמיד בכיתה עם החומרה הכי מתקדמת שנשר אחרי חצי שנה.
-
פירמה איכותית זה חשוב וכל הפירמות שכתבת הם כאלו.
אחריות מורחבת (3 שנים) זה הצלה בהמשך לכן כדאי לבדוק מי מציע את זה, ייתכן גם בתוספת תשלום שלדעתי זה שווה.
שירות עד הבית שיקול גדול מבחינתי לפחות.יש הבדלים שונים בין הפירמות והסדרות בתוך הפירמות שתמיד כדאי לברר מול הדרישות שלך.
אני יכול להמליץ לפי מה שאני מכיר:
Dell משמשת הרבה חברות גדולות כולל זאת שאני עובד בה לעובדים שלהם (אלו שלא לוקחים אפל) ולמיטב ידיעתי נותנת 3 שנות אחריות על כל הדגמים הרלוונטים.
בעבר היה למחשבים שלהם נטייה להתחמם מאד בהרבה דגמים עד כדי השפעה על הביצועים כדאי לברר את זה אם קונים מחשב שלהם.לנובו גם משמשת הרבה אנשים וחברות שמתעסקים בתחום וההתנסות שלי והרבה מחברי ללימודים בלנובו IdeaPad בזמן הלימודים היתה מעולה.
בחלק מהדגמים יש שלש שנות אחריות מובנית ובחלק בתוספת של 299 ש״ח.לפי מה ששמעתי גם אסוס מצויינת אבל אני פחות מכיר.
בכל מקרה הייתי ממליץ לברר בחנות אמינה לגבי המצב היום כי דברים משתנים כל הזמן וגם לפעמים יש דגם ספציפי במחיר טוב, אני אישית לקחתי מחשב מחזרות/עודפים בחצי מחיר.
מה שוודאי זה שדברים כמו מסך מגע וטביעת אצבע לא שווה ואין צורך להשקיע בשביל תכנות ואני לא הייתי מכניס את זה לשיקולים בכלל (למקרה שינסו לשכנע אותך לקחת דגם מסוים בגלל זה)
-
@מטעמים אני לא יודע אם זה מותר לפי החוקי הפורום [במידה ולא, אנא עדכנו אותי ואמחק]
אבל יש לי מחשב למכירה דל ליטטוד i5 דור 13 ו16 גיגה ראם שאני מוכר אותו בפחות מהעלות בארץ [עדיין לא ידוע לי כמה העלות...]
מדובר במסך מגע 13.3אינצ' אם זה רלוונטי אוכל לתת יותר פרטים. -
@מטעמים ענו תשובות נכונות בקשר לזיכרון ולמעבד (אני מתכוון בעיקר ל@חגי שרוב תשובתי כנראה תחזור על דבריו).
המחשב הוא פקטור חלש מאוד בכישוריו של מתכנת, וקשה לי להאמין שיש מישהו שחולשת המחשב היא עמדה בעוכריו בשלב לימודים. ברור שמחשב ישן זה מרגיז, אבל מחשב חדש ברמה בינונית זה צריך להיות 200%.
יכול להיות שהמורה מבטח את עצמו מכל מיני "תקיעות" וצרות שהוא צריך על כרחו פה ושם לעזור לתלמידים ובפרט מיד שניה, ולכן הוא פשוט ביטל את כל הבעיות עם הדרישה הגבוהה והבלתי הגיונית הזו. רק להמחשה, דור 11 יצא אחרי רוב הטכנולוגיות שיש היום למתכנתים, ולמשל הבילד של webpack (שנדרש עבורו קצב שעון גבוה) ודומיו רק השתפר משנה לשנה ולא להיפך.
דוקר לתלמידים לא אמור להכיל עשר מופעים בו זמנית וחות מזה הם אמורים להיות צנועים מאוד.
בקיצור, RAM 16 ומעלה, כל השאר אם זה חדש זה טוב כולל I3 לדעתי (מאמין שאי אפשר לקנות דור 8).לגבי היום של אחרי הלימודים, אם ואולי, זה השקעה לא הגיונית. כי בכלל לא בטוח שאופי העבודה שלו ידרוש ביצועים כל שהם, רוב עבודות התכנות לא דורשים מהמחשב כלום.
אלא מה? אם כבר קונים מחשב כדאי שיהיה איכותי, שזה אומר סדרה עסקית. יש לחברות HP DELL LENOVO ולעוד מוכרות סדרות עסקיות, לדעתי כולם טובים. זה יקר באלף ש"ח לפחות ממפרט דומה בסדרות הפשוטות. הDELL העסקי הוא עם 3 שנים אחריות עד הבית שזה דבר לא מבוטל.
-
פוסט זה נמחק!