מתיחת קו טלפון לנקודה חדשה
-
אני השחלתי קו טלפון בתוך צינור שמעביר חוטי חשמל וזה לא הפריע לי לתקשורת.
אם הנקודה הקיימת של הטלפון ליד נקודת חשמל ואתה יכול להעביר דרך צינורות החשמל (יש מפגש בין הצינורות האלו לצינורות של הנקודה החדשה שעשית), תוכל לנסות להשחיל באמצעותן את הכבל תקשורת.
כמובן אני לא לוקח אחריות, אבל אני עשיתי ככה ועובד לי מצויין -
-
@יעקב2 כתב במתיחת קו טלפון לנקודה חדשה:
יצא הטלפון מהחשמל
אגב חבר אמר לי שיש דרך להעביר אינטרנט באמצעות החשמל, ע"י מכשיר שמקבל חיבור לאינטרנט ומחובר לשקע ומזרים לשקע את החיבור, ובצד השני מחברים מכשיר לשקע שיוצר חיבור לאינטרנט על גבי החשמל וניתן להוציא ממנו וויפי או כבל רשת משהו כזה
אני לא בדקתי אף פעם..
אבל בכל מקרה זה אומר שזה לא כזה מופרך שיצא מהחשמל משהו -
@חוקר כתב במתיחת קו טלפון לנקודה חדשה:
אני לא בדקתי אף פעם..
מחיפוש גוגל אני רואה שאכן יש כאלו מוצרים.
לדוגמא:
https://zuzu.reviews/homeplug/ -
@חוקר בהחלט יש דרך להפוך את החשמל לאנטנה
וזה בעייתי בתלת פאזי
אין קשר בין הדברים
אגב לפי מה ששמעתי פעם באמת ניתן להזרים אינטרנט דרך החשמל (ולהגיע עד 1 GBPS) ואחת הסיבות שלא עשו את זה היא כדי לא לפרק את בזק וגם כי זה עלול לגרום בעיות שהכל על תשתית אחת (אין לי מקור ואיני זוכר מי אמר לי - קחו בעירבון מוגבל) -
אני לא חושב שניתן להעביר שיחות קוליות על גבי רשת החשמל, אינטרנט על גבי החשמל זה כבר אחרי שהוא עובר המרה לאותות רשת רגילים.
(אצלי בבית העברתי אינטרנט על גבי רשת החשמל במשך כמה חודשים.
קונים מתאם רשת-חשמל, זה מגיע כזוג, בשניהם יש כניסה לכבל רשת (RJ45), ו/או WIFI, וככה שני הקצוות על אותה רשת.
זה עובד מהר וטוב.
זה נקרא PLC - https://en.wikipedia.org/wiki/Power-line_communication). -
@שוהם307, כתבת:
נקודת חשמל כבר עשיתי לבד כולל חציבות וגימורים, אבל פה זה תקשורת אז אני לא יודע.
אז ענו לך שזה אותו דבר בדיוק.
ואז ענית מה לעשות במקרה שאי אפשר.
ואז תמהו עליך מה אתה חושב שכן אפשר, להוציא מים מסלע? להעביר באלחוט (אפשר - עם טלפון אלחוטי ).
אתה די סותם ולא מפרש מה המכשול ומה האופציות להתגבר עליו.
אם אי אפשר = אי אפשר.
נ.ב. אתה גם יכול לקרוא לבעל מקצוע (נדמה לי חשמלאי) והוא עושה זאת. -
@שוהם307 כתב במתיחת קו טלפון לנקודה חדשה:
ואני מבין שזה לא חוקי,
אבל עובד לחלוטין ואפילו לא בעייתי מבחינת בטיחותית (אני חושב שהסיבה הרשמית שזה יכול ליצור "רעשים" בקו - וכמו ש @חוקר כתב שעובד לו מעולה)
רק אם אתה בדרך להגדלה של חברת חשמל זה אמור באמת להפריע לך
אבל מבין את הרצון בחוקיאז מה אם כן הדרך החוקית לפתוח נקודת טלפון חדשה בחדר שאין בו בכלל נקודה?
תודה.להעביר חוט חיצוני (בשונה מחשמל אין בעיה לעשות בלי תעלה אבל זה פחות יפה)
לעשות בדיוק מה שעשית עם החשמל רק עם טלפון -
@יעקב2 אני מעדיף חוקי כי בדרך כלל זה יותר בטיחותי אבל במקרה שלנו אני מבין שזה לא רלוונטי, תודה.
להעביר חוט חיצוני (בשונה מחשמל אין בעיה לעשות בלי תעלה אבל זה פחות יפה)
לעשות בדיוק מה שעשית עם החשמל רק עם טלפוןאני רוצה שזה יהיה יפה ואסתטי, וזה לגמרי שונה מחשמל, כי שקעי חשמל יש לי בכל חדר כמה ואני יכול למתוח ולחצוב כמעט ללא הגבלה,
אבל אם אין לי נקודת טלפון, מאיפה אני 'יסחוב' חוט? לעשות חציבה מחדר לחדר? -
@שוהם307 כתב במתיחת קו טלפון לנקודה חדשה:
אני רוצה שזה יהיה יפה ואסתטי, וזה לגמרי שונה מחשמל, כי שקעי חשמל יש לי בכל חדר כמה ואני יכול למתוח ולחצוב כמעט ללא הגבלה,
זה לא נכון ומסוכן אבל לא אסטה מהנושא
אבל אם אין לי נקודת טלפון, מאיפה אני 'יסחוב' חוט? לעשות חציבה מחדר לחדר?
כן
אם יש לך פאנלית (השיש שצמוד לרצפה על הקיר) על הרצפה ראיתי הרבה שהצמידו אליו עם סוגרים קטנים מאוד ואז צבעו מעל
אותו רעיון בפינה של התקרה (המסמרים חייבים להיות קטנים שלא יתקעו בחגורת בטון)
אתה יכול יותר גם לחצוב רק חלק מהדרך כמו מהנקודה לתקרה ומהתקרה לנקודה וכל הדרך תשאיר חיצוני
בהצלחה -
@שוהם307 אל תגלה לאף אחד אבל יש כלי שיוצא ממנו חוט שנכנס לשתי חורים בקיר (לפעמים 3) בכלי עצמו יש מין חוד שדומה לחנית מסתובבת במהירות (חושב שקוראים לו מקדחה אבל גם אם כן לא לגלות)
זה עושה חור גם במשקופים
למה שיהיה בעיה
@שוהם307 אם כבר עשית נקודות חשמל עם תעלות אתה לא לגמרי מופקע
מצפה ממך להגדיל ראש קצת