העברת קובץ אקסס למחשב אחר
-
יש מחשב ענתיקה שאני מנסה להתקין לו סינון אבל צריך קודם לפרמט המחשב. בעל המחשב אומר שיש לו תכנה חשובה שהוא צריך, זה קובץ אקסס mdb שמייצר קבצי pdf. אני לא מבין באקסס, ניסיתי להעתיק הקובץ הזה למחשב אחר הוא לא עובד. איך אני מעביר גם הקבצים שתלויים בקובץ הראשי שעל שולחן העבודה? תודה
-
יתכן והתוכנה מוגדרת לרוץ מתוך מיקום אבסולוטי.
נסה למקם אותה במחשב השני באותו הנתיב בדיוק.
כמו כן תעתיק למחשב החדש את כל התיקיה שבה שוכן קובץ ה-mdb, יתכן ומה שאתה רואה על שולחן העבודה הוא קיצור דרך בלבד, והקובץ ממוקם בתיקיה אחרת.
יתכן גם שהקוד מקושר ל-dll חיצוני שאינו נמצא על המחשב החדש, במקרה כזה זה דורש עיון בקוד, כדי לאתר את התלות. -
זהו שהקובץעל שלחן העבודה הוא לא קיצור. הוא שוקל 12 מגה. וחשבתי אולי יש לו קבצים תלויים איפשהוא במחשב והשאלה היא איך מגלים את הקבצים האלה.
לא ראיתי העריכה שלך.. זה בדיוק הענין כנראה יש לו dll. בלי עיון בקוד אין מה לעשות?
ועם עיון בטוח יש מה לעשות או יכול להיות שזה מותקן על המחשב הזה ואי אפשר לנייד למחשב אחר כלל? -
@שואף כתב בהעברת קובץ אקסס למחשב אחר:
אני לא מבין באקסס, ניסיתי להעתיק הקובץ הזה למחשב אחר הוא לא עובד.
"לא עובד" זה משפט מאוד מאוד רחב, יש שגיאה? לא נפתח? אפשר צילום מסך מהשגיאה, או מהקובץ שהוא בתקיה.
אולי בכלל לא מותקן שם אקסס? אולי אקסס גירסה ישנה יותר יעבוד?
עריכה: משומה לא ראיתי שכתבת על השגיאה, אז באמת אולי צילום מסך יעזור. -
@שואף ניסית לפתוח את הקובץ במצב עריכה? תחזיק את Shift לחוץ ותקליק על הקובץ.
אחר כך תעבור לעורך ה-VBA על ידי Alt+F11, ומן התפריט: Tools>References (כמו שרואים בצילום שהביא @chagold )
בתחתית החלון שיפתח תוכל לראות בדיוק לאילו ספריות הקובץ מפנה, ותעתיק אותן למחשב השני.
יתכן ותצטרך לקשר את ההפניות אליהן מחדש מתוך המחשב השני.