הצעה| תקן לקישור מאמרים תורניים למאגרים תורניים ממוחשבים.
-
חשבתי על רעיון כדלהלן:
כשאברך כותב חבורה עם מ"מ, ואני מעוניין לפתוח אותם אני צריך להכנס לתוכנה התורנית שקיימת אצלי במחשב ולחפש שם את המקור.
הבעיה בזה מלבד ביטול הזמן היא שזה גם גורם לעיין פחות במקור הדברים ולהסתמך על המחבר שדייק בציטוט.
הפתרון לזה בעיניי הוא לתת אפשרות נוחה ליצור קישורים לפי מ"מ שיעבדו עם תאימות לכלל המאגרים התורניים הקיימים.
כמו שלדוגמא
הURI הזה פותח את הגדרות המחשב על תצוגהms-settings:display
וזה פותח את השעון
ms-clock:
לכאורה זה היה אמור להיות משהו כמו
link_torani:רשבא-גיטין-מג?otzar#kuk
המבנה של הURI הוא כזה בעצם- קודם כל link_torani: שהוא בעצם השלב הראשון של הקריאה למאגר התורני. כל מאגר תורני שיתמוך בזה יפתח ויקרא את הכתובת רשבא-גיטין-מג לאחמ"כ מופיע ארגומנט שיאפשר העדפה של תוכנה מסוימת ומהדורה של הספר.
א. האם זה באמת יוכל לעבוד (עם שיתוף פעולה תכנותי מצד בעלי המאגרים כמובן)?
ב. האם ישנם עוד פרמטרים שאפשר להכניס לזה ושכחתי?
ג. עוד רעיונות בהקשר הזה? -
@הפצת-אנקי זה רעיון יפה
יש לי כמה הערות:
א) הפורמט של המ"מ לא מוגדר בצורה מדוייקת, יש עמודי הספר ודפי הגמרא ובספרים כמו רי"ף ומרדכי יש כמה גירסאות של דפים (מדפוסים אחרים בנוסף לדפי הרי"ף ודפי הגמרא), יש ספרים עם שיטות מיספור שונות כמו חלק/סימן/סעיף/סעיף קטן/ענף/אות ועוד, צריך תקן שלם כדי להגדיר בדיוק איך מציינים מראי מקומות אלו
ב) הצורה שאתה כתבת לא יכול לעבוד כי רק תוכנה אחת יכולה להיות אחראי על כל scheme (=החלק שלפני הנקודתיים), אין דרך שכל התוכנות יאזינו ל-scheme אחד ושמי שיש לו את הספר יפתח אותו
ג) אתה מחייב שיתוף פעולה בין כל התוכנות שכולם יסכימו לפורמט אחיד, זה משהו שקשה להאמין שיקרה בפועלאפשר להציע משהו יותר צנוע: שכל תוכנה יפרסם צורת קישור שהוא מכיר בו, ויהיה אפשר מתוך התוכנה לקבל קישור לדף הפתוח, כך לפחות מי שמותקן אצלו את התוכנה הנכונה יוכל לפתוח בלחיצה על הקישור
הצעה נוספת: לעשות תקן מוגבל לספרים בסיסיים מוכרים, ושתוכל להגדיר במערכת ההפעלה איזה תוכנה תטפל בקישורים אלו
-
@yossiz הבעיה בהצעה הצנועה היא שכאשר מחבר יוציא מאמר זה יהיה מוגבל יותר.
כרגע קיבלתי אישור עקרוני מחלק מהמאגרים שמדובר במשהו חשוב וכו' (שלחתי להם מייל).
מקוה שימשיך לתועלת כולם.
בכל מקרה, אמורה להיות תחרות בזה כי הראשון שיישם את זה יהיה לו יתרון.
לגבי:
א: נכון. זה יצטרך להיות מוגדר במדויק יותר מהדוגמא הכללית לעיל.
ב: זה לא יקפיץ חלון עם שאלה באיזו תוכנה ברצונך לפתוח (כמו כשיש שתי תוכנות לפתיחת תמונות למשל)
ג: העוסקים במלאכה הם אנשים שרוצים בטובת הלומדים וכמו שנכתב לעיל.