ניהול תקבולים ממשלם אחד לכמה סניפים
-
עקרונית ייתכן שהשאלה שייכת לקטגוריית הנהלת חשבונות, אבל נראה לי שזה יותר יעיל לשאול את זה בתכנות.
יש לי מערכת שיש עליו תשלומים חודשיים ולפעמים תשלומים מזדמנים כתשלום על טיפול חד פעמי וכדומה.
המערכת משמשת לקוחות שיש להם כמה סניפים ולכל סניף מערכת נפרדת והתשלום הוא ממקור אחד לכל הסניפים.
אני מפתח לעצמי כעת תוכנת הנהלת חשבונות לפרוייקט הזה
בניתי טבלת מודולים חודשיים, עם חלוקה לפי סניף, כי יכול להיות ללקוח בחלק מהסניפים יותר שירותים מהאחרים.
טבלת לקוחות
טבלת שיוך מערכות ללקוחות (שיוך סניפים למשלמים)
טבלת חיובים, בהם אני מזין ידני חיובים חד פעמיים, ואחת לחודש מחושבים לשם כל המודולים החודשיים (מודולים יכולים להתווסף בשלבים ולכן בכל חודשי ייתכנו מודולים אחרים, ומשכך עשיתי חישוב אוטומטי שמכניס לכל חודש את המודולים לחיוב לאותו חודש).
טבלת אמצעי תשלום - מחולק לפי לקוחות (הור"ק באשראי או בנקאי) בכל חודש לבצע גביה מהאמצעי התשלום עבור החיובים שנוצרו לחודש המבוקש (הקודם) (התשלום הוא אחד לכל לקוח לכל הסניפים שלו). באחת העמודות יש הגדרה של הגבלה סכום חודשי, למקרה שהיו חיובים חד פעמיים גדולים והוא רוצה להגביל את הסכום חודשי, אבצע גביה רק עד המקסימום והשאר יתווסף אוטומטי לחיוב הבא וכן הלאה עד למצב שהסכום יהיה פחות או שווה להגבלה.
טבלת חיובים שבוצעו - בטבלה זו אני מסתפק איך לחלק אותה, לפי לקוח או לפי סניף.
נניח לקוח א. יש לו 2 סניפים, לחודש 01/2023 בסניף 1 יש לו לשלם 100 ש"ח ובסניף 2 יש לשלם 150 ש"ח, ס"ה גביתי מהוראת הקבע שלו 250 ש"ח.
המורכבות היא, שהיות וייתכן ללקוח הגבלה חודשית נניח 225 נמצא ש 25 ש"ח ייגבו בחודש הבא, וא"כ איך אני ייחשב לו לאיזה סניפים הוא שילם.
הסיבה שאני רוצה חלוקה לפי הסניף הוא כדי שאוכל לדעת בכל רגע נתון את מצב החוב לכל סניף
אופציה ב' אני יכול לשמור את זה לפי לקוח, ובכל חודש לאחר סיכום החיובים אני מסכם את התשלומים המצטברים ללקוח + החיובים בכל הסניפים ויודע כמה יתרת החוב פר לקוח ומבצע חיוב בהתאם, ובעצם אז אין קשר ישיר בין מה ששולם ללפי סניפים.
אופציה ג' לעשות חלוקה אוטומטית של הסכום באופן יחסי לכל סניף
אופציה ד' לבצע ראשית חישוב של הסכומים הקבועים לכל סניף, ורק בתשלומים חד פעמיים לבצע חילוק באופן יחסי
אופציה ד' לבצע כמו ג' אבל החד פעמי יבוצע בצורה של סניף סניף ולהשאיר את החוב רק בסניף אחד ושתיים לפי גובה החור שנותר..
מה דעתכם?
תודה -
@חוקר כתב בניהול תקבולים ממשלם אחד לכמה סניפים:
יש כאן 3 נקודות לדיון
- יתרת חובה פר לקוח (משלם)
- דוח פירוט חיוב פר סניף
- דוח פירוט תשלומים פר סניף
יש כאן 'נעלם' לגבי החשיבות של יתרת החוב פר סניף (ולא מספיק פר לקוח משלם)
אני מניח שיתכן ומדובר בסוג של 'סוכן/זכיון' שהלקוח משלם הוא אחד, אבל בפועל הוא מעביר תשלומים של מספר לקוחות
ולכן יש חשיבות לדעת מי הלקוח של הלקוח שטרם שילםלכן לעשות חלוקה אוטומטית מראש בצורה יחסית/רנדומלית לא תעזור
(וזה גם לא יעזור לדעת איזה סניף ביתרת חובה,
כי הלקוח המשלם הוא אחד בסכום אחד,
וכל זמן שלא הגיע פירוט,
אין לך מושג איזה סניף באמת לא שילם)בחשבשבת הלכו על הוספת טבלה של 'התאמות/סגירות' בין תנועת התשלום לתנועת החיוב
ואז מתאפשר דינמיות
גם ניתן לראות כמה סה"כ יתרת החוב (1)
וגם ניתן לשייך את החיוב והתשלום פר סניף בצורה מושכלת (2,3) -
@mekev כתב בניהול תקבולים ממשלם אחד לכמה סניפים:
יש כאן 'נעלם' לגבי החשיבות של יתרת החוב פר סניף (ולא מספיק פר לקוח משלם)
אתה צודק, אין לזה באמת צורך כל כך חשוב, כי מדובר כן בלקוח אחד לכמה סניפים, הסיבה שכן רציתי את זה הייתה בגלל שכאשר הוא משדרג את המערכת רק בסניף אחד, (יש מודולים שתלויים בחומרה במקום) הוא יישמח לדעת בדיוק כמה עלה לו התוספת לסניף הזה וכמה הוא עדיין חייב על זה.
בשוטף זה בכלל לא משמעותי בין הסניפים.הרעיון של חשבשבת נראה לכאורה הדרך הטובה לשלוט בכספים, אך מחייבת טיפול פרטני..
אבל זה רעיון שאשקול אותו
תודה -
@חוקר כתב בניהול תקבולים ממשלם אחד לכמה סניפים:
הוא יישמח לדעת בדיוק כמה עלה לו התוספת לסניף הזה וכמה הוא עדיין חייב על זה
למיטב הבנתי/ידיעתי/נסיוני
מומלץ לפצל את זה לשלוש נושאים- כמה עלה התוספת לסניף
- כמה הוא חייב
- כמה הוא חייב על זה
בהפקת דוחות פר X
הנקודה הרלוונטית זה סעיף החיוב
גם מצידך שתרצה לבחון כמה הינך מרוויח מכל מודול
וגם מצד הלקוח שרוצה לבדוק כמה הוציא בעבור כל סניף
וזה כמובן אתה יכול להוציא כבר כעת חיובים עם פירוט מסודר לפי הסניףכמה הלקוח חייב
ממה שהבנתי: זה אתה יכול לבדוק גם כעתכמה הלקוח חייב על זה
זה אכן מצריך שיוך מסודר של כל תשלום לחיוב
ומצריך אופרציה בפני עצמההערה כללית
לגבי סגירת התשלום/יתרת חוב
נקודת המוצא היא: שכל חיוב שהופק יש לשלם (או לזכות)ולכן לא עוקבים בדוחות על התשלומים כסעיף הוצאה
אלא ההתייחסות אליה זה כ'טיפול בחובות' / סגירת כרטיסים
וזה משהו גלובלי פר הלקוח
כל זמן שאין משמעות לסגירת גבייה מול תת לקוח / סעיף חיוב